Бібліотека №115

27.02.2019

«Від папірусу до паперу»
Факт-чекінг
 
            В Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного, відбулося відкриття другого етапу проекту «Геніальний  клас» в рамках науково-популярного клубу «Територія Н» .
       Діти прослухали цікаву розповідь про історію паперу, папірусу і пергаменту, ознайомились з технікою виготовлення паперу і отримали домашнє завдання приготувати суміші для виготовлення власних паперових аркушів, які спробують зробити наступного разу.
       Переможці першого сезону, учні 7 класу ЗЗСО №251, представили домашнє завдання - театральну постановку «Прогулянка Марсом», яка  яскраво продемонструвала образне мислення та творчі здібності команди, яка претендує на  титул «Геніального класу» у 2019 році. 

 
 
 

      Учасники клубу, разом з керівником проекту «Наукова світлиця», обговорили також майбутні засідання «Території Н», одне з яких перенесе літературних героїв минулих століть у сучасну цифрову епоху. Для цього юні науковці створять у фейсбуці персональну сторінку літературних героїв твору Едгарда По «Золотий жук».
      Вітаємо всіх із початком нового сезону та бажаємо всім творчого натхнення. До зустрічі на «Території Н»!



 

24.02.2019

«Київські кручі, небо блакитне.
Місто, що сяє, вирує і квітне.»

Краєзнавча година
        Сьогодні неділя! Але у бібліотеці гамірно, бо завітали вихованці культурно-освітнього центру «Дивосвіт», щоб дізнатися про цікаві факти з історії Києва та нашого району.
       Чому наш масив отримав назву «Троєщина», коли вперше згадується ця місцевість в літописах та чиїм родинним гніздом вона була – все це та багато іншого дізналися діти під час віртуальної подорожі Деснянським районом.   

 
 
    Своєрідне «історичне занурення», яке підготували бібліотекарі, допомогло учасникам краєзнавчої години краще зрозуміти, хто були ті видатні особистості, іменами яких названі вулиці та культурні заклади нашого району, хто з відомих діячів культури, науки мистецтва та політики проживає тут сьогодні.
    Кожен з присутніх мав змогу поділитися своїми найбільш яскравими враженнями про екскурсії Києвом та планами щодо майбутньої подорожі рідним краєм.



 
 

19.02.2019

«Небесна Сотне! Ви тепер святі…»
Година пам’яті
 
Традиційно, протягом останніх п’яти років, бібліотека вшановує пам'ять трагічних подій на Майдані 18-20 лютого.

У Галереї мистецтв, 19 лютого, зібралися учні 5 класу ЗЗСО № 250 щоб згадати хронологію подій Революції гідності, від перших мирних днів - до відкритого протистояння у лютому 2014 року. Діти, яким у той час було по 7-8 років, ніби пережили ті події, які назавжди змінили країну та людей, і згадували тих, кого сьогодні справедливо і трагічно називають Небесною сотнею.
Не залишили байдужими учнів вірші учасниці Майдану Оксани Максимишин-Корабель та українського поета та виконавця Сергія Фоменка, які звучали протягом заходу.
 
Під впливом почуттів усі присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих героїв Небесної Сотні.
 

14.02.2019

 «Від серця до серця»
Майстер-клас

         Веселе, життєрадісне і світле свято – День Святого Валентина відсвяткували учні ЗЗСО № 249 у Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
 
 

         Діти були вражені розповіддю про єпископа Валентина, який був покараний за те, що всупереч імператорському наказу вінчав римських легіонерів із їхніми коханими. Свято продовжилося майстер-класом «Від серця до серця». Руками дітей були створені неповторні дизайнерські валентинки у техніці торцювання.
 
 
 
Вітаємо всіх з Днем Святого Валентина!

 

12.02.2019

«Чарівний світ бібліотеки»
Бібліомозаїка
        Не дивлячись на дощ до бібліотеки завітали вихованці дитячого садочка № 689.
 
 

    Щойно діти переступили поріг книгозбірні на них чекав сюрприз. Їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. І почалася захоплююча подорож бібліотекою! Книги відкривали свої сторінки для малечі, вели їх у чарівний світ фантастичних пригод та мандрів, принцес та принців. Діти жваво усім цікавилися, слухали розповіді бібліотекаря, відповідали на запитання казкової вікторини. Неабияку зацікавленість викликали пізнавально-розважальні ігри, а завершилась подорож чудовим, українським, анімаційним мультсеріалом «Моя країна – Україна».
 
 

   Хлопчики та дівчатка підкорили працівників бібліотеки своєю обізнаністю, активністю та жагою до знань. З гарним настроєм та бажанням стати активними читачами залишили маленькі відвідувачі бібліотеку.
Чекатимемо на нову зустріч!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter