Галерея мистецтв

24.10.2017

«Данія : краєвиди, історичні місця,
музеї та видатні постаті»

Історико-літературна подорож
за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»

17 та 24 жовтня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. A. Загребельного відбулись історико-літературні подорожі  «Данія : краєвиди, історичні місця, музеї та видатні постаті» для учнів загально-освітніх навчальних закладів № 247 та №119.
 
Увазі користувачів була представлена тематична виставка-вернісаж, яка знайомить з краєвидами, природою, історією, культурою та літературним світом Данії. Відвідувачам заходу було презентовано мультимедійний матеріал «Казкова країна півночі», який ознайомив присутніх з пейзажами, візитною карткою країни, пам`ятками архітектури, музеями та видатними данцями.

Юнаки та дівчата взяли активну участь у заході та надали цікаву довідкову нформацію про видатних особистостей цієї скандинавської країни: письменника Ганса Крістіана Андерсена, фізика Нільса Бора, винахідника конструктора «Лего» Оле Кірк Крістіансена, сучасну королеву Данії - Маргрете ІІ.
 
Учасники заходу читали вірші Андерсена та всі присутні дізнались, що письменник був не тільки казкарем-прозаїком, але й відомим та визнаним за своє життя поетом.

Мандруйте Данією, казковою  країною, де на незначній території зосередилися справжні скарби культури, історії та ви отримаєте справжнє задоволення й незабутні враження!
 

19.09.2017

«Японія і я»
Виставка-інсталяція

19 вересня  в Муніципальній галереї мистецтв спільно з Українською Асоціацією Ручної Творчості (UAHA) відкрилася виставка «Японія і Я», яка присвячена Року Японії в Україні та до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.
Вперше в Києві експонуються роботи більш як тридцяти  майстрів з різних регіонів України, натхнених Японією.
На виставці представлені авторські ляльки на японську тематику (порцелянові, гіпсові, з полімерної глини, з японської маси для ліплення – паперклей, з пап’є-маше, текстильні та з інших матеріалів), тедді та тедді-долл, антикварні японські ляльки з приватних колекцій, живопис фунтиком, вишивки стрічками, мікро-вишивка хрестиком, витвори з печворку, японської вишивки сашіко, японського квілтінгу, живопис на японську тематику та інше.
Особливу атмосферу створює унікальна міні експозиція «7-5-3» або Японська іграшка від Едо до сьогодення, яку нам надав Державний музей іграшки міста Київ.
Вперше в Києві  представлені антикварні ляльки з приватних колекцій Філіпової О. (місто Одеса) та Воропай О. (місто Київ).
Запрошуємо киян та гостей міста познайомитися з багатогранною культурою японських ігор та іграшок, знайти схожі риси, які притаманні нашим тисячолітнім культурам.

Виставка триває з 20 до 27 вересня.
Вхід вільний.

 
 
 

18.07.2017

 

01.07.2017

«В майстерні художника»

1 липня в  Галереї  мистецтв Деснянського району м. Києва відкрилася виставка пам’яті художника Олексія Томіна «В майстерні художника».
Виставки робіт О. Томіна неодноразово за життя відбувалися в різних галереях Києва  та  інших міст України, а також за кордоном. На виставці вперше були запропоновані глядачам різні напрями в живописі художника,  адже  О. Томін відомий як майстер архітектурного пейзажу, химерних філософських притч вибудуваних на підґрунті античної та середньовічної міфології, історичних візій, досконалих акварелей.
В зв’язку з таким розмаїттям виставка дає змогу цілісного сприйняття творчості художника. Бажаючі мають змогу познайомитись з оригінальним візуальним мислення художника  - філософа, художника – поета.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter