Галерея мистецтв

04.10.2016

4 жовтня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся історико-літературний вечір «Відображення трагедії Бабиного Яру і Голокосту в творах митців». Провели захід Г. І. Линник вчений секретар Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» та А. П. Ткачук завідувач архівним відділом Національного історико-меморіального заповідника «Бабин ЯР», заслужений працівник культури України.

 
Учні та вчителі ЗНЗ № 119, які взяли участь у вечорі, дізналися про  знищення киян у Бабиному Яру, про «червону книгу», де зібрані прізвища тих, хто загинув у Бабиному Яру, а також про Книгу українських праведників – тих киян, хто під загрозою  страти рятував єврейські сім`ї від нацистських куль.
Учасники заходу читали вірші Володимира Сосюри, Імануїла Блейзера та ін., присвячені трагедії Бабиного Яру.
Немов реквієм пролунали рядки відомого вірша Евгена Евтушенка «Над Бабьим Яром памятников нет…»:

Над Бабьим Яром шелест диких трав.
Деревья смотрят грозно,
по-судейски.
Всё молча здесь кричит,
и, шапку сняв,
я чувствую,
как медленно седею.
И сам я,
как сплошной беззвучный крик,
над тысячами тысяч погребённых…
 
Бабин Яр болітиме ще й нашим дітям і онукам, це наша незагоєна рана.
 

29.09.2016

29 вересня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбулося підведення підсумків районного конкурсу дитячого малюнку, в якому взяли участь школярі Деснянського району м. Києва. Діти крізь власне світосприйняття цієї страшної трагедії змогли дуже чітко реконструювати події  часів окупації міста. Дитячі картини, написані в різних жанрах, були виставлені в Галереї мистецтв поряд з роботами знаних митців. Глядачам дуже сподобались малюнки В. Масленнікової – «Мамо, чому ти плачеш…» (9-а клас, ЗНЗ № 248), І. Анросова - «Мадонна» (10-а клас ЗНЗ № 292 ім. І. Мазепи), Н. Семеній - «Пам`ятаємо» (8-в клас ЗНЗ № 306), А. Семенової – «Глокост» (11-б клас ЗНЗ № 119) та інші малюнки, виконані в різних техніках.
 
Нашим партнером, Національним історико-меморіальним заповідником «Бабин Яр» були надані подарункові видання – книги про Бабин Яр.
 
 
 
Молодь не повинна забувати про жахи людської нетерпимості, пам’ятати всіх тих, хто вижив в роки Голокосту, шанувати тих, хто допомагав їм врятуватися. А головне - не допустити, щоб подібне повторилося будь-коли.

 

02.09.2016

«Синьо-жовтий орнамент душі»
Екскурсія
 
2 вересня в  Галерею мистецтв ЦРБ ім. П.А.Загребельного завітали школярі молодшої школи №119. Для них була проведена екскурсія по  виставці «Синьо-жовтий орнамент душі», яка присвячена 25 річниці Дню Незалежності України.
 
З нашими гостями-школярами ми розібрали сакральний зміст картини «Козак-мамай»; поринули в добу гетьмана Івана Мазепи; пройнялися долею Тараса Григоровича Шевченка через цикл робіт «Вогник Тараса» українського художника В.М.Миронова; вшанували  воїнів української армії.
Дякуємо всім хто завітав до нас, і що ми разом з вами відкрили новий навчальний рік! Бажаємо всім учням і вчителям творчості і наснаги! Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку, яка діє до 20 вересня.

 

23.08.2016

«Моя Квітка Щастя на Дереві Життя Саду Любові та Радості»
Майстер-клас
 
23 серпня в Галереї Мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного Деснянського району спільно з Центром духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія» відбувся майстер-клас «Україна – країна здійснення Мрій: «Моя Квітка Щастя на Дереві Життя Саду Любові та Радості».
 
У галерейному просторі на майстер-класі співпрацювали маленькі майстрині та митці разом із драконом Ластиком. Деснянці власноруч творили свою квітку щастя, яка символізує любов, добро та тепло. Ми перші  відкрили масштабний проект «Дерева РОДУ району».
 
Дерева Життя об’єднають київську громаду у єдине коло патріотів і творців, які стануть справжніми Деревами Свободи і Незалежності України!
 
Підсумковою акцією буде мистецька виставка «Україна – країна здійснення Мрій» та захід «Світла Доля України. Заповіт Щастя». На виставці будуть представлені «Дерева РОДУ» кожного району столиці України.

 

03.08.2016

«Барви України»
Художня виставка
 
На виставці дуже широко представлена ​​київська тематика.
Київ взяв «золото»: 53 роботи  із 108 присвячені саме столиці.
 
3 серпня відбулося відкриття виставки. Відвідувачі подовгу затримувалися біля «київського циклу», відмічаючи як чудову техніку виконання, так і зображені на полотнах міські пам'ятки. Лавра, Софія, Видубичі, Покровський монастир, Русанівка, Троєщина, парки і сквери Києва - все це глядачі називали живим і проникливим.
Роботи  написані в стилі «міський пейзаж» дуже високо оцінили відвідувачі нашої галереї, які були присутні на відкритті виставки «Барви України».
 
Картини, представлені на виставці, говорять самі про себе: який прекрасний рідний Київ в будь-який час року! Не важливо - дощ або сніг, квітучі каштани або листопад, ранній ранок або вечір - величне місто неповторне. Зокрема, триптих Олексія Томіна «Хресний хід на Великдень», на якому чітко видно церкви Києво-Печерської Лаври, відвідувачі позаочі називали «іконостасом».
На нашій виставці Київ живе своїм, самостійним життям. Зовсім як у романі Михайла Булгакова «Біла гвардія», про який автор говорив, що там Місто виступає повноцінним персонажем.

 
Окрім живописних полотен, на нашій виставці представлена ​​колекція листівок з видами Києва 100-річної давності.
 
 

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку, яка діє з 3 по 17 серпня 2016р.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter