Бібліотека ім. С. Олійника

15.04.2024

 
У бібліотеці ім. С. Олійника спільно з кандидатом психологічних наук Інною Власенко відбулась когнітивна бесіда «Сила різноманітності».
Пізнавальна бесіда з молоддю була присвячена актуальній проблемі: створенню безпечного та відкритого простору для всіх, де кожна людина має можливість вільно виражати себе та бути зрозумілою оточуючим.
Під час психологічного тренінгу «Емпатія та рівність» учасники взяли активну участь у різноманітних вправах та дискусіях, спрямованих на вдосконалення розуміння гендерних понять та виявлення можливих джерел нерівності в повсякденному житті. Завдяки взаємному обміну думками, учасники отримали нові знання для підтримки гендерної рівності в своїй спільноті.
 

04.04.2024

    Завдяки спільним зусиллям користувачів бібліотеки ім. С. Олійника, відбулась еко-акція «За чисте завтра». Бібліотекарі організували захід з метою привернення уваги до екології та нагадування, що кожен особисто відповідальний за чистоту міста. Разом ми влаштували прибирання лісового узбіччя та зеленої зони району.
 
 
 

    Бібліотека дуже вдячна усім, чия свідомість, підтримка та активна участь роблять наше місто кращим для життя.
 
 

26.03.2024

    Напередодні Всесвітнього дня театру бібліотека ім. С. Олійника відвідала дитячий садок, де поділилася з дітками захоплюючим світом театрального мистецтва та книг. Під час візиту бібліотеку представили як магічне місце, де можна відкрити для себе безмежний світ пригод.
 
 
 
 
     Бібліотекарі майстерно занурили малят у атмосферу казки, читаючи повчальні історії. Магія казкових героїв розчинилася в повітрі, залишаючи за собою посмішки й натхнення у серцях дітей.
 
 

  Діти прийняли участь у майстер-класі «Маски та образи», де мали можливість створити та розмалювати театральну маску. Відчуваючи себе справжніми творцями, вони з захопленням втілили свої ідеї, а кожен кольоровий штрих, кожна форма маски відображає особливість та креативність кожної дитини.

 
 

20.03.2024

 
До Всесвітнього дня лісу за сприяння бібліотеки ім. С. Олійника було проведено еко-акцію «Зелена спадщина». Користувачі  долучилися до ініціативи з охорони довкілля та висадили молоде дерево на території поруч з бібліотекою. Об’єднавшись вони вклали свою енергію та зусилля, щоб зробити маленький, але важливий крок до збереження навколишнього середовища.
 
 

18.03.2024

 
#тижденьпоезії2024
У рамках акції «Національний тиждень читання поезії» від Українського інституту книги
бібліотека ім. С. Олійника провела поетичну мандрівку «Поезія в літературному світлі» для членів клубу «Іванна».
 
 
Користувачі бібліотеки мали унікальну можливість зустрітися з талановитою поетесою, журналістом, редактором Наталею Віленською, яка представила свою нову патріотичну збірку віршів "Жовто-Синій зошит".

 
Слова авторки викладені у віршах проникли до сердець слухачів, підготували благодатний ґрунт для роздумів та залишили незабутні враження. Поетеса подарувала особисто підписані примірники своєї збірки, наділяючи їх особливою енергією.

Маленька відвідувачка з міста Лисичанськ продекламувала улюблений вірш, а дорослі обговорили сучасну поезію та її вплив на сьогодення. Ця зустріч стала відмінною нагодою для всіх хто цікавиться поезією.
 

10.03.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела голосні читання «Знавці поезії» для дітей молодшого віку присвячені до дня народження – Тараса Григоровича Шевченка.  Діти читали вірші, приймали участь у квізі за його віршами та казками, а також насолоджувалися музикою, створеною на основі його поезій. Весело та захоплююче пройшов майстер клас із виготовлення віршованої листівки. Діти власноруч створили листівку-аплікацію з улюбленим віршем Тараса Шевченка. Маленькі шанувальники поглибили свої знання цікавими фактами з біографії, поезією та мистецтвом.
 
 
 

01.03.2024

    До Міжнародного дня ООН «Нуль дискримінації» у бібліотеці ім. С. Олійника  пройшла інформаційна година для молоді «Об’єднані без дискримінації» на якій обговорили важливість поваги до кожної людини незалежно від її статі, статусу, національності, тощо.
 
 
 

   Учасники мали змогу ознайомитись з різними історичними фактами та статистичними даними щодо дискримінації у різних сферах життя.
    На тренінгу «Я, ти, він, вона…» молодь через цікаві завдання виявила, що наші відмінності не є приводом для дискримінації, а навпаки вони роблять нас унікальними та цінними. Флешмоб «STOP DISCRIMINATION» об’єднав молодь у коло і продемонстрував символічну підтримку рівності.
 
 

   Завдяки широкому спектру активностей учасники усвідомили важливість боротьби з дискримінацією в сучасному суспільстві, а також обговорили можливі шляхи подолання цього явища.

 
 

21.02.2024

 
Відзначаючи Міжнародний день рідної мови, бібліотека ім. С. Олійника організувала квест «Голос мови» для дітей молодшого віку. Діти в командах переходили від одного завдання до іншого, були мовними супергероями та словесними мандрівниками. Квест пройшов у доброзичливій обстановці, де діти з захопленням розв’язували цікаві мовні завдання та демонстрували свої знання. Знаходили предмети різного кольору, розгадували таємниці слів, виражали свої радісні емоції, що створило надзвичайно позитивну атмосферу. Захоплююче та корисне заняття сприяло розвитку мовленнєвих навичок та креативності.
 
 

20.02.2024

 
До Дня Героїв Небесної Сотні бібліотека ім. С. Олійника провела інформаційну годину «Незламність духу» для учнів старшої школи. Молодь переглянула відеоматеріал «Євромайдан: історія та головні події». В ході обговорення учні поділилися своїми враженнями та думками щодо того, як вони розуміють історичне значення цих подій, роль молоді та їх внесок в боротьбу за свободу.
Пам'ять про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні назавжди залишиться в серцях українців.
 

09.02.2024

    До Міжнародного дня жінок і дівчат у науці бібліотека ім. С. Олійника провела бесіду-обговорення «Доленосне рішення» для дітей.
 
 
 
 
    Діти отримали корисну інформацію про видатні наукові відкриття, зроблені жінками, а також з’ясували, чому гендерні стереотипи шкодять як розвитку науки, так і всьому суспільству загалом. Під час тренінгу «Плекаймо свої таланти» учасники визначали свої сильні сторони для реалізації власного потенціалу та розкривали інтелектуально-наукові здібності.  
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter