Бібліотека №115

02.06.2018

«Хай щастя посміхається дитині
під чистим небом в рідній Україні»

Бібліомайданс
 
2 червня 2018 року до Міжнародного дня захисту дітей у парку «Деснянський» відбулося сімейне дитяче свято «Діти надихають» за підтримки Деснянської райдержадміністрації у місті Києві.

Бібліотека №115 для дітей, як неодмінна учасниця кожного районного свята, влаштувалася зі своїми підготовленими для дітей району цікавинками на бібліомайданчику.
Бібліотекарі запропонували дітлахам та їхнім батькам казкову вікторину «Якщо казку знаєш то відгадаєш», ерудит-лото «Кленовий листочок і мідні гроші», настільні ігри. Малеча із задоволенням брала в них участь, а призи та сувеніри викликали море радощів. До уваги читайликів була представлена книжкова виставка «Сяйте, усмішки, сонцем зігріті, миру і щастя всім дітям на світі», яка пропонувала найкращі твори українських і зарубіжних авторів. Тут діти залюбки змогли мандрувати сторінками улюблених книг та журналів, які сподобалися їм.
Під керівництвом бібліотекарів на майстер-класі діти створювали  веселкову гусінь з паперу та малювали літо на асфальті.
 
Приємно, що діти отримали від свята море задоволення і незабутніх відчуттів.
 
Свято завершилося, а БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО тільки розпочинається!
Приєднуйтеся!
 

01.06.2018

«День без заборон»
Бібліоакція
 
Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Цікаву та насичену програму до першого дня літа підготувала для своїх читачів бібліотека: бібліоекскурсії, вікторини, ігри, солодощі.
У стінах бібліотеки була проведена акція «День без заборон». Протягом однієї години кожен, хто виявив бажання, мав можливість стати за кафедру і обслуговувати читачів. Діти рекомендували книги  та записували їх у читацький формуляр, виконували довідки на запити своїх однолітків.
Всі учасники акції отримали багаж знань та позитивні емоції. Попереду найулюбленіша пора усіх школярів – літні канікули. Проте, книга влітку не відпочиває, так само, як і бібліотека. Отож, чекаємо на вас щодня, окрім неділі. Проводьте з користю свій вільний час! Слідкуйте за анонсами та беріть участь у різноманітних творчих акціях!
 

19.05.2018

«Всеукраїнський Велодень у Києві»
Акція

       Бібліотека № 115 для дітей взяла участь у найбільшій велоподії року, яка об’єднала усіх, хто любить велоспорт.
 
 
 

    Бібліотекарі зустрічали учасників велопробігу на його фініші, у парку «Муромець» Деснянського району, де пропонували всім охочим взяти участь у веселій вікторині «Чи знаєш ти Київ?». Найменших велосипедистів   залучили до майстер-класу «Кукла-мотанка», а усіх охочих -  знайомили з книжковою виставкою «Читай-місто» та пропонували цікаві книг з буккросінгу.
 
 

   Тож  запрошуємо всіх до нас у бібліотеку, де кожен може знайти собі книжку для душі та цікаво провести свій вільний час!
   
 
 

18.05.2018

«Київські казки»
Голосні читання
 
18 травня бібліотека № 115 для дітей завітала до навчально-виховного комплексу"Мрія" Деснянського району міста Києва. Бібліотекарі влаштували діткам віртуальну прогулянку найкрасивішими та найцікавішими місцями старовинного Києва та познайомили з творчістю української дитячої письменниці, казкарки, Зірки Мензатюк.
Вихованці НВК «Мрія» із цікавістю поринули у  подорож містом, де жив Кирило Кожум’яка, де тече річка Либідь і височіють гори Хоревиця і Щекавиця, на яких збудували місто легендарні князі і довкола яких здіймаються загадкові двотисячолітні Змієві вали.
 
«Київські казки» Зірки Мензатюк зачарували всіх присутніх, нікого не залишивши байдужими. А найбільш активні учасники голосних читань отримали від бібліотекарів чудові  подарунки.
 

17.05.2018

«Сорочку мати вишила мені…»
за проектом  «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»
 
«Дух народу в колір заплете,
Проросте і піснею, і цвітом.
А над світом, гляньте, а над світом –
Українська вишивка цвіте!»

Ганна Костів-Гуска


Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки - свято, яке покликане  зберегти споконвічні народні традиції.
Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
17 травня працівники бібліотеки одягнули вишиванки. Тож бібліотека розквітла всіма барвами традиційних та сучасних українських вишитих сорочок. Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з виставкою робіт майстрині-аматорки Василишеної Юлії, помилуватися її барвистими експонатами та дізнатись про деякі маловідомі факти, пов’язані з вишиванням.
Література, яка була представлена на книжково-ілюстративній виставці "У завитку, у візерунку руки творять творчу думку", допомогла відвідувачам познайомитись з історією цього свята та з символами і традиціями української вишивки.
А ще -  у цей день в бібліотеці відбулась яскрава святкова фото сесія. Усі фотографії наших читачів у вишиванках будуть розміщенні на сторінці у фейсбуці. За результатами кількості лайків – переможці отримують призи.
Тож, поспішайте завітати на нашу сторінку https://www.facebook.com/lybra115 ,
та відзначити вподобане фото до 25.05. 2018 р.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter