ЦРБ ім. П.А. Загребельного

12.04.2012

12  квітня в конференц-залі бібліотеки № 141  відбулась історична година «Сергій Павлович Корольов. Життя та надзвичайна доля», присвячена до дня авіації і космонавтики та до 105-річчя від дня народження Корольова С.П., українського вченого, конструктора ракетно-космічних систем.

alt

Користувачі прослухали огляд літератури  книжкової виставки, прийняли участь в історичній вікторині. Відвідувачі із зацікавленістю  подивились документальну кінострічку «Недосяжна луна» про захоплююче змагання двох систем і двох конструкторів - Вернера фон Брауна (США) і Сергія Корольова (СРСР)  та фрагменти художнього кінофільму «Укрощение огня».

 

22.03.2012

22 березня  з нагоди Всесвітнього дня поезії в конференц-залі бібліотеки № 141 відбувся літературний вечір «Не продается вдохновенье…».
Привітав користувачів зі святом поезії молодий київський  поет, читач нашої бібліотеки – Владислав Антипов. Владислав презентував молоді свою збірку «Крайние стихи», в яку увійшли вірші різної тематики про найдорожче для людини на землі – про матір, природу, любов. Присутні із задоволенням слухали ліричні, філософські  вірші Владислава. Також вітали та ділилися своїми літературними смаками бібліотекарі та читачі .

Останньою  ноткою заходу було прослуховування пісні «Вечірнє сонце» на слова Ліни Костенко

 

 

19.03.2012

19 березня в конференц-залі бібліотеки № 141 для  молоді відбувся мистецький вечір «Іван Шишкін – художник народний», присвячений  180-річчю від дня народження відомого російського художника - пейзажиста Івана Івановича  Шишкіна. Присутні прослухали презентацію  книжкової виставки, подивились слайд-шоу  найкращих картин митця та кінострічки:   «Иван Шишкин.Сказки картинной галереи», «Рожь», з задоволенням  прийняли участь у грі вікторині.

alt 

alt 

 

Шановні читачі!

titleШановні читачі!

 Пропонуємо вам ознайомитися з новими книгами, які одержала бібліотека  в подарунок від читачки, мешканки нашого району Седчук Світлани Анатоліївни.

Світлана Анатоліївна подарувала для користувачів  району свою «бібліотеку детективної прози». Ми дуже вдячні пані Світлані  і  сподіваємося, що любителі читання детективів,  знайдуть у фондах бібліотеки твори на будь-який смак.

                                                      Ласкаво просимо!

 

Увага, увага! Ремоделінг у бібліотеці!

Увага, увага! Ремоделінг у бібліотеці!

.Бібліотеки Деснянської ЦБС завжди працюють для задоволення  Ваших потреб та постійно вдосконалюють бібліотечні послуги,  доступність до інформаційних ресурсів та планування комфортності приміщень.

Для того, щоб відповідати очікуванням наших користувачів бібліотечні фахівці  регулярно  вивчають  Вашу думку та впроваджують зміни, які за Вашими відгуками зроблять наші бібліотеки  найкращим місцем для задоволення своїх потреб у навчанні, самоосвіті та цікавому проведенні свого вільного часу.

.Повідомляємо  Вас, що у порядку експерименту  в одній із бібліотек ЦБС, а саме у центральній бібліотеці №141, що знаходиться за адресою: вул.  Драйзера, 6, з 28 лютого 2012 року відбувся  ремоделінг  - зміна структури відділу обслуговування. Результатом змін стала можливість особисто знайомитися та користуватися майже всім книжковим фондом бібліотеки , який розташований в одній залі. Зручність в пошуку необхідної літератури та інформації  в концептуально новому відділі забезпечать чергові бібліотекарі .

.Ви будете приємно здивовані. Для вас організовані у відділі обслуговування окремі зони : зони відпочинку, дитяча зона, зона для роботи з літературою та іншими документами безпосередньо в бібліотеці, комп’ютерна  зона з підключенням до Інтернет ресурсів, сектор періодичних видань та  конференц-зал.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати відвідавши нашу бібліотеку та звернутися  безпосередньо до її бібліотекарів.

Завжди раді бути Вам корисними, бібліотекарі Деснянської ЦБС.


 

31.01.2012

31 січня  в читальному залі ЦРБ № 141 відбувся вечір-портрет «Полинова доля Валеріана Підмогильного» (за проектом «Відкриваємо Україну»), присвячений творчим  досягненням видатного українського письменника, перекладача, одного з яскравих представників літератури Придніпров`я.  Читачі різних вікових категорій ознайомились з книжковою виставкою, прийняли участь в літературній вікторині та  подивились документальну кінострічку «Валеріан Підмогильний - розстріляне відродження.».

altaltalt

 

Безсмертна душа Запорожжя

12 січня в читальному залі ЦРБ № 141 відбулась історично-краєзнавча година «Безсмертна душа Запорожжя»(За проектом «Відкриваємо Україну »). Захід присвячений життєвому шляху та науковим дослідженням видатного українського історика, археолога, археографа, лексикографа, письменника та поета Дмитра Івановича  Яворницького.

Присутні із зацікавленістю  прослухали огляд тематичної книжкової виставки, прийняли участь в історичній вікторині, подивились документальну кінострічку «На незабуть !» присвячену життєвому  та творчому шляху вченого.

alt alt

 

Захід 22.12.2011

    22  грудня  в читальному залі ЦРБ № 141 відбувся  літературно-мистецький   вечір «На берегах віршів Йосипа Бродського», присвячений творчому шляху відомого російського поета, есеіста, драматурга, перекладача, лауреата Нобелівської премії з літератури. Присутнім   було презентовано тематичну книжкову виставку. Із зацікаленістю читачі прослухали вірші поета , взяли участь у вікторині та подивились докуметальну кінострічку «Стрітення», присвячену  створенню одноіменного вірша Йосипа Бродського.

 

Мельпомена української сцени

30.11.2011

В бібліотеці № 141 продовжується цикл заходів за проектом «Відкриваємо Україну».

  Година мистецтва «Мельпомена української сцени», яка відбулася 30 листопада в читальному залі  бібліотеки, присвячена творчому шляху видатної української акторки Заньковецької Марії Костянтинівни.

   Читачі із задоволенням  поринули у світ українського мистецтва  кінця ХІХ- початку ХХ століття, затаївши подих слухали огляд книжкової виставки про життя та  творчість неперевершеної  Заньковецької, прийняли участь у тематичній вікторині та  подивились документальну кінострічку «Зоря українського театру : Марія Заньковецька

 

 

Врубель

23 листопада в читальному залі ЦРБ № 141 відбулася година мистецтва «Михайло Врубель - визначний художник «срібного віку» російського живопису».

 Читачі різних вікових категорій ознайомилися з тематичною книжковою виставкою-вернісажем, прослухали бібліографічний огляд літератури, подивились слайди робіт видатного митця та документальну кінострічку «Шестикрылый Серафим».
  Особливо зацікавив  користувачів  розділ книжкової виставки «Київський період творчості Врубеля».

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter