ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Врубель

23 листопада в читальному залі ЦРБ № 141 відбулася година мистецтва «Михайло Врубель - визначний художник «срібного віку» російського живопису».

 Читачі різних вікових категорій ознайомилися з тематичною книжковою виставкою-вернісажем, прослухали бібліографічний огляд літератури, подивились слайди робіт видатного митця та документальну кінострічку «Шестикрылый Серафим».
  Особливо зацікавив  користувачів  розділ книжкової виставки «Київський період творчості Врубеля».

 

 

Зіркова доля селянського сина

 10 листопада в читальному залі бібліотеки № 141 відбулась історична година «Зіркова доля селянського сина», присвячена до 100-річчя від дня народження  видатного радянського  вченого-механіка, конструктора в області ракетно-космічної техніки; засновника нового напряму в області стратегічних ракетних озброєнь.

   Відвідувачі прослухали огляд тематичної книжкової виставки,  подивились документальну кінострічку «Его ракетное величество» та прийняли активну участь у вікторині «Щит та меч Михайла Янгеля».

 

 

Роки, обпалені війною...

     9 листопада в читальному залі ЦРБ № 141 відбулась творча зустріч «Роки, обпалені війною…», присвячена до 67-ої річниці  від дня звільнення України та 68-річниці  від дня звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників.

 

Детальніше...

 

Нестор Літописць

20.10.2011

Перший давньоруський історик, чернець Києво-Печерського монастиря

20 жовтня в читальному залі ЦРБ № 141 відбуласьісторична година «Перший давньоруський історик, чернець Києво-Печерського монастиря» присвячена до  955-ої річниці від дня народження преподобного Нестора Літописця. Читачі ознайомились з тематичною книжковою виставкою, здійснили віртуальну подорож до Володимирського собору ,щоб подивитись іконописне зображення преподобного Нестора, яке створив відомий російський художник Віктор Васнецов, побачили скульптурне зображення преподобного- робота скульптора Марка Антокольського.
 

Василь Симоненко

13.10.2011

  «Любити все прекрасне і земне, і говорити правду…»,-закликав український поет шестидесятник Василь Симоненко.
  13 жовтня в ЦРБ №141 відбувся мистецький вечір за проектом «Відкриваємо Україну», присвячений творчості відомого українського поета .
  Читачі прослухали огляд виставки-персоналії, бібліотекар читального залу прочитала вірші поета про кохання.  Із задоволенням присутні  прослухали пісні  на вірші талановитого поета та подивились документальну кінострічку «Я на світі такий один».
  Є в творчому доробку Василя Симоненка  речі, які сьогодні справедливо можемо назвати класичними.Його поезія живе, їй відкритий шлях до юнацьких сердець, до всьго українського  народу.
  Прислухаємось до свіжого, мажорного, юнацьки бадьорого голосу Василя Симоненка , яким він і сьогодні вітає життя та закликає  любити Україну!
 

Читай з користю та насолодою! Місце зустрічі – бібліотека

29.09.2011

alt

    29 вересня  на честь Всеукраїнського Дня бібліотек в Деснянському районі м. Києва було проведено акцію: «Читай з користю та насолодою! Місце зустрічі – бібліотека» за підтримки Голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Жеребнюка Віктора Миколайовича. Ініціатор Акції  -  централізована бібліотечна система Деснянського району міста Києва Головна мета   -  привернути увагу громадськості до проблеми зниження інтересу до читання, та розкрити можливості бібліотеки, як культурно-інформаційного центру для громади району.        Незвично активно та весело було в той день на  майданчику біля входу до Деснянської районної  державної адміністрації. Працівники бібліотек, в різнокольорових футболках  роздавали прапорці та друковану продукцію з логотипом акції,  зазивно звучали пісні про бібліотеки, які зібрали велику кількість мешканців району різного віку. Сходи адміністрації, миттєво, як би завдяки чарівництву добрих магів з  казкових книг, перетворилися в імпровізовану сцену. Спочатку бібліотекарів вітали представники  райдержадміністрації: заступник Голови  Оніфрічук В. М. та начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Жукова Т. М. Цікаво та змістовно виступали мистецькі колективи району .  Маленькі та  дорослі учасники акції з захопленням сприйняли   героїв класичної літератури, а також  маленьких гномів , шкідливого Буратіно з Азбукою та його тендітну вчительку Мальвіну, оригінальний хореографічну постановку    «Танцю з книгами» у виконанні лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів  хореографічного ансамблю «Міраж»  Київської дитячої школи мистецтв №3. Закінчився святковий концерт піснею про бібліотеки, яку заспівали бібліотекарі разом з маленькими артистами та учасниками акції, пісня об’єднала всіх.  Паралельно зі «сценою» відбувалося   дійство і  на майданчику: працювали зони: запису до бібліотеки з безкоштовним отриманням читацького квитка та подарунків з логотипом «Друзі бібліотеки»  (зареєстровано біля 100   читачів). З  «Літературної лавки» кожний, хто  записався в бібліотеку, отримав у подарунок книгу згідно свого інтересу.  Користувалося попитом  довідково-інформаційне бюро із використанням мобільного Інтернету – надано 27 довідок соціального та правового характеру. Програму акція складали різноманітні інтерактивні заходи: ерудит-конкурси,  фотосесія  з літературними героями . Цікавим та привабливим було гадання на  мудрих книгах.  Учасники акції   надали поради бібліотекам по розширенню їх послуг та поліпшенню організації роботи скориставшись «Скринькою пропозицій», залишили  на плакаті «Прочитав і Вам раджу» інформацію про свої улюблені книжки. Задоволення від свята отримали і майбутні читачі і бібліотекарі.  Всі учасники акції отримали подарунки. Сподіваємось, що цей день стане ще одним вдалим стартом для майбутніх заходів по залученню користувачів та популяризації книги та читання.

Фоторепортаж акції

 

Міжвідомча координаційно-методичної рада

7.06.2011

  7.06.2011 року  на базі  Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації відбулося засідання Київської міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

  На порядку денному розглядалися питання щодо організації роботи міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Деснянського району, співпрацю органів виконавчої влади по забезпеченню захисту дітей від будь-яких форм фізичного або психологічного насильства. Серед доповідей із даного питання було приділено велику увагу роботі Централізованої бібліотечної системи Деснянського району за цим напрямком.

  Також учасники координаційно-методичної ради мали змогу детально ознайомитися з експозиційними стендами бібліотек системи, та отримати інформаційну допомогу з різних правових питань за допомогою досвідчених фахівців та сучасних технічних можливостей бібліотек.

   Під час роботи координаційно-методичної ради були налагоджені зв’язки та вироблені напрямки роботи за схемою: бібліотеки ЦБС + районне управління юстиції.   

 title
 title
 title
 alt
 
 

Куінджі

01.06.2011

«Ілюзія світла була його богом,

і не було художника,

рівного йому в досягненні

цього дива живопису».

І. Репін

  1 червня в ЦРБ № 141 відбулася мистецька година «Мозаїка художніх полотен Архипа Куінджі», на яку завітали вчителі школи № 238. Присутні із зацікавленістю прослухали огляд книжкової виставки, здійснили віртуальну подорож до дому-музею художника в Петербурзі, подивились слайд-шоу найкращих робіт видатного майстра.

 

 

Софіївка

23.05.2011

«Я люблю у Софіївці думать,

Відганяючи спогадів рій.

Від сьогодні, ласкава Умань,

  Скільки житиму – бранець твій» – з натхненням писав про «Уманське диво» Василь Симоненко.
23 травня бібліотекарі читального залу ЦРБ № 141 запросили всіх бажаючих відвідати історично-мистецьку годину «Ні в казці сказати, ні пером написати…» (за проектом «Відкриваємо Україну»), присвячену «перлині» України – дендропарку «Софіївка».
  Читачі познайомилися з виставкою-вернісажем, здійснили віртуальну подорож по славетним місцям Черкащини, прослухали цікаву розповідь і подивились документальну кінострічку про історію будівництва парку, помилувалися сучасними краєвидами.
 
 

Чернігів

28.04.2011

  Юнаки теперішнього часу багато цікавляться країнами Европи, Америки, а ось про історію та чудові місцевості України, на жаль, не можуть часто скласти і двох речень, не знають.
  Про загадковий, наповнений історичними подіями, легендами, вишуканими архітектурними творіннями Чернігівський край пізнали учні школ масиву Троєщина, здійснивши віртуальну подорож «Шляхами Чернігівщини…» /за проектом бібліотек Деснянського району «Відкриваємо Україну»/.
  Освіченим гідом виступила бібліотекар Гриневич Т. Д. Разом з нею юнаки побували в Качанівці (подивилися слайд-шоу краєвидів),  відвідали Антонієві печери та інші цікаві місця дивного краю. Із зацікавленістю прослухали огляд тематичної книжкової виставки. Зрозуміли, що інтернет великий помічник, але глибокі знання можна отримати тільки з книжок. У багатьох присутніх після заходу виникло бажання побувати у цій романтичній місцевості.  

 

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter