ЦРБ ім. П.А. Загребельного

05.07.2017

«Що означає для мене книга…»
Інтерактивне спілкування
за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни…»

5 липня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбулось інтерактивне спілкування «Що означає для мене книга…», в якому взяли участь користувачі бібліотеки - біженці.

Книга допомагає людині будь - якої національності та віросповіданняя  розвиватися та вдосконалюватися, розкриває сенс життя, дає корисні поради у важку хвилину, вчить розуміти оточуючих і самих себе.
Учні студії вивчення української мови з Афганістану, Бангладеш, Узбекістану в письмовій формі висловили своє ставлення до книги, як важливого джерела знань та інформації.
Знання, які ми отримуємо з книг, дозволяють нам рухатися вперед, надихають до гарних вчинків, допомагають виховувати характер.

Книга - невід’ємна частина людської культури, друг і порадник кожного читача.
Ласкаво просимо всіх охочих до літніх читань!

 

22.06.2017

«Літня подорож до Книжкового Королівства…»
Програма літніх читань

Протягом червня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась пізнавально-інтелектуальна програма для дітей  літніх шкільних таборів різних вікових категорій. Для юних користувачів бібліотеки підготовлена рекомендаційна виставка для літнього читання «Барвистий світ дитячої книги». Виставка знайомить читачів з творами українських та зарубіжних письменників поза шкільною програмою і буде експонуватись до кінця літа.

Для дітей молодшого шкільного віку були розроблені заходи за загальносистемним проектом «Читаючи, подорожуй світом !».

Учасникам були представлені тематичні виставки : туристична мозаїка «Німеччина: пейзажі, краєвиди, замки. Дорогою  казок братів Грим» та виставка-інсталяція «Данія: історичні місця, музеї  та краєвиди».

Маленькі відвідувачі бібліотеки здійснили «туристичні мандрівки» за допомогою книжок та журналів географічної та історичної тематики.

Яскраві мультимедійні презентації доповнили  розповіді бібліотекарів про природні умови, краєвиди та культурні особливості тієї чи іншої країни.

Молодші школярі взяли участь у захоплюючих літературних турнірах та подивились мультиплікаційні фільми за мотивами казок братів Грім та Ганса Християна Андерсена.

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного створений дружній, комфортний простір для дитячої творчості та фантазії.

Долучайтесь до літніх читань, любі діти!

Ласкаво просимо до  бібліотеки!

 

20.06.2017

«Взаємодія між різними  націями
- важлива  умова розвитку культурного
різномаїття  в Україні»

Інтернаціональний вечір-діалог
за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни…»


20 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день біженців і намагається  привернути увагу суспільства до проблем цієї категорії осіб, яка потребує захисту і всебічної підтримки.

Вшанували цей день 21 червня і в ЦРБ ім. П. А. Загребельного. В інтернаціональному вечорі-діалозі «Взаємодія між різними  націями  - важлива  умова розвитку культурного різномаїття  в Україні» взяли участь біженці з Афганістану, Бангладеш, які мешкають в Деснянському районі, працівники бібліотеки та викладач, яка навчає українській мові емігрантів.
Цей день відмітили в сердечній атмосфері дружнього чаювання та міжнаціонального діалогу між представниками різних культур.

Люди різних національностей й різного статусу!
Будемо ставитись один до одного із почуттям
людяності та доброзичливості!
 

07.06.2017

«Рукоділля з натхненням : кращий подарунок своїми руками»
Майстер-клас
за проектом роботи з біженцями «Пізнай, прийми та руку простягни»

Прекрасно,  що традиції створення  та використання  ляльок-мотанок збереглися та продовжують відроджуватися. Мотанки давні родинні обереги нашого народу. Такі ляльки уособлюють собою єднання сімейних зв’язків поколінь.

7 червня до «української етники» долучилися  і дорослі, і маленькі користувачі ЦРБ ім. П. А. Загребельного- біженці з Афганістану.
Вплив новітніх технологій рукоділля спостерігається і у створенні сучасних ляльок-мотанок  та більшість майстрів починають використовувати різноманітні матеріали,  орієнтуючись лише на власні вподобання.

Ляльки- мотанки створюють різними техніками – із тканини, верьовки, ниток і навіть із  використанням білих та кольорових серветок. Головне все ж таки, які думки кожна людина вкладає у свою роботу. Такий сувенір, особливо виготовлений власними руками , може стати «родинною цінністю», яка ввібрала  в себе вікові знання та вірування.
 

02.06.2017

«Київ та кияни очима дітей»
Міський конкурс дитячого малюнку

Перший день літа виявився насиченим святами та приємними подіями. Міжнародний день захисту дітей, Всесвітній день батьків, Всесвітній день молока, та просто прихід довгоочікуваного літа.

А ще першого липня відбулася церемонія нагородження учасників щорічного конкурсу «Київ та кияни очима дітей». Цього разу юні і талановиті митці та мисткині фантазували на тему «Київ ХХІІ ст.».Вітаємо всіх учасників і переможців та пишаємося представниками сміливцями та талантами Деснянського району, читачами нашої бібліотеки: Піскунова Крістіна, Завгородній  Олександр, Романюк Анастасія.
Футурологічні фантазії дітей виявилися яскравими, добрими та сміливими. Тож, можемо сміливо дивитися у світле майбутнє.
 

29.05.2017

«Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська»
Відвідування літературно-меморіального Музею-квартири П.Тичини

29 травня працівники ЦРБ ім. П. А. Загребельного відвідали літературно-меморіальний Музей-квартиру П. Тичини, аби вшанувати пам’ять двох літераторів. А саме - згадати життєвий та поглибити знання про творчий шлях українського поета, перекладача, публіциста, громадського діяча, новатора поетичної форми Павла Григоровича Тичини та віддати шану письменнику-класику української літератури, Герою України, лауреату Шевченківськоїї премії Павлу Архиповичу Загребельному. Цікаво те, що саме у цьому будинку жив і працював  Павло Архипович.
Тичині Павло Архипович присвятив  біографічний  художній твір «Кларнети ніжності»,   який увійшов  у збірку публіцистичних творів «Неложними вустами». В музейному просторі бібліотекарі провели літературні читання повісті-дослідження.
Прекрасна поезія Павла Тичини та глибока проза Павла Загребельного завжди поруч для всіх читачів та поціновувачів  класичної української літератури.
 

25.05.2017

«Київ – місто моє, мені в ньому жити, мені його створювати»
Концертно-розважальна програма

Традиційним стало святкування Дня столиці та Дня Києва в Деснянському районі.

За сприяння Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської райдержадміністрації було організовано міні-містечко з розваг, спортивних змагань, конкурсів, вікторин, виставок-ілюстрацій та різноманітних майстер-класів.

У парку «Молодіжний» розгорнулося справжнє свято «Київ – місто моє, мені в ньому жити, мені його створювати» в підготовці якого взяли участь працівники ЦБС.

Бібліотеки, як неодмінні учасниці кожного районного свята, влаштувалися із своїми цікавинками у бібліозоні на майданчику читача.

Що приваблює дітей більш за все під час відпочинку? Можливість погратися, щось змайструвати, зустрітися з друзями…

Відвідувачі парку з задоволенням демонстрували свою ерудицію в літературних вікторинах. Головним помічником у цьому була представлена краєзнавча мозаїка «Києве Золотоверхий, ти  місто - легенда і місто – герой!», яка відкривала для учасників багато цікавого та корисного.

«Саморобники» - завдяки майстер-класу, ретельно виготовляли «Журавку-оберег», «Квітують свічками каштани», «Закладки для книг в техніці декупаж».

А незвичайне плетіння косичок так сподобалося дівчаткам, що навіть надихнуло на танці. Не обійшлося, звичайно, без подарунків і «фото на згадку».

В День Києва працівники бібліотек завітали на вернісаж «Щасливі картини Софії Книш» та «майстерню просто неба» по вулиці Закревського 13.

Бібліотекарі підготували для мешканців нашого району інтелектуальну вікторину «Славетний Київ». Учасники заходу змогли більше дізнатися про відомих особистостей столиці, котрі своїм творчим талантом зробили вагомий внесок розвиток нашого міста. Усі переможці отримали заохочувальні подарунки. Діти шкільного віку мали можливість взяти участь у майстер-класі «Плетіння чарівного кошика».

 

24.05.2017

«Психологія конфлікту»
Тренінг

Чому можуть зібратися в одному місці в той самий час усі представники Централізованої бібліотечної системи Деснянського району? Для обговорення конфліктів, але, зауважте, тільки у безконфліктній формі. Модерувала сьогоднішню зустріч психологиня центру сім’ї, дітей та жінок Деснянського району міста Києва.

Учасники тренінгу розібралися у питаннях того, що таке конфлікт, поговорили про види конфліктів, способи пройти через них з найменшими втратами та корисними висновками, актуалізували питання того, як важливо рефлексувати та проговорювати свої відчуття, переживання та потреби, ще раз пересвідчилися в тому, що необхідно долати стереотипи і сприймати речі, по можливості, у всій їх складності та багатошаровості, і переконалися, що найважливіше долати конфлікти із самим собою. 
Психолог розповіла про кілька методик, які застосовує у своїй практиці роботи з людьми у подоланні конфліктів та залагодженні стосунків; представила, як працює методика карток потреб. Зацікавлення викликало гадання на картках, яке базується на асоціативному методі психологічного аналізу.
Головне те, що спілкування з приємною та приязною людиною стало емоційною розрядкою для кожного учасника тренінгу та обеззброїло всіх від упереджень та поганих думок.
Бажаємо всім гарного настрою, міцного здоров’я та корисних книжок – що є запорукою злагоди з самим собою та навколишнім!
 

23.05.2017

«Світ очима великого генія…»
Година мистецтва

« У природі все мудро  продумано і влаштовано. Кожен повинен 
робити своє діло, і в цій мудрості – найвища справедливість життя …»

Леонардо да Вінчі

17 та 23 травня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись години мистецтва: «Світ очима великого генія…» до 565-ої річниці від дня народження Леонардо да Вінчі - італійського художника, скульптора, архітектора, вченого, літературознавця, музиканта. Заходи  відвідали користувачі пільгових категорій, якими опікується Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді; учні загальноосвітньої школи №307.
Читачі бібліотеки поринули у таємничий та загадковий світ титана італійського Відродження - Леонардо да Вінчі. Мультимедійна презентація ознайомила слухачів із шедеврами світового рівня: картиною «Мона Ліза» та фрескою «Таємна вечеря», які в історії італійського живопису відкривають епоху Відродження та іншими роботами майстра.
Учасники заходів ознайомились із літературною спадщиною Леонардо да Вінчі, прочитали та обговорили його афоризми, віртуально провели екскурсії світовими галереями, де виставлені картини великого художника, із захопленням  подивились уривки з художнього фільму «Леонардо да Вінчі -учень Бога».
 

16.05.2017

«Мандруємо творчістю Павла Загребельного»
Прем’єра книги за проектом
«Павло Загребельний : золоті сторінки творчості»

16 травня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась прем’єра книги «Південний комфорт» для користувачів різних категорій.

Роман «Південний комфорт» вперше був виданий в 1984 році.
Головний герой роману Федір Твердохліб - слідчий прокуратури, конфліктна людина, з точки зору своїх колег. Цей твір - сатира на «святу святих - радянську прокурорську рать», який обговорювали  на спеціальній конференції в Москві, скликаній за ініціативою генерального прокурору СРСР... Роман розрахований  на широке коло читачів.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter