Галерея мистецтв

29.06.2017

«Новини нашого району»
День краєзнавства

29 червня в Галереї мистецтв Центральної районної бібліотеки ім. П. А. Загребельного пройшов День краєзнавства, на якому була представлена краєзнавча слайд-презентація «Новини нашого району за перше півріччя 2017 року».
Присутні ознайомилися з подіями, які відбулися в районі за цей період.

 

29.06.2017

«Європейське кіно…»
Кіногодина

29 червня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся кінопоказ мелодрами від метра іспанського кіно Педро Альмодовара «Джульєтта» (2016 р.), номінована на «Золоту пальмову гілку» в Канні, в рамках Фестивалю Європейського Кіно, для членів клубу «Інтелектуальний світ голубого екрану».
Подія є ініціативою Української бібліотечної асоціації та Представництва Європейського Союзу в Україні, які пропонують ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС.
 

24.05.2017

 

27.05.2017

«Літературний фреш»

27 травня 2017 року в Галереї мистецтв ЦРБ імені П.А.Загребельного відбулося фінальне засідання членів «Літературного форуму». Модерувала Віра Свистун, яка виявила не лише відчуття гумору, але й унікальну здатність до поетичних експромтів.
 
Присутні мали змогу почути поезію голови літературного форуму Тетяни Іванчук, літфорумців Віри Свистун, Світлани Макаревської, Анатолія Горового та інших. Зустріч мала динамічний та дружній характер. Члени форуму розпрощалися до вересня з надією, що на літніх канікулах здолають нові творчі рубежі.
 

02.05.2017

Крізь час
Виставка Марії Франчук

2 травня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відкрилася персональна  виставка Марії Франчук «Крізь час».

Творчість молодої художниці  доволі розмаїта. Раннім, ще дитячим роботам Марічки, напевно позаздрив би і сам  Анрі Матісс, така в них сила кольорів. Але в подальшому, живопис юної мисткині більш зрілий , зникає експресія барв, з’являється пильний погляд і намагання осмислити навколишній світ та безмежний Всесвіт.

Творчість художниці з 8-мирічного віку була неодноразово відмічена у пресі, входила в каталоги, ілюструвала книжки та календарі разом з малюнками інших дітей. Також брала участь у міжнародних пленерах.
Марія Франчук нагороджена золотою медаллю і дипломом Міжнародного олімпійського комітету (Греція, Афіни 2003 рік).

Нагороджена 1-ою премією Всеукраїнського конкурсу «Олімпійські традиції майбутнім поколінням» (Україна, Київ 2003).

Нагороджена золотою медаллю і дипломом лауреата 11-го Міжнародного дитячого конкурсу малюнку (Японія, Токіо березень 2004 року).

У червні 2016 успішно захистила свій мультиплікаційний дипломний проект «By The Wind», який ви можете переглянути в нашій галереї допоки триває виставка. Вхід вільний.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter