ЦРБ ім. П.А. Загребельного

4.12.2012

Григорій Сковорода належав до того типу мудреців, яким поталанило втіліти в своїй творчості та  повсякденному житті  розуміння блага, істини і краси.

4 грудня в конференц-залі  ЦРБ № 141 відбувся  літературно-мистецький вечір присвячений до 290 -річчя від дня народження відомого українського філософа, поета Григорія Саввича Сковороди. Читачі району ознайомились з книжковою виставкою, подивились уривки з художньої  кінострічки Івана Кавалерідзе «Григорій Сковорода», слайди монументів, які були   споруджені на честь поета  в різних куточках України, ,прослухали аудіо-записи : басню «Ворона і чиж», пісню у виконанні Василя Жданкіна «Всякому городу нрав і права».
 
З особливим задоволенням відвідувачі прийняли участь в літературній вікторині. Творчість уславленого Григорія Сковороди завжди буде  цікавою для читачів  різних поколінь.
 
 
 
 
 

22.11.2012

22 листопада в конференц-залі ЦРБ № 141 відбувся літературний вечір «Біла Дача Антона Павловича Чехова», який продовжив цикл заходів «Крим-літературний» за проектом «Відкриваємо Україну».В Ялті  розташований будинок-музей А.П.Чехова , де письменник жив  останні роки свого життя. Саме тут були написані такі відомі твори :  оповідання «Дама с собачкой», п`єси «Три сестры», «Вишневый сад».
 
Читачі мали змогу  розширити свої знання , щодо останніх сторінок  життя та творчості   видатного  російського письменника на Україні . Відвідувачам було презентовано книжкову виставку . З особливою увагою присутні подивились документальну кінострічку «Мой адрес - Ялта» та з  задоволенням  прийняли участь у літературній вікторині. 
 
 
 
 
 
 
 

12.11.2012

8 жовтня в Центральній бібліотеці пройшов захід «Українське слово в дитячій літературі» - зустріч з працівниками видавництва «Веселка» до дня української писемності та мови.
В заході брав участь представник видавництва Касьяненко Д. І., якій розповів учням  про видавництво та презентував нові книги для дітей.
Учні шкіл району із великим    задоволенням   слухали заслуженого  журналіста України, лауреата премії ім. Л. Українки, поета Василя Федоровича Василашка, який презентував  свою нову книжку  «Чесний лис». Також пролунали вірші з попередніх збірок поета: «Усміхнись веселкою із грози» - ця збірка поета пронизує та заряджає молоді серця безмежною любов’ю до України, «Відроджуємось - не перероджуємось» – книга віршів  про любов до рідної мови. Із захопленням діти слухали його вірші, що сповнені почуттям любові та поваги до України.
Василь Федорович є головою  журі конкурсу «Зерна доброти», де в своїх поетичних талантах змагаються. Зустріч проходила під девізом: « Подаруй книгу  бібліотеці». Присутні придбали книги для себе та бібліотеки.
 

 
 
 
 

15.10.2012

«Серце, серце
Забудь скоріше
Виття сирени,
Вибухи, димний вітер,
Сльози посивілих матерів…
Відповідає серце мені суворо:
«Ні, про це забути не можна».

Юлія Друніна      
 
В 28 вересня цього року  виповнилось  70 років від часу створення підпільної молодіжної організації «Молода Гвардія».

В сьогодняшні дні ми намагємось розібратись в різних поглядах журналістів,літературознавців, істориків, щодо існування цієї патріотичної організації.
 
В вечорі-діалозі поколінь «Молода Гвардія : сторінки історії чи взірець патріотизму» прийняли участь мешканці нашого району різного віку. Проникливо розповідали про  історичні  події  користувачі не тільки зрілого віку, а й молоді відвідувачі бібліотеки. Не можливо без болі та переживань згадувати про подвиг юнацтва  Краснодону. Для всіх нас  діяльність організації  «Молода  Гвардія» назавжди  залишиться  взірцем мужності, відданості молоді  своїй Батьківщині, принципам свободи, братерства., прикладом  патріотизму в важкі  роки Великої Вітчизняної війни.

Користувачі ознайомились з книжковою виставкою,  прослухали аудіо-записи пісень -  «Спят курганы темные» у виконанні Марка Бернеса, «Молодая Гвардия» у виконанні дитячого хору Центрального телебачення та Всесоюзного радіо, подивились уривки з художнього кінофільму «Молодая Гвардия», знятого в 1948 році режисером Сергієм  Герасимовим.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4.10.2012

4 жовтня  до конференц-залу бібліотеки  № 141 відвідати мистецький вечір «Різнобарвність музичної  палітри Франца Шуберта » завітали діти та сім`ї біженців, яких підтримує інтеграційний фонд «Рокада».  В цьому році виповнилося 215  років від дня народження видатного австрійського композитора . Відвідувачі ознайомились з  книжковою виставкою, прослухали  аудіо-записи : найвідомішу  пісню  композитора «Аве, Марія» у виконанні італійського співака Робертіно Лоретті, пісню «Серенада» у виконанні трьох  талановитих  зарубіжних тенорів - Паваротті, Домінго, Карераса., переглянули уривки художньої кінострічки німецьких та австрійських кінематографістів «Песнь любви и отчаяния». Відвідавши захід, присутні проявили бажання  ознайомитись з життєвим шляхом та  творчістю інших  композиторів.

 
 
 

24.09.2012

В бібліотеці № 141 продовжується цикл заходів за проектом «Відкриваємо Україну». Відомі письменники, які жили в Криму певний період свого життя назавжди запам`ятали цей чарівний куточок нашої країни. Полюбив Україну  та надзвичайно красивий Крим і Олександр Грін, який переїхав жити до Феодосії зі своєю дружиною.
Море вабило Олександра ще з юнацьких років, як мандрівника. А в другій половині життя письменника  його мрія  бачити море щодня здійснилась.
18 вересня   в бібліотеці відбувся літературний вечір «Под алыми парусами…», присвячений періоду життя та творчості російського письменника О. Гріна  на кримській землі.Відвідувачам було презентовано книжкову виставку. Читачі згадали та подивились уривки з кінострічок за творами О. Гріна «Под алыми парусами», « Бегущая по волнам», із зацікавленістю прийняли участь у літературній вікторині «Прекрасний та суворий світ О. Гріна».
Час іде,  цікавість  до творчості Гріна не зникає. В океані літератури  не меркне відблиск ясно-червоних вітрил…
 
 
 
 

10.08.12

8 серпня  ЦРБ № 141 відвідала делегація по обміну досвідом працівників культури Літинського району Вінницької області. 
Під час зустрічі директор ЦБС Курило Т.І. ознайомила гостей з роботою бібліотек Деснянської ЦБС, та провела ексурсію бібліотекою.
Члени делегації відмітили, що в  бібліотеках Деснянської ЦБС є багато корисних  напрацювань, якими слід обмінюватися.
 

 

26.06.2012


 Літнє сонце, грози, грім,
        Літо, ти прекрасне всім!    
   
 

Канікули в школі,  але у книжок «канікул» немає. Книжки «працюють» весь рік, а  влітку з особливим  натхненням розважають , навчають своїх читачів. Щоб підтримати «літню ініціативу» наших книжок, колектив бібліотекарів Центральної бібліотечної системи Деснянського району  вирішив облаштувати літні читальні зали в паркових та зелених зонах нашого району.

Цікаві книжки та журнали, свіже повітря.

Що може бути краще в літню спекотну погоду!

Користувачем літньої читальної зали може стати будь-який перехожий, який бажає поринути у книжковий світ, та отримати незабутні враження про спілкування з книгою на природі  в гарну червневу погоду.

Спілкування  маленьких та дорослих читачів…

Кожен  читач  знаходить  для себе  нове  коло  знайомих, люблячих книги, журнали та  зелену зону нашого міста.

Запрошуємо відвідати наші літні читальні зали під відкритим небом
до  31 серпня:

Бібліотека № 115 для дітей

Майданчик розташований  в парку біля Деснянської районної в м.Києві адміністрації (пр. В.Маяковського,29)

Працює щоп’ятниці  – 11:00-14:00 
 
 
Бібліотека ім.Ю.Гагаріна для дітей

Літня читальна зала працює  біля кінотеатру «Росія» (вул. Мілютенко, 19)

Працює  щоп’ятниці 11:00-13:00

 
 
Бібліотека № 119 для дітей,  бібліотека ім. С.Олійника

Літня читальна зала  на дитячому майданчику біля храму Святих Адріана та Наталії (пр. Лісовий,32)

Працює  щосереди 12:00-14:00
 
 
 
Центральна районна бібліотека № 141

Майданчик розташований в парку біля Деснянської районної в м.Києві адміністрації

(пр. В.Маяковського,29)

Працює  щочетверга  – 11:00-14:00
 
 
 
 
 
 
Бібліотека ім. В.Кучера

Майданчик розташований біля кінотеатру «Росія» (вул. Мілютенко, 19)

Працює  щонеділі 15:00-17:00 до 31 липня

 
 
 

 
 

08.06.12

Подаруй радість дітям
31 травня в інтеграційному Центрі для біженців на Троєщині  з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту  дітей відбулося свято «Подаруй радість дітям». В підготовці та проведенні заходу в рамках проекту «Пізнай, прийми і руку простягни» взяла участь і ЦРБ №141. Святковий захід розпочався екскурсією по етнографічній майстерні, де були підготовлені експозиції прикрас та  одягу,  які виготовлені руками майстрів-аматорів різних національностей: афганців, нігерійців, лівійців та інших,  які знайшли другу батьківщину в нашої гостинної Україні. Далі пройшов дитячий ранок,  мета якого виховання небайдужої до чужої біди, толерантної особистості, відкритої для сприйняття інших культур. Пісні, танці, вірші, конкурси, вікторини, флеш-моби,  показ мод, подарунки… Не дивлячись на різноманіття мов скрізь панували радість, весілля та взаєморозуміння. 
alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt
 

 

 

24.04.2012

Книга і комп’ютер, бібліотека і діти. Що в цих поняттях є позитивною взаємодією, а що негативно впливає на подальший розвиток молодого покоління.

Такі проблемні питання Центральна бібліотека намагалась вирішити, організувавши зустріч з  Дипломант Міжнародної асамблеї фантастів «Дитячий Портал» 2006 року, лауреат ІУ премії Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п’єс  «Коронація українського слова» 2009 року  Єсауловим Олександром Юрійовичем ,  яку допомогло провести видавництво «Зелений пес» .

Презентуючи свої видання для дітей із серії  «Заекрання» та «Дитячий детектив», автор спробував у формі казки або детективу, розповісти про місце комп’ютера  та комп’ютерних технологій у житті дитини, але разом з тим, застерегти їх від надмірного проведення часу з електронним другом і на прикладі героїв своїх книг показав до чого це може призвести.

З радістю і великим ентузіазмом діти і дорослі прийняти участь в грі-вікторині, а переможці отримали призи – книги з автографом автора. 

alt

alt

alt 

alt 

alt 

alt 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter