ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Привітання українського поета М. Д. Сома

Привітання до 75-річчя від дня народження
українського поета М. Д. Сома

  На засіданні Клубу бібліотекарів, що відбувся 10 лютого 2010 року у будинку Спілки письменників України, директор Деснянської централізованої бібліотечної системи м. Києва Курило Тетяна привітала відомого українського поета-шістдесятника, мешканця Деснянського району Миколу Даниловича Сома, з нагоди його 75-річчя від дня народження.
  Подарунком від бібліотек системи до цієї події був підготовлений  фахівцями ЦРБ №141 бібліографічний покажчик «Я – вічний сміх. Така моя робота».
 
 

Мікеланджело та його час

Мікеланджело та його час

 

  10 лютого 2010 року  учні школи № 251 відвідали в читальному залі ЦРБ № 141 годину мистецтва «Мікеланджело та його час», присвячену 535-річчю від дня народження Мікеланджело  Буонарроті, італійського скульптора, маляра, архітектора, поета. Присутні ознайомилися зі сторінками життя  великого майстра, творчість якого вважається найвищим досягненням світового мистецтва епохи Відродження.
  Здійснив віртуальну екскурсію музеями Італії та Росії,  юнацтво району познайомилося з геніальними творами видатного скульптора та архітектора. Користувачі мали можливість у своїй уяві поринути у середньовічну культуру та прослухати поезії, написані великим митцем, про любов, красу та гармонію світу.
 
 

 

Чехов А.П. Літопис життя і творчості

Чехов А. П. Літопис життя і творчості

 chexov-4.jpg28 січня 2010 року в ЦРБ № 141 відбувся літературна вечір «Чехов А. П. Літопис життя і творчості», присвячений  150-річчю від дня народження видатного російського письменника. Мета заходу - активізувати  інтерес до його літературної спадщини. Бібліографічний огляд літератури  прослухали  учні школи № 238 та юнацтво району. Виставка літератури ознайомила користувачів з  життєвим шляхом та  творчістю Чехова А. П. Із зацікавленістю присутні переглянули уривки художнього кінофільму  «Людина у футлярі» за однойменним твором А. П.Чехова, та документальну кінострічку «Моя адреса - Ялта» про останні роки життя  письменника.
        

 



 

Віізантійська імперія: історичний та культурологічний аспект

Віізантійська імперія: історичний та культурологічний аспект          

  27 січня 2010 року в читальному залі ЦРБ №141 відбулася  історична година «Віізантійська імперія: історичний та культурологічний аспект». Для учнів школи № 119 та молоді району була проведена презентація  тематичної книжкової виставки та продемонстровано  документальну кінострічку  «Візантійський урок: загибель імперії».
  Користувачі ознайомилися  з важливими історичними подіями розквіту та занепаду візантійської держави, усвідомили значення впливу візантійської культури на світовий культурний процесс.

                                       
 
 

Тренінг на тему: «Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку»

Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку
 
30 вересня 2009 року центральною бібліотекою № 141 Деснянської централізованої бібліотечної системи м. Києва було проведено тренінг на тему: «Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку» в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек та приурочений до Дня людей похилого віку.
 

Цей захід відбувся завдяки співпраці ЦРБ №141 і Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), фонду Білла та Мелінди Гейтс, які безкоштовно надали новий комп’ютер та 5 комплектів гарнітури, для можливості проведення практичного заняття.

тренінг на тему Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку тренінг на тему: Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку

Кому за...вивчають можливості Internet...

 тренінг на тему: Internet, як засіб спілкування для людей похилого вікутренінг на тему: «Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку» 

 Учасники тренінгу уважно слухають презентацію 

Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку Internet, як засіб спілкування для людей похилого віку

 


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter