Бібліотека ім. С. Олійника

18.03.2016

18 березня в рамках проекту „Подолаємо гендерне насильство разом” відбувся тренінг „Свобода від насильства, розширення прав та можливостей підлітків у складних життєвих обставинах”. В заході взяли участь учні гімназії № 49 та психолог Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва Овсієнко Н. Ф. Старшокласники прослухали міні– лекцію „Насильство та його види”. Потім в малих групах обговорювали випадки насильства, з якими їм довелося зустрічатись в житті. В третій частині тренінгу Наталя Федорівна запропонувала учням поміркувати над питанням заважає чи допомагає гендерна різниця у боротьбі з насильством. Учні охоче висловлювали свої думки з даної проблеми, дискутували. На закінчення заходу бібліотекар Гребенчук Т. В. провела огляд літератури з даного питання.
 
 
 

23.02.2016

23 лютого на інформаційну годину до бібліотеки імені С. Олійника завітали учні ЗОШ  № 147. Захід „Якщо на Стрітення мороз буває...” відбувся в рамках проекту „Два храми, що духовністю єдині” з нагоди свята Стрітення Господнього. В заході також взяв участь священик храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Василь. Учні з вуст священика довідалися про свято Стрітення, його традиції. Потім учні розповідали про обряди та прикмети, пов’язані з цим святом, які чули від своїх бабусь. На закінчення свята кожен з присутніх отримав святковий подарунок.
 
 

 
 

24.12.2015

24 грудня в бібліотеці імені С. Олійника відбулася зустріч учнів гімназії № 39 з юристом Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва Л. Ф. Белах. Захід проходив у рамках проекту „Подолаємо гендерне насилля разом”, а його тема -  „Закон захищає людину”. Людмила Федорівна наголосила, що в Україні громадяни мають рівні права, незалежно від статі, віку, расових відмінностей, а їх забезпечення гарантоване Конституцією та іншими законодавчими актами. Потім учасники зустрічі обговорювали випадки порушення прав людини,  які траплялися в їх житті та почули відповіді на численні запитання. На завершення заходу бібліотекар Гребенчук Т. В. провела огляд літератури з даної теми.
 

15.12.2015

15 грудня в рамках проекту „Подолаємо гендерне насильство разом” в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася година запитань та відповідей.  „Як досягти гендерної   рівності в різних сферах життя?”. В заході участь взяли старшокласники гімназії № 39 та психолог  Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва Н. Ф. Овсієнко. Наталя Федорівна наголосила, що в наш час все більше жінок обіймає керівні посади, бере активну участь в суспільному та політичному житті країни, і в своїй роботі вони досягають значних успіхів. Відповідаючи на численні запитання учнів, фахівець дала поради, як подолати гендерну нерівність та дискримінацію в різних сферах життя. Закінчилася зустріч оглядом літератури з даного питання.
 
 
 

27.11.2015

27 листопада в бібліотеці імені С. Олійника на чергове засідання зібралися члени клубу „Іванна”. Відбувся вечір – портрет „Повернення Батерфляй”, пам’яті славетної української співачки Соломії Крушельницької. Учасники заходу познайомилися з маловідомими сторінками життя та творчості „Найпрекраснішої і найчарівнішої Батерфляй”, як називав Соломію італійський композитор Джакомо Пучіні, про людей, які її оточували. Лунали записи пісень та арій у виконанні співачки. Своїми думками та враженнями про творчість співачки поділилися учасники вечора Кулі ніч Г. М. та Клюєва В. С. Зокрема Галина Михайлівна підкреслила, що успіхи Крушельницької на оперних сценах світу були успіхами і визнанням української музики й мистецтва. На закінчення заходу присутні з задоволенням переглянули художній фільм про Соломію Крушельницьку „Повернення Батерфляй”.
 
 
 

26.11.2015

„Толерантність – це вихованість, це стриманість, це рівність” – так називався урок ввічливості ,на який завітали до бібліотеки імені С. Олійника учні ЗОШ № 147 26 листопада. Захід відбувся в рамках акції „16 днів проти насилля”. Учні дізналися ,що 16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений Рішенням ЮНЕСКО 1995 року. Адже саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У Загальній декларації прав людини наголошується, що всі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах. А забезпечення рівних прав починається з терпимого ставлення до думок, способу життя та віросповідання інших людей – толерантності. Адже й сьогодні суспільство, в якому ми живемо ще далеке від того, щоб стверджувати, що толерантність – це ознака нашого життя. Тож кожен з нас повинен намагатися підтримувати  принципи терпимості, взаємоповаги та мирного співіснування. До цього нас закликає і ЮНЕСКО. Саме ця організація за пропаганду ідеалів терпимості та ненасилля заснувала премію імені Маданжита Сінгха.
 
 
 

13.11.2015

13 листопада в бібліотеці імені С. Олійника відбулося тренінгове заняття „Формування гендерної культури”. Тренінг проходив в рамках проекту „Подолаємо гендерне насильство разом”. У заході взяли участь психолог Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва Н. Ф. Овсієнко та старшокласники. Присутні познайомилися з правилами заняття, прослухали міні-лекцію „Гендерна культура та норми поведінки в суспільстві”. Потім  в малих групах учні обговорювали випадки гендерної нерівності в колективах, з якими вони зустрічалися в житті. Як підсумок  заняття відбулася бесіда „Гендерна нерівність як порушення прав людини”. На закінчення заходу бібліотекарі познайомили присутніх із літературою з даної теми.
 
 
 

12.11.2015

„Хреститель і хранитель України-Русі” – так називалася інформаційна година, присвячена 1000-річчю від дня смерті Київського князя Володимира Великого. Захід відбувся 12 листопада в бібліотеці імені С. Олійника. Присутні, учні ЗОШ №147, мали нагоду ще раз поринути в ті давні часи, коли правив Великий князь. Адже бібліотекарі розповіли про звичаї та обряди того періоду. Далі настоятель храму преподобного Івана Рильського ієрей Євген Нікітін освітив передумови та історію хрещення Київської Русі. На завершення зустрічі присутні познайомилися з підбіркою літератури, яку підготували бібліотечні працівники та отримали пам’ятні подарунки від отця Євгена.
 
 
 

21.10.2015

21 жовтня бібліотека імені С. Олійника запросила користувачів на науково-пізнавальну бесіду „Козацькі могили”: історія та дослідження в історичній спадщині Ігоря Свєшнікова”, присвячену 100-річчю від дня народження  українського археолога, доктора історичних наук, дослідника Берестецької битви Ігоря Кириловича Свєшнікова. Присутні мали нагоду познайомитися з цікавими фактами з біографії видатного вченого, ще раз поринути в історичне минуле середини ХVІІ століття. зокрема битви під Берестечком. Адже саме Ігор Свєшніков  понад 20 років свого життя присвятив дослідженню Берестецької битви, проводячи археологічні розкопки на місці подій. Учасники заходу почули спогади сучасників – рідних, друзів, колег про видатного історика та довідалися, як співвітчизники вшановують пам’ять про нього.
 
 
 

15.10.2015

Тобою радується, Благодатна…

15 жовтня в бібліотеці імені С. Олійника відбулася зустріч учнів ЗОШ № 147 зі священником храму  святих Мучеників Адріана та Наталії отцем Василем. Захід пройшов згідно проекту „Два храми, що духовністю єдині”, а присвячений був святу Покрови Пресвятої Богородиці. Отець Василь розповів учням про історію свята Покрови, про звичаї та традиції, пов’язані з ним. Адже Пресвята Богородиця є покровителькою козацтва. Бібліотекар Гребенчук Т. В. провела огляд  літератури з даної теми. На згадку про зустріч кожен з присутніх отримав подарунок.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter