Галерея мистецтв

15.09.2021

 
Мрії збуваються!!! Мешканці Деснянського району мали унікальну можливість зустрітися в Галереї мистецтв із Лесею Воронюк - засновницею Всесвітнього дня вишиванки.
 
 

Пані Леся поділилася спогадами про етапи перетворення маленької акції студентів міста Чернівці до масштабного святкування Дня вишиванки, яке на сьогодні охопило 100 країн світу!!!
Розвивати, впливати або сприяти на збереження культурної спадщини може кожен із нас! Саме Леся Воронюк є автором багатьох документальних фільмів про звичаї та традиції українського народу.
 
 

На згадку про неймовірну зустріч Голова Деснянської райдержадміністрації Ратніков Дмитро Геннадійович презентував пані Лесі незвичний подарунок - оцифрований візерунок вишиванки.

 
 

18.02.2021

 
 
 

17.01.2020

«МАЛЬОВАНА СТРІЧКА»
Вернісаж

Громада Деснянського району отримала унікальну можливість познайомитись з «Мальованою стрічкою» - Всеукраїнським історико-художнім проєктом, створеним українськими художницями творчого об’єднання «Мисткині».

"Мальована стрічка" – це освітньо-пізнавальний проєкт, який подає історію в незвичному для України форматі –  форматі коміксу. Глядачі знайомляться з історичними особистостями, традиціями, побутом, костюмами в особливій формі.

В експозиції  представлені серія робіт "Княгиня Ольга. Мальована Стрічка", та "Іоан Маzepa. Мальована стрічка".
Вперше, для учасників заходу Галереї мистецтв, відбулася презентація серії коміксів «Повість Минулих Літ. Аскольд. Початок Русі. Мальована стрічка» (за мотивами повісті Анатолія Горового). Поринути в атмосферу, що панувала у часи Аскольда присутнім  допомогло театралізоване дійство, у виконанні  автора  повісті та Олега Топилка, історика -науковця. Барабанний ритм від гурту "Mama's Drummers" збагатив і підсилив дійство.
Завершився вечір показом-дефіле вихованців «Будинку творчості» оригінальних етнічних  костюмів та сучасного стилізованого українського вбрання.

Захід пройшов за підтримки Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

В рамках реалізації проєкту "Мальована стрічка" плануються інші цікаві заходи. Тож слідкуйте за анонсами!
 

21.11.2019

   

 

23.10.2019

«Хочу і буду: МОВА Потреб»
Майстер клас
 
     Мова потреб - універсальна мова, яка актуальна для всіх, незалежно від віку, статі, віросповідання, культури, країни проживання та виховання.
      У Галереї мистецтв відбувся майстер клас «Хочу і буду: МОВА Потреб». Разом з тренером - практичним психологом Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва - Саратовцевою Наталією, учасники познайомились з мовою потреб та як нею користуватися.
    Якщо ми добре розуміємо свої потреби, ми можемо краще  зрозуміти потреби інших.
 
 

    Ритм сьогоднішнього життя дуже швидкий…
    Проте варто зупинитися та задати питання в першу чергу собі: які мої потреби, що я хочу і що потрібно робити для досягнення свого «хочу».

   
 
 

31.05.2019

«Моя професія – актор…»
Творчий вечір

Добра традиція спілкування в Муніципальній Галереї мистецтв  з відомими представниками української культури триває.

Творчий вечір з народним артистом України Богданом Бенюком був організований за сприяння народного депутата Верховної Ради України Андрія Іллєнка та депутата Київради Петра Кузика.

Багато років ми бачимо Богдана Михайловича на театральній сцені, екранах кінотеатрів та телевізорів. Сотні великих і малих ролей, робота з різними режисерами, найширший діапазон від шекспірівської трагедії до водевільного бурлеску. І  жодної акторської хиби. Здається, це просто дар божий. А насправді складові цього дару, як в будь-якому мистецтві - десять відсотків таланту і дев’яносто відсотків прихованої від публіки важкої щоденної праці.
Богдан Бенюк відкрито розповідав про свій мистецький шлях, про вміння сміятись і плакати на сцені так, щоб разом з актором плакали та сміялись глядачі, про те  які моменти творчості під вогнями рампи сприймають, як фрагменти справжнього життя з їх непідробними емоціями. Звісно, кочове акторське життя сповнене не лише репетиціями та виступами, а й кумедними випадками, які не зміг би вигадати й найвидатніший драматург, про які актор розповідав з віртуозною майстерністю та гумором.  
З нетерпінням чекаємо нових зустрічей з актором і на театральній сцені, і в кіно, і в Галереї мистецтв Деснянського району міста Києва.
 

18.04.2019

«Чорнобиль»
 
        Тридцять три роки тому Україну вдарила найбільша ядерна катастрофа в історії людства. «Мирний» атом виявився таким же безжальним як і бомби, що знищили Хіросіму Нагасакі. Ми вже тоді втратили в боротьбі з підступним монстром найкращих людей, радіація окупувала величезну частину нашої чудової землі.
 
 

      Тисячі і тисячі українців залишили свої міста і села, які перетворились в біженців цієї неоголошеної війни.
      Більшість митців, які надали свої роботи для експозиції, отримали трагічний поштовх для своєї творчості. Хоча, звісно, жоден з них не бажає, щоб натхнення приходило таким жахливим шляхом.
 
 

      Народний художник України, лауреат Шевченківської премії Валерій Франчук, живописні полотна, якого є емоційним центром виставки, зібрав митців, які зображають не лише трагічний злам в душі народу, а й сподівання, що світлі та яскраві барви врешті переможуть пітьму та безнадію.
 
 

           Щиро вдячні учасникам виставки: Анатолію Буртовому, Філіпу Чорноброву, Михайлу Горловому, Володимиру Зирянову, Оксані Косовій, Володимиру Кальненко, Валентині Давиденко, Вадиму Кравченко,Тетяні Неліній, Олегу Смаль, Василю Бик, Валерію Франчуку, Марії Франчук, Апполінарії Франчук, Василю Химочка.
Виставка експонується з 18 квітня по 10 травня 2019 р.
 
 

17.04.2019

«Великодній ярмарок»
Арт - майданчик
       Прийдешнє світле свято Великодня вже тішить усіх своїм наближенням та надихає на створення відповідного настрою та атмосфери.
       У Галереї мистецтв відбувся Великодній ярмарок майстер класів для дітей та дорослих за підтримки депутата Київради Петра Кузика та народного депутата Андрія Іллєнко.
 
 

 
       Учасники заходу насолодилися процесом створення власного пасхального декору, який зможе стати авторською прикрасою оселі.
 
 
 
      Працівники ЦРБ ім. П. Загребельного та бібліотеки №115 для дітей влаштували зони дозвілля на різні смаки для дітей та їх батьків.
     На ярмарку гості дізналися про традиції святкування Великодня та прийняли активну участь у майстер-класах, народознавчих вікторинах, розвиваючих іграх і отримали велике задоволення від перегляду українських мультфільмів.
 
 
 
 Запрошуємо всіх на заходи, до  Галереї мистецтв!

 
 

29.03.2019

«Повір у себе»
Благодійний тихий аукціон
 
    29 березня в Муніципальній Галереї мистецтв Деснянського району відбувся фінал благодійного тихого аукціону, який тривав з 22 по 29 березня. Аукціон проводився з метою популяризації творчості дітей та молоді з обмеженими можливостями, а зібрані кошти будуть спрямовані на організацію творчих майстер-класів у Центрах реабілітації мережі РЦСССДМ.
 
 

    У фіналі були визначені найкращі із живописних творчих робіт дітей з обмеженими можливостями. Переможців та всіх учасників заходу привітала заступник голови Київської міської державної адміністрації Старостенко Ганна Вікторівна.
 
 

    Учасники виставки мали змогу ще раз отримати насолоду від творчості, взявши участь у майстер-класах : хенд-мейд «Кошик з квітами»,  карикатури «Карикатура, як сатиричне та гумористичне зображення» та живопису «Природа надихає…».
 
 
 

    В організації благодійних заходів взяли участь: мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центри соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями, ГО «Елеос-Україна», ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
 
 

04.03.2019

«Одна мить» Юлія Єгорова-Рогова.
 
      Початок весни асоціюється з пробудженням живої енергії природи. Відкриття виставки ужгородської художниці Юлії Єгорової-Рогової було таким же експресивним і оптимістичним, як її творчість, що дуже схоже на мерехтливе березневе сонце.
 
 

     Юлія – універсальний митець, вона вільно і професійно працює в непростій техніці художньої кераміки, на своїх полотнах часто поєднує графіку і живопис.
 
 

    Навіть трохи знецінений аматорами і кон’юктурниками, перфоменс вона наповнила оригінальним нестандартним змістом. Під звуки гітарних імпровізацій, Юлія почала творити мистецтво за допомогою справжнього лука. Одна мить – і фарба, перенесена стрілою перетворюється на яскраву планету, що летить у безмежному темному просторі. Це дійство було настільки цікавим, що до нього долучилися і дорослі і малі відвідувачі виставки.
 
Ласкаво просимо у всесвіт мистецтва Юлії Єгорової-Рогової!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter