Бібліотека №1

07.11.2019

«Українська мова – духовний скарб нації!»
Літературна година
 «Найбільше і найдорожче добро
кожного народу - це його мова».
Панас Мирний
 
    Напередодні Дня української писемності та мови учні театрального класу ЗССШ № 23 отримали чудову нагоду зустрітися з відомими українськими поетами  та палкими шанувальниками українського слова з «Українського клубу» - Романом Кухаруком, Анатолієм Горовим, Тетяною Шпичук та Тетяною Волинською.
    Їх поетичне слово  якнайкраще допомогло  майбутнім акторам відчути красу і силу рідної мови, її багатство та велич.
 
 

    Учасники заходу  ознайомились з цікавими історичними фактами розвитку писемності та мови, згадали великих просвітителів слов’янства – братів Кирила та Мефодія, творців алфавіту та Нестора Літописця, "батька української словесності".
 
 

    На згадку про  зустріч  бібліотека отримала  друковані видання членів «Українського клубу», а всі охочі – фотографії, які будуть нагадувати про цей особливий день.



 
 

10.10.2019

«Це свято чоловіче, твоє це свято, брате!»
Патріотична година
«Козацтво – дивовижний випадок
у всій світовій історії.
Народ, який не маючи своєї
 державності створив регулярні
 збройні сили, що є неодмінною
 ознакою державності».
(М. Слабошпицький)

 
       Напередодні Дня Українського Козацтва та Дня Захисника України відбулася патріотична година для учнів 4-А класу у ЗЗСО № 23.
      Бібліотекарка привітала присутніх зі святом і наголосила, що військова культура наших предків славилась на весь світ, недаремно різні народи намагались перейняти її.
       Учасники заходу прослухали розповідь про лицарську культуру українського козацтва, бойове мистецтво запорожців, військові традиції та звичаї, подивились мультфільм «Гетьманский скарб».
 
 
 

      Юні артисти з гуртка «Театральний» під музичний супровід читали твори Кобзаря про мужність козаків.
        До Дня Захисника України діти намалювали свої привітання нашим славетним воїнам, які лікуються у шпиталі. Сподіваємось, що творчі ліки дітлахів допоможуть бійцям одужати!
Вітаємо всіх Захисників України зі святом!!!
 
 

01.10.2019

«Музичне життя поезії «Пісня про рушник»
Поетично-музичний ранок

«Малишко - один з найяскравіших
наших національних поетів…».

Олесь Гончар

У Міжнародний день музики бібліотека гостинно запросила учнів 4 класу ЗССШ № 23 відзначити 60- річчя поетичного твору Андрія Малишка «Пісня про рушник».

Бібліотекарка наголосила, що «Пісня про рушник» на слова Малишка та музику П. Майбороди звучить і донині на всіх континентах Землі, тому що почуття, висловлені в пісні, близькі та дорогі кожній людині. Це любов до матері, вдячність їй за недоспані ночі, за постійну турботу, незрадливу усмішку, за те, що зростила й вивела у широкий світ.

Школярі ознайомились з народознавчою виставкою та дізнались про значення рушника в українській родині, відгадували загадки про рушник.
Уважно слухали діти розповідь про життя і творчість Андрія Малишка, та з любов’ю й ніжністю на завершення заходу заспівали «Пісню про рушник».
 

29.09.2019

«Бібліотек@: знай, мрій, твори…»
Бібліомайданчик

«Бібліотеки – це скарбниці
всіх багатств людського духу.»

Готфрід Лейбніц

До Всеукраїнського Дня бібліотек для мешканців різного віку мікрорайону Биківня проведено бібліомайданчик.

Бібліотекарка ознайомила присутніх із тематичною виставкою:«З книгою жити – з добром і мудрістю дружити». Учасники заходу мали можливість обмінятись враженнями про улюблені книжки, лунали прислів’я, приказки про книгу, діти відгадували загадки та отримували подарунки. Для діток також пройшов майстер клас: «Закладинка - оберіг книги». Малеча залюбки виготовляла різноманітні «кольорові творіння». 
На згадку всі учасники заходу отримали памя’тки : «Цікаві факти про бібліотеку і книгу».
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

05.09.2019

«Там, де живе рідна мова – живе й український народ!»
Мовознавча ігротека

         Напередодні Міжнародного дня грамотності для учнів 3 класу ЗСШ №23 було проведено у навчальному закладі мовознавчу ігротеку за проєктом «За українську мову!»
       Бібліотекарка ознайомила дітей з історією українського письменства та запропонувала літературу, яка допоможе вдосконалити знання з граматики.
 
 

      Маленькі ерудити розгадували загадки, кросворди, ребуси, акровірші, розшифровували слова, грали у Буквоїда. Читачі згадали казкових героїв, які вчили грамоту, тощо. Мовознавча ігротека навчила дітей шанувати рідну мову та опановувати її.
 
 

    Всі учасники заходу отримали від бібліотеки інформаційні флаєри «Цікаві факти про українську мову».
       Вітаємо всіх зі святом і запрошуємо долучатись до бібліотечних заходів!


 

 

01.09.2019

«Добрий день, Країно знань!»
Бібліомайданчик

У День Знань для дітей молодшого та середнього віку пройшов пізнавально- ігровий захід на дитячому майданчику. Бібліотекарка привітала дітей зі святом та ознайомила з дитячою літературою, яка допоможе у навчанні. Дітлахам також була запропонована різноманітна література для позакласного читання. Кожен із учасників заходу обрав для себе книги: подорожі, детективи, пригоди, фантастику, казки тощо.
Школярі з радістю взяли участь в пізнавальних іграх: «Капелюшок бажань», «Так чи ні?», «Дружнє коло», «Казкова прогулянка», повторили й вивчили прислів’я та приказки про дружбу.
Святковий настрій діти передали у малюнках на асфальті.
 
Вітаємо всіх із Днем Знань і запрошуємо до бібліотеки!
 

18.08.2019

«Щоб меди медились, щоб рої роїлись!»
Народознавча година
«Щоб відчути смак меду,
треба спізнати смак праці»
 Народне прислів’я
 
    У бібліотеці напередодні Дня пасічника було проведено народознавчу годину для відвідувачів гуртка «Весела бджілка».
 
 
 

     Бібліотекарка представила користувачам тематичну виставку та розповіла про історію святкування Дня пасічника, яке було запроваджене ще за часів Київської Русі. Діти дізнались, що слово «мед» має єврейське походження, про те які сорти меду є в Україні, про лікувальні властивості корисного продукту та традиції й обряди свята пасічника.
    Волонтер Тетяна провела майстер-клас «Медоносна бджілка». Дітлахи з тіста зліпили комаху, майстерно виготовили квітку. І ось бджілка вже сидить на квітці! А коли виріб підсохне, діти самостійно зможуть його розфарбувати.
      Щиро вітаємо всіх пасічників зі святом та запрошуємо до бібліотеки!     

 
 

07.08.2019

«Конфуцій - учитель китайської цивілізації»
Історико-літературний екскурс
 
У бібліотеці для різних категорій користувачів пройшов історико-літературний екскурс «Конфуцій - учитель китайської цивілізації» до року Китаю в Україні.

Бібліотекарка ознайомила читачів із тематичною виставкою і запропонувала рекомендовану літературу для самоосвіти. Читачам була представлена відео-презентація, присвячена історії, традиціям, звичаям загадкової країни Китай.
Учасники заходу із зацікавленістю прослухали пізнавальну інформацію про сторінки життя та діяльності давньокитайського філософа, політолога, великого вчителя - Конфуція, автора книг «Лунь Юй», «Книга пісень», «Книга змін» тощо.

Усіх бажаючих запрошуємо до бібліотеки, щоб удосконалити свої знання з історії класичного Китаю, хронології китайської культури та науки.

 

07.07.2019

«Ой на Івана, та й на Купала…»
Народознавча година
 
У святковий день Різдва Святого Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна бібліотека провела народознавчу годину для дітей та юнацтва, які мають особливі потреби.

Бібліотекарка ознайомила дітей та батьків із тематичною виставкою і розповіла про походження народного свята. Діти дізнались, що Івана Купала - це свято молодості, краси і очищення, уважно послухали легенду про пошук чарівної квітки папороті і це надихнуло учасників заходу прочитати народні казки та легенди.
Бібліотекарка запросила всіх присутніх взяти участь у майстер класі, який є атрибутом свята «Купальський віночок». Учасники вплітали і барвінок, і ромашку, і колоски, і мак тощо. Творчість дітей супроводжувалась розповіддю про значення кожної квітки в ансамблі віночка.

Щасливі та радісні, уквітчані віночками, дітлахи понесли заряд позитиву з собою!

Запрошуємо усіх до бібліотеки провести час із користю!
 

06.06.2019

«Веселковий мікрофон»
Гра - інтерв’ю
 
         6 червня у Всеукраїнський День журналіста для вихованців ДНЗ № 175 за проєктом «За українську мову!» було проведено мовознавчу гру - інтерв’ю.
 
 
 

      Бібліотекар розповіла дітям про важливу для суспільства професію журналіста і запросила дітей разом вдосконалити дикцію. Дітлахи з радістю виконували вправи у мікрофон: грали в фонематичну гру «Впіймай звук», звуконаслідування «Знайди спільний звук», розвивали мовне дихання вправами: «Забий м’яч!», «Остуди чай!», вивчили скоромовку і визначили найкращого.
 
 

     Добре, що діти вже вчать «Абетку»! Разом із батьками вони відвідують бібліотеку. Дітлахам було запропоновано написати різнокольорову абетку. А потім всі разом її читали.   Бібліотекар подарувала маленьким учасникам заходу дитячу книжечку, щоб вони мали можливість удосконалювати українську мову.
        Усі бажаючі привітали у мікрофон журналістів та побажали їм здоров’я. 
      «Веселковий мікрофон» подарував дітям гарний настрій та новий мовний заряд енергії! 
     

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter