Галерея мистецтв

09.03.2017

«Література єдиного потоку. Тарас Шевченко»
Вечір пам’яті

9 березня в Галереї мистецтв відбулося перше засідання українського літературного клубу «Живе слово» присвячений до 203-річчя від дня народження геніального поета та художника Тараса Григоровича Шевченка для учнів ЗОШ №250.
Захід провів український прозаїк, поет, Голова правління "Українського клубу" Роман Кухарук. Лектор охарактеризував творчість Шевченка в контексті євангельського розуміння призначення людини та літературного і громадського руху того часу. Вдале порівняння спільності та різниці трьох геніїв українського руху Г. Сковороди, М. Гоголя та Т. Шевченка стало не лише цікавинкою, але визначенням істинної суті подвигу великого Кобзаря.

Запитання, які пропонувались лектору, засвідчили про інтелектуальну і духовну дозрілість молодого покоління.
 

07.03.2017

Художня виставка

7 березня в Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки художника Боровікова Олександра та Лубніна Максима. 
Відвідувачі виставки живопису, які втомились від візуальних метафор та різних мистецьких ізмів, зможуть прилучитись і до конкретної реальності і до майстерності, і навіть відчути поезію конкретики.
На відкритті виставки добре слово про художників сказали: начальник управління культури Деснянської РДА, - Закомірний І.М., директор Київської дитячої школи мистецтв №3, - Рябоконь О.В., викладач Київської дитячої школи №3 - Москаленко Л.А.

Живопис та графіка двох талановитих, схожих та все ж різних майстрів, представлені в нашій галереї.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати художню виставку!

Виставка триває до 21 березня!
 

04.03.2017

«Листівка до свята весни»
Майстер-клас

4 березня в Галереї мистецтв відбулось чергове заняття гуртка « ART – студія» де юні експериментатори не тільки весело, а ще й з користю провели час - виготовили подарункову листівку в техніці кляксографія!
Роздуваючи плями не можна точно передбачити, як вони розійдуться, перекинуться один в одного, і яким буде остаточний результат... Також малювання видуванням через соломинку зміцнює здоров'я і силу легенів і дихальної системи.
Створювати незвичайні образи було цікаво не лише дітям, а і дорослим! В кожного листівка вийшла оригінальна і неповторна!
 

22.02.2017

«Український художник із світовим ім’ям»
Вечір-вшанування

22 лютого в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся вечір-вшанування, присвячений 100-річчю від дня народження української художниці Яблонської Тетяни Нилівни під назвою «Український художник із світовим ім’ям», який провела бібліотека №151 для учнів та вчителів школи № 276.

Дуже знаково, що презентація життєвого та творчого шляху художниці відбувалася саме в стінах галереї, тому що це надавало змогу всім присутнім глибше побачити, пізнати та осмислити магію творчості та відчути «феномену» Тетяни Яблонської, що полягає в баченні своїх, особливих кольорів у природі та відображенні їх на полотнах.

«Художник на всі часи» Яблонська сама знакова постать у другій половині ХХ сторіччя в галузі монументального живопису, якій притаманні щирість, високий професіоналізм та уроджений талант, художня майстерність та глибока філософія. Саме ця художниця стала символом української культури, бо в її полотнах присутня те, що ніколи не старіє з плином часу. Недарма її визнали в світі прижиттєвим класиком.
Учасники заходу із цікавістю ознайомилися із видатними роботами художниці: «Колос», «На старті», «Життя продовжується» та багатьма іншими, що ввійшли до золотого фонду художнього мистецтва України.

Демонстрація документального фільму із серії «Сто Великих Українців» додала більше знань про життєвий та творчий шлях художниці Тетяни Яблонської -  лауреата премії ім. Т. Шевченка, Героя України.
 

20.02.2017

«Герої не вмирають…Просто йдуть…»
Вечір – реквієм

Червоним полум’ям горить Вкраїна
І чорний дим їй застеляє очі.
Стоять герої славні до загину,
На барикадах люди дні і ночі…

Трофимова Н. А.

20 лютого в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся вечір - реквієм «Герої не вмирають… Просто йдуть…» з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні для учнів 8 класів школи №119.

Учасники заходу в скорботі й з великою вдячністю згадували Героїв Небесної Сотні та наших Героїв-бійців, які віддали свої життя, захищаючи майбутнє України.
В заході взяла участь поетеса нашого району Ніна Анатоліївна Трофимова, яка читала свої власні вірші про біль, любов і відданість Батьківщині у непростий воєнний час…

Гостем заходу  був учасник Майдану, художник, учасник проекту по встановленню пам’ятника Небесної сотні та героям АТО Юрій Петрович Дрюченко. Учасник революційних подій 2013-2014 рр. розповів про вшанування та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні для нинішнього та прийдешніх поколінь встановлення комплексу пам`яті на вул. Інститутській розроблено найкращими митцями України…

Також гостем вечора була українська художниця Леся Миколаївна Тищенко, яка представила виставку своїх робіт написаних під час її перебування на Майдані та в зоні АТО.
Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання …

В рамках заходу було започатковано мистецький проект «Будуємо Україну разом»  митцями-волонтерами Кравцем А. і Шевчуком В., які провели майстер-клас по розпису будівельних касок-атрибуту Майдану для вихованців  Центру естетичного виховання «Гармонія».

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter