ЦРБ ім. П.А. Загребельного

31.10.2013

Робота з біженцями є на сьогодні дуже важливою й актуальною, значимою у сучасному суспільстві.

Бібліотеки Деснянської ЦБС, як інформаційні, культурні, освітні заклади, співпрацюючи з різними закладами культури району та  інтеграційним центром при благодійному фонді «Рокада», намагаються використовуючи всі свої ресурси, допомогти даній категорії населення адаптуватись у країні, яку вони обрали для свого подальшого життя.

Єднання культур - важливий чинник стабільності розвитку нашого суспільства, який  сприяє гармонійним взаємовідносинам між людьми різних національностей, збереженню між ними миру, взаєморозуміння та згоди. Виходячи із цього, у ЦРБ № 141 Деснянської ЦБС м.Києва, проходять різні культурно-мистецькі заходи для біженців в рамках проекту «Пізнай, прийми і руку простягни».

31 жовтня в конференц-залі  ЦРБ № 141 відбувся майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва «Райдуга національних ремесел: Україна-Афганістан-Ангола». Майстер-класи провели: майстриня  вишивки з Афганістану – Хасіна, майстриня з ангольського рукоділля- Маріанна, майстрині  українскої вишивки Андрущенко Людмила Миколаївна та Бровкіна Любов Володимирівна -  представники київського  аматорського колективу «Берегиня», майстер з виготовлення  дитячої іграшки- керівник зразкової майстерні «Креативне рукоділля» центру естетичного виховання «Гармонія» - Саєнко Інна Олександрівна. В майстер-класах взяли участь біженці, їх діти та українські жінки, які бажали  навчитись цьому ремеслу.

На виставці «Різномаїття та єдність трьох  культур» були представлені народні промисли  - вишивка нитками та бісером, в тому числі українські рушники, ікони, афганський національний одяг, також представлені оригінальні речі та прикраси  із бісеру. Прикрасили виставку і роботи бібліотечних працівників.
 
 
 
 
 
Особливо цікавим для присутніх було практичне заняття «Інтернет – ваш помічник для вдосконалення майстерності у рукоділлі», проведене ведучим редактором бібліотеки Оврас Тетяною Миколаївною.
 
Майстер-класи пройшли в теплій дружній атмосфері. Всі учасники та гості бібліотеки доторкнулись до мозаїки трьох різних культур: афганської, ангольської та української, тих «чистих джерел», які наповнюють наше життя різнобарвністю, красою та натхненням. Всі присутні отримали величезний заряд позитивних емоцій та з користю провели свій вільний час. Вони ще більше усвідомили, що в наш час загальної роз'єднаності і непримиренності дуже важливо зберігати і розвивати духовну спадщину кожного з народів. «Єднання культур – це єднання народів» - усвідомив кожен із нас. Всі учасники заходу висловили побажання продовжити такі зустрічі на базі бібліотеки.
 

27.09.2013

26 вересня у Центральній бібліотеці Деснянського району відбулися урочисті збори на честь Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначатиметься 30 вересня.
Привітав бібліотекарів із професійним святом голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.
-Публічні бібліотеки стали для більшості населення єдиними соціальними закладами, що надають доступ до інформації безкоштовно. На шляху до вершин мудрості справжніми помічниками та порадниками є бібліотечні працівники – професіонали, творчі особистості і, зазвичай, доброзичливі жінки. Вам, шановні, завдячуємо за те, що з повною віддачею працюєте на благо читача, натхненно прищеплюєте дітям і молоді шанобливе ставлення до рідної мови, батьків та вищих людських моральних цінностей, – сказав Станіслав Прокопенко.
Остатнім часом Деснянська  райдержадміністрація та бібліотеки  ЦБС ще більш   посилили співпрацю по культурному  та духовному  розвитку населення району.  За сприяння райдержадміністрації бібліотеками району активно впроваджуються різноманітні програми та проекти. На  базі  бібліотек  плідно працюють читацькі клуби,   створені нові моделі  роботи для більш повного використання  інформаційних ресурсів.
Під час заходу відзнаками голови Деснянської райдержадміністрації з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек були нагороджені  співробітники централізованої бібліотечної системи.

 
 
 
 
 

19.09.2013

Ось Києво-Печерська Лавра стала,
Це пам’ятка духовності, тепла.
Попросимо усі, щоб милуюча Божа Матір
І нас, і Україну берегла.

19 вересня в конференц-залі ЦРБ № 141 відбулось засідання краєзнавчого клубу «З любов`ю до рідного краю». В заході взяли  участь:  науковий співробітник Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника кандидат історичних наук  Чередниченко Анастасія Миколаївна та юнацтво району. Присутні доторкнулися до славетних сторінок виникнення святині Київської Русі - Печерського монастиря, згадали святих подвижників - засновників монастиря Антонія та Феодосія.  Особисто зацікавила учасників заходу слайдова  композиція «Комплекс пам`яток  Нижньої та Верхньої території Києво-Печерського історико-культурного заповідника».  Наприкінці  заходу юнаки та дівчата вирішили поринути ще раз  в історію рідного міста та  відвідати нашу святиню. 
 

22.08.2013

На передодні  святкування Дня незалежності України   22 серпня в центральній бібліотеці  Деснянського  району  відбувся  краєзнавчий   кіновечір  «ТАЄМНИЦІ СТАРОДАВНЬОЇ РУСІ». У програмі  заходу  для громади району  було презентовано дві документальні кінострічки: «Вікінги на берегах Десни» та «Київська Русь: розпад чи розквіт?».
 
Після демонстрації фільмів глядачі мали можливість:
- поспілкуватися з авторським колективом та науковцями, які брали безпосередньо участь в створенні
цього історичного  кіно;
- сфотографува
тися з  воїнами  княжої дружини;
- потримати в руках справжню зброю.
 
Завдяки виступу  істориків-реконструкторів, їх костюмам, тематичним книжковим експозиціям  та розповідям поважних гостей,  присутні відчули справжній  гучний подих століть.

З  користувачами бібліотеки зустрілися: автор та ведучий фільмів, письменник Андрій Дмитрук, доктор історичних наук, член-кореспондент НАНУ, археолог Гліб Івакін,  рицарський театр «КАМЕЛОТ» .
 
Захід був проведений завдяки підтримки Деснянської районної в м. Києві організації  Партії  регіонів та участі Товариства «Синтез»  та Товариства «Орден рицарського єднання».
 
 
 
 
 
 

22.08.2013

Увага!
22 серпня о 17-00 у Центральній районній бібліотеці № 141 бідбудеться кіновечір "Таємниці стародавньої Русі". 
 
У ПРОГРАМІ: телевізійні документальні фільми "ВІКІНГИ НА БЕРЕГАХ ДЕСНИ" та "КИЇВСЬКА РУСЬ: РОЗПАД ЧИ РОЗКВІТ?"
 
З ВАМИ ЗУСТРІНУТЬСЯ: автор та ведучий фільмів, письменник Андрій ДМИТРУК, доктор історичних наук, член-кореспондент  НАНУ, археолог Глеб ІВАКІН.
 
Виступи істориків-реконструкторів з рицарського театру "Камелот". 
 
 

1.08.2013

Просвітницька діяльність бібліотек та церкви  формує духовний розвиток людини.  Тому у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі 1 серпня відбулася зустріч  завідуючих бібліотек Деснянського району з настоятелем храму святих мучеників Адріана і Наталі протеіреєм Романом Матюшенко. На зустрічі обговорювали питання про створення спільної програми взаємодії для духовного та культурного розвитку жителів Лісного масиву, правильного підходу до виховання у громади християнських цінностей і збереження та примноження християнських звичаїв.
 

28.07.2013

28 липня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася виставка ікон «Колиска православ’я», присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі. Виставка пройшла за сприянням Благодійної організації «Фонд духовного відродження «Живе джерело».
 
Мешканці району та відвідувачі бібліотеки мали унікальну можливість ознайомитися з духовно-історичною спадщиною Православ’я, копіями Афонських ікон, що були надані галареєю-ризницею «Чудові ікони Афону». Кожна з ікон зачаровувала відвідувачів виставки своєю історією, красою та величністю.
 
 
 
 
 
 

24.07.2013

24 липня  в центральній  бібліотеці  Деснянського району  з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі  відбувся круглий стіл за участю голови Деснянської РДА Прокопенко Станіслава Миколайовича, керівників районних релігійних громад, завідуючих бібліотек Централізованої бібліотечної системи Деснянського району. Під час зустрічі обговорювалися питання про співпрацю адміністрації району,  релігійних громад та бібліотек, мета якої  активізація духовного життя  мешканців району. Учасники столу відкрито дискутували яким чином  вирішити цю проблему. Захід вела   начальник  управління  культури, туризму та охорони культурної спадщини Жукова Тетяна Миколаївна. Головна ідея виступу голови  Деснянської РДА Прокопенко Станіслава  Миколайовича - консолідація всієї громади району для підняття духовності населення. Багато цікавих і гострих проблем підняли  і решта виступаючих. На заході були презентовані фільми «Деснянський район: з глибини століть у сьогодення» та «Храми Деснянського району»,  створених працівниками Централізованої бібліотечної системи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17.06.2013

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з книжковою виставкою «Культура Сходу- джерело вічної мудрості»,  яка підготовлена в ЦРБ № 141 до Всесвітнього дня біженців (20.06).
Кожна культура має своє значення і  місце в скарбниці світового мистецтва. Східна культура- це рідна культура певної чаcтини біженців, які мешкають в нашому районі.
Виставка експонується з  17  по 27 червня  в залі обслуговування. У секторі періодичних видань можна ознайомитись з тематичною розкладкою літератури соціального напрямку «Звернемо увагу на проблеми біженців!».
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

30.05.2013

«Вечный подвиг - он вам по плечу,
Ваши руки бессонны и святы.
Низко вам поклониться хочу,
Люди в белых халатах».

У списку оголошених ЮНЕСКО знаменних дат 2013 рік значиться як "рік Амосова". 30 травня в конференц-залі ЦРБ № 141 напередодні дня медика відбувся вечір-портрет «Микола Амосов-лікар з великим серцем», присвячений 100-річчю від дня народження  відомого українського вченого, хірурга, автора новаторських методик в кардіології, письменника,  автора системного підходу до здоров`я людини.
 
 
Відвідувачі прослухали огляд літератури книжкової виставки, подивились слайди фотографій – вчений  в операційній, в службовому кабінеті, в колі друзів та знайомих, подивились уривки документальної кінострічки «Микола Амосов». Читачі різних вікових категорій, віддавши шану пам`яті відомого українського медика, ще раз усвідомили  наскільки важливий здоровий спосіб життя для гармонійного існування людини в нашому суспільстві.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter