Галерея мистецтв

06.04.2017

«Васильківське літературне об’єднання «Багаття калинове»
в гостях  у деснянців»

Поетичний вечір

6 квітня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбулася зустріч київських поетів зі своїми колегами літературного об’єднання «Багаття калинове» із Васильківського району. Гості із Василькова презентували літературний альманах під тією ж назвою «Багаття калинове».
Поезія Васильківських гостей Світлани Величко, Войтик Марії, Кравченко Людмили справили незабутнє враження на киян. А співочий гурт «Оберіг» підкорив серця всіх присутніх. Не схибили і київські поети Василь Мошуренко, Анатолій Горовий.

По закінченню офіційної програми в дружньому обміні враженнями взяли участь народний художник Валерій Франчук та живописець Цезарій Ганушкевич.
 

04.04.2017

«Аскольд і Дір. Що ми не знаємо про них»
Засідання клубу «Моя Україна…»
 
4 квітня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П.А.Загребельного відбулася цікава і пізнавальна лекція «Аскольд і Дір. Що ми не знаємо про них». Український історик Анатолій Васильович Горовий розповів про роль варягів у створенні Київської Русі, розкрив учням місце та аналіз джерельної інформації у відображенні історичного процесу, а також ми дізналися, ким насправді був князь Дір!
Дякуємо учням 6 класу 320 школи за вашу уважність, допитливість і чудовий настрій!
 

18.03.2017

«Древо життя в техніці ошибана»
Майстер-клас

18 березня в Галереї мистецтв на майстер-класі в техніці ошибана, використовуючи різноманітні природні матеріали, юні митці відкрили величезні можливості для творчості. З допомогою доступних інструментів і матеріалів ми створювали неповторні композиції, які можуть прикрасити інтер'єр або послужити прекрасним подарунком.

Так приємно на початку весни відчути аромат засушених трав, ніжність та тендітність пелюстків квітів!
Щиро дякуємо майстрині Вікторії, за можливість фантазувати, творити, відволікатися від повсякденних турбот, а, можливо, для когось ошибана стане захопленням на все життя!
 

15.03.2017

«Бандура та її прообраз в українській культурі»
Лекція-концерт

15 березня в Галереї мистецтв ЦРБ імені П.А.Загребельного відбулася зустріч з поетесою та майстринею гри на бандурі, членом Літературного форуму  Юлією Григорук, яка познайомила відвідувачів з бандурою, як з музичним інструментом, який має давню цікаву історію та майбуття в просторі національної української культури.
На концерті Юлія, продемонструвала глядачам, що бандура – інструмент колосальних можливостей, адже пролунали як українські народні пісні, так і відома класична музика Антоніо Вівальді.
 

14.03.2017

«Українці-нація героїв»
Усний журнал

14 березня Україна відзначає День українського добровольця.

Це свято для нас нове, але всі ми розуміємо наскільки воно є важливим для всієї України, для кожного з нас.

Тому саме сьогодні в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного для учнів 8 класів ЗОШ «119 відбувсь усний журнал «Українці-нація героїв» до Дня українського добровольця.
В заході взяли участь доброволець-волонтер Юрій Харітончук, який розповів про своє перебування в лавах добровольчих батальйонів, про участь в бойових діях. Присутнім були представлені моторошні артефакти із зони АТО, які приносять смерть.
Леся Миколаївна Тищенко - волонтер, українська художниця представила  свої роботи написані нею під час перебування на Майдані та в зоні АТО, а також  розповіла учням про вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, що саме завдяки бійцям добровольчих батальйонів і формувань вдалося створити справжню боєздатну армію.

Вічна пам’ять солдатам добровольцям!
Здоров’я всім живим!
Слава Україні!
Героям Слава!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter