Бібліотека №1

02.09.2021

«Майстриня слова»
Голосні читання

     До 70-річчя від дня народження української поетеси Наталії Поклад, бібліотека №1 провела голосні читання для учнів 4 класу ССЗШ № 277.
 
 
   Бібліотекарка ознайомила дітей із біографією поетеси та її творчістю. Поетична атмосфера заходу спонукала школярів виразно читати вірші Наталії Поклад.
 
 

29.07.2021

 
   Бібліотека - філія № 1 завітала до маленьких друзів ДНЗ № 175 і провела інтерактивний казковий майданчик до Міжнародного дня дружби.
 
 
 
 
   Діти взяли участь у вікторині "Швидко казку пригадай!" Чудово, що малюки вже знають казки різних країн про дружбу! Маленькі читачі інсценували українську народну казку "Ріпка", яка навчила їх разом долати життєві труднощі. Діти читали вірші про дружбу, співали пісні, танцювали, грали у гру "Знайди друга!". На згадку про зустріч бібліотекарка подарувала казки про дружбу.
 

26.07.2021

 
  Для відвідувачів гуртка "REP", бібліотека - філія №1, провела пізнавально – розважальну подорож книгою Паркера Стіва «Коти і кошенята».
 
 
 
 
 
   Діти дізнались цікаві факти про котів, подивились чудові ілюстрації, а потім виготовили поробку «Котик – муркотик». Запрошуємо усіх охочих до нашого гуртка!
 

01.06.2021

 
   У Всесвітній день захисту дітей бібліотека № 1 провела для вихованців ДНЗ 175 цікаву подорож у чарівний світ дитинства. Маленькі учасники відгадували казкових героїв, змагались у конкурсі "Царівна Несміяна". Весело було у " Країні дитячих розваг": малеча змагалась, стрибала, грала. Навчились діти робити літаки з паперу і запускали їх.
 
 
 
 
  Веселою піснею завершилась подорож. Зі святом, маленькі наші читачі!
 
 
 
 
 

04.03.2020

«Бджілчина весна»
Складання казки

«Зацвітає гречка біло – біло,
Ось уже і бджілка прилетіла».

Л. Забашта

Дитячий дошкільний заклад  - це «великий вулик, де живе багато маленьких бджілок».  Вперше завітали до нашої бібліотеки вихованці ДНЗ № 175, щоб познайомитись із книжками, написаними всесвітньовідомими  дитячими письменниками та поетами.
Поки ще не всі дітлахи знають букви і вміють читати. Тож маленькі гості уважно роздивлялись кожну дитячу книжку, а бібліотекарка розповідала про її автора. А як малюки раділи, коли бачили знайому ілюстрацію до казки! Бібліотекарка запропонувала дітям уявити себе казкарями та спробувати колективно скласти казку про бджілку-мандрівницю. Спочатку  вживались  в образ, а потім від імені бджілки відповідали на питання: яка бджілка? як називається будиночок, де живе бджілка? коли прокидається? кого може зустріти бджілка на своєму шляху? «Навесні, коли яскраве сонечко вже зігріває землю, удосвіта прокинулась маленька…» , а потім по черзі складали казку. Колективна казочка мала і ілюстрацію, яку створив художник ЦБС Деснянського району Шпортько Валерій Іванович.
Маленькі казкарі розповідали і навчали один одного бути працьовитими, доброзичливими, ввічливими, життєрадісними, любити природу! Гарну казку придумали діти!
 

01.03.2020

«Бал квітів»
Майстер клас

Щонеділі бібліотека наповнюється дитячим галасом, жартами, бо маленькі відвідувачі з нетерпінням чекають заняття гуртка «REP» (read, education, play! = читай, учись, грай!).

У перший весняний день, коли природа пробуджується і починає згодом буяти, гуртківці взяли участь у казковому майстер класі. Всі  присутні поринули  у дивовижний світ квітів. Дівчатка наперебій вигукували назви весняних першоцвітів. Маленькі відвідувачі гуртка наполегливо і завзято різали, клеїли. Як справжні дизайнери підбирали кольори. Творчий потенціал дітлахи черпали із прочитаних книг, які залюбки беруть у бібліотеці! І …о диво! Райдужна палітра весняних квітів заграла!
Бібліотека запрошує всіх бажаючих взяти участь у різноманітних заходах, що сприяють вихованню естетичного смаку та розвитку творчого потенціалу дитини!
 

19.02.2020

«Буду я навчатись мови золотої!»
Поетична вітальня
« У тій мові ми співали,
В ній казки казали,
У тій мові нам минувшість
Нашу відкривали».
С. Воробкевич

    Сила слова безмежна. Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією.
    Тож справжнє свято  рідного слова відбулося сьогодні для вихованців ДНЗ № 175 мікрорайону Биківня, адже маленькі читачі запросили в гості письменницю, поетесу, перекладача, члена конгресу літераторів України – Віру Свистун.
 
 

    Пані Віра презентувала дитячу книгу «Теревені». Цікавинками для дітлахів стали в тій книзі ілюстрації, які за допомогою чарівного пензля «переклали» вірші Віри Свистун на різнобарвну мову власних вражень вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» ОКЦ Деснянського району м. Києва під натхненним керівництвом Надії Соколюк.
 
 

    Поетеса своїми віршами «Роботящі долоньки», «Ні кота, ні хвоста», «Дивовижні чашки» залучила читачів до гри в риму, «повтори склади», «вимови скоромовку». Кожен вірш пані Віра починала з тлумачення слова і це допомогло дітям збагатити їх словниковий запас. А як сподобалась пісня «Театр, арена!», написана поетесою! Маленькі шанувальники  Віри Свистун почули наскільки українська мова багата і мелодійна.
    Дітлахи теж підготували вірші про нашу рідну мову. Емоційно, виразно, артистично декламували вони твори і відчувалось, що  діти люблять і свою країну, і українську рідну мову!  
 
 

27.01.2020

«Поборник правди і добра»
Літературно - поетичний калейдоскоп

До 85 - річчя від дня народження Василя Симоненка, класика української літератури, для учнів 10 класу ЗЗСО № 23 мікрорайону Биківня відбувся літературно - поетичний захід.

Бібліотекар ознайомила учнів з тематичною книжковою виставкою, де були представлені видання, які розповідають про життєвий та творчий шлях відомого українського поета-шістдесятника. Діти з радістю взяли участь в інтерактивній грі «Ти знаєш, що ти – Людина?» та літературному марафоні «Живе лиш той, хто не живе для себе…».
Творчість Василя Симоненка напоєна високим життєстверджуючим оптимізмом, шанується читачами і сьогодні, як дорогоцінне надбання української національної культури.
 

12.01.2020

«У нічний казковий час Рік Новий прийшов до нас!»
Народознавча година

«Сію, сію, засіваю,
Хату вашу не минаю!
З Новим роком йду до хати,
Щось вам маю віншувати!»

А. Зеленська

Перше, у новому 2020 році, засідання гуртка «REP» (read, education, play/ читай, учись, грай!) було присвячене народознавчим традиціям зустрічі Щедрого вечору. Святкування його походить від стародавнього, дохристиянського звичаю. За християнським  же календарем — це день преподобної Меланії (Меланки).
Традиції засівання та щедрування, про що  Меланка-Вода сповіщає разом із Василем-Місяцем господарів та інші  традиції та обряди  цього свята вивчали маленькі читачі разом з бібліотекарем.
А потім усі разом виготовляли з фетру і цукерки казковий символ 2020 року - Мишеня!

 

18.12.19

«Святий Миколаю, прийди до нас із раю!»
Літературно – мистецьке свято
«Нині Святий Миколай,
В український піде край,
Всім, хто чемний і слухняний,
Подаруночки роздасть.»
А. Зеленська

 
   Напевне, кожна українська дитина з нетерпінням чекає на День Святого Миколая. Мандрує небесний опікун світом, несе свої гостинці для всіх чемних і слухняних: іграшки, солодощі та звичайно ж книжки!
 
 
 

    Напередодні цього дня на дітлахів ДНЗ № 175  чекало справжнє свято. Подивились маленькі учасники заходу цікавий та пізнавальний мультфільм про життя та добрі вчинки Святого Миколая. Охоче розповідали, хто які подарунки очікує. Співали, танцювали,  розповідали вірші, розгадували загадки, складали казку «Як дзвенять сніжинки », грали в гру «Найкрасивіша сніжинка», імітували пальчикову гімнастику  «Гра в сніжки» , виконували вправу «Феєрверк сніжних слів». І ось…. справжнім подарунком для маленьких читачів став виступ призерки Всеукраїнських чемпіонатів спортивно-бальних танців  Марії Тістечок.  Гарячими оплесками малюки довго не хотіли її відпускати. Добре відпочили, відчули себе артистами на святі, засвоїли головні життєві принципи: допомагати друзям та знедоленим, бути чемними і слухняними!
 
 

    Разом обережно дістали з-під ялинки головний подарунок свята: цікаві ілюстровані казки на згадку!        
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter