Галерея мистецтв

15.09.2021

 
Мрії збуваються!!! Мешканці Деснянського району мали унікальну можливість зустрітися в Галереї мистецтв із Лесею Воронюк - засновницею Всесвітнього дня вишиванки.
 
 

Пані Леся поділилася спогадами про етапи перетворення маленької акції студентів міста Чернівці до масштабного святкування Дня вишиванки, яке на сьогодні охопило 100 країн світу!!!
Розвивати, впливати або сприяти на збереження культурної спадщини може кожен із нас! Саме Леся Воронюк є автором багатьох документальних фільмів про звичаї та традиції українського народу.
 
 

На згадку про неймовірну зустріч Голова Деснянської райдержадміністрації Ратніков Дмитро Геннадійович презентував пані Лесі незвичний подарунок - оцифрований візерунок вишиванки.

 
 

18.02.2021

 
 
 

17.01.2020

«МАЛЬОВАНА СТРІЧКА»
Вернісаж

Громада Деснянського району отримала унікальну можливість познайомитись з «Мальованою стрічкою» - Всеукраїнським історико-художнім проєктом, створеним українськими художницями творчого об’єднання «Мисткині».

"Мальована стрічка" – це освітньо-пізнавальний проєкт, який подає історію в незвичному для України форматі –  форматі коміксу. Глядачі знайомляться з історичними особистостями, традиціями, побутом, костюмами в особливій формі.

В експозиції  представлені серія робіт "Княгиня Ольга. Мальована Стрічка", та "Іоан Маzepa. Мальована стрічка".
Вперше, для учасників заходу Галереї мистецтв, відбулася презентація серії коміксів «Повість Минулих Літ. Аскольд. Початок Русі. Мальована стрічка» (за мотивами повісті Анатолія Горового). Поринути в атмосферу, що панувала у часи Аскольда присутнім  допомогло театралізоване дійство, у виконанні  автора  повісті та Олега Топилка, історика -науковця. Барабанний ритм від гурту "Mama's Drummers" збагатив і підсилив дійство.
Завершився вечір показом-дефіле вихованців «Будинку творчості» оригінальних етнічних  костюмів та сучасного стилізованого українського вбрання.

Захід пройшов за підтримки Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

В рамках реалізації проєкту "Мальована стрічка" плануються інші цікаві заходи. Тож слідкуйте за анонсами!
 

21.11.2019

   

 

23.10.2019

«Хочу і буду: МОВА Потреб»
Майстер клас
 
     Мова потреб - універсальна мова, яка актуальна для всіх, незалежно від віку, статі, віросповідання, культури, країни проживання та виховання.
      У Галереї мистецтв відбувся майстер клас «Хочу і буду: МОВА Потреб». Разом з тренером - практичним психологом Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва - Саратовцевою Наталією, учасники познайомились з мовою потреб та як нею користуватися.
    Якщо ми добре розуміємо свої потреби, ми можемо краще  зрозуміти потреби інших.
 
 

    Ритм сьогоднішнього життя дуже швидкий…
    Проте варто зупинитися та задати питання в першу чергу собі: які мої потреби, що я хочу і що потрібно робити для досягнення свого «хочу».

   
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter