Бібліотека ім. В. Кучера

20.03.2019

«Екологія: ми відповідальні за майбутнє!»
Еко-година
 
У бібліотеці відбулась еко-година «Екологія: ми відповідальні за майбутнє!» , який провела викладач Київського університету імені Бориса Грінченка Саньковська Ірина з учнями ЗЗСО №218.

У напрямку екологічного виховання школярів відбулась жвава дискусія, про підрахунки економії води, втрати електроенергії у міській квартирі за місяць, збору та утилізації відпрацьованих елементів живлення…
Зробили висновки на користь свідомого вибору продукції місцевих виробників. Із задоволенням обирали учні дизайн екологічної торби для покупок.
Тематична розкладка література доповнила цікавими матеріалами розповідь.
 

17.03.2019

  «Медова свічка»
Майстер-клас
     
          У бібліотеці пройшов майстер-клас для дітей із багатодітних родин та дітей учасників ООС.
          Майстриня розповіла про сімейні традиції та навчила виготовляти свічки з натуральних та доступних матеріалів.

       Листки вощини виглядали, як справжні бджолині соти, і діти не лише відчули, якою неповторною є на дотик вощина, а й навчилися виготовляти з цього матеріалу свічки. Кожен учасник власноруч виготовив свічку. М’який медовий запах, який йшов від неї, зробив приємним не лише настрій майстер-класу, але й заполонив бібліотеку.
 

12.03.2019

«Музична душа України: Володимир Івасюк» 
 Мистецький вечір

                                                                  Він з тих, у кого дата лиш одна,
                                                                  І шлях один: зі славою в безсмертя.
                                                                  Талант його у сніп народ єднав.
                                                                  Таких пісень із пам’яті не стерти
!
                                                                                                         Ганна Верес

   

        До 70-річчя від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора на мистецький вечір «Музична душа України: Володимир Івасюк» завітали школярі ЗЗСО № 218.

       Учасники заходу з захопленням переглянули мультимедійний матеріал «Володимир Івасюк - оберіг української пісні» та поринули в чарівний світ пісень Буковинського соловейка.

    Учні взяли активну участь у мистецькій вікторині «Володимир Івасюк – основоположник української естрадної музики» та отримали інформаційні буклети.
     Пісні Володимира Івасюка вже стали класикою української естради, які пройшли перевірку часом, у них звучить милозвучна гармонія і тремтить ритм, властивий лише Івасюковій пісні.


 
 

06.03.2019

«Піднебесна країна - Китай»
Відео-подорож 

       6 березня  бібліотека запросила юних читачів здійснити віртуальну подорож «Піднебесна країна - Китай» за проектом «Бібліотека як освітній простір» до року Китаю в Україні. Із задоволенням школярі «мандрували » по Китаю та знайомились з багатовіковою історією, унікальною культурою і незвичними традиціями.
 
 
 

     Натхнення надав майстер-клас з виготовлення паперових коробочок для смаколиків до свята 8 березня. Саме головне – усі отримали велике задоволення від «відео – подорожі» процесу створення власних «шедеврів» безумовно від книг і від спілкування.
 
 

      Завітайте до бібліотеки! Читайте цікавинки про Китай та пізнавайте історичні та сучасні традиції цієї екзотичної країни!

 
 

03.03.2019

«Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, 
і пензель твій, і слово»

Літературний вечір
 
«Народ знає Тараса, любить Тараса,
Співає його пісні, пересилає з уст в уста
оповіді про нього, як про живого сучасника
і учасника нашої дійсності».

Рильський М.
 
Національною гордістю українського народу є творчість Тараса Григоровича Шевченка.

З нагоди 205-річниці з дня народження великого українського поета в бібліотеці відбувся літературний вечір за проектом «Бібліотека як освітній простір», на який завітали учасники клубу «Золотий вік».

Читачі бібліотеки з зацікавленістю оглянули виставку «Ми збережемо твої, Тарасе, заповіти», що розкриває творчість Тараса Шевченка, як поета світового рівня, майстерного художника і великого патріота рідної землі.
Читання поезій Шевченка та виконання пісень на його вірші створили особливу атмосферу цієї зустрічі.

Тож давайте з вдячністю згадаємо Великого Кобзаря і уклонімося його світлій пам’яті!
 

21.02.2019

«У мові рідній - і минуле, й майбуття, у ній народу  
  суть, його життя»
                                                              Літературно-музичний вечір
 
«Мова - душа кожної національності,
                                                                                          її святощі, її найцінніший скарб»

                                                                                                            Іван Огієнко

              21 лютого вся світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови.
         Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – рідна мова.
         В бібліотеці відбувся тематичний літературно-музичний вечір  «У мові рідній – і минуле, й майбуття, у ній народу суть, його життя» за проектом «За українську мову!», на який завітали члени клубу «Золотий вік».
 
 
 

      Переглядаючи мультимедійний  матеріал «День рідної мови» учасники заходу переконалися, що мова - це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.           
       Присутні з цікавістю оглянули  виставку «Мова моя – в тобі мудрість віків»,  презентовану бібліотекарем та взяли участь у вікторині «Мова рідна, слово рідне». Особливий настрій учасникам вечора створили українські пісні, що прозвучали у виконанні В. А. Тимощука та гурту «Молоді серця».
Поважайте та плекайте рідну мову!

 
 

20.02.2019

                          «Ви стали прикладом усім, про вас нікому не забути»
Вечір-реквієм
 
«Ми перед пам’яттю героїв
У шані схилимо коліна,
Бо ще не вмерла і не вмре
Нам Богом дана Україна!»

Ганна Романюк.

У День пам’яті Героїв Небесної Сотні відбувся вечір-реквієм «Ви стали прикладом усім, про вас нікому не забути» за проектом ЦБС «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!». Вечір був проведений для студентів Київського міського медичного коледжу.
Вірші, присвячені героям Небесної Сотні, читала українська поетеса, прозаїк, перекладач, педагог, член НСПУ Гонтарук Любов Романівна. Уважно, із сльозами на очах присутні слухали патріотичну поезію.

Автор нагадала кожному про ті трагічні події, які житимуть в нашій пам’яті. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.
 

18.02.2019

«Традиції й звичаї Японії та Великобританії»
Культурологічна мозаїка
 
В бібліотеці ім. В. Кучера відбулась культурологічна мозаїка «Традиції й звичаї Японії та Великобританії» за проектом «Бібліотека як освітній простір» для учнів гуртка «Діалог культур».

Учасники з цікавістю ознайомились з тематичною виставкою «Діалог культур - рівних і різних».
Співробітники навчально-культурного центру «Схід – Захід» ознайомили учасників заходу з особливостями культур Японії та Великобританії.

Під час заняття учні продемонстрували кмітливість та винахідливість в обговоренні особливостей різних культур англійською та японською мовами.

Завершився захід дружнім чаюванням за японським звичаєм.
 

15.02.2019

«Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя…»
Патріотична хвилина
 
До 30-річчя виведення радянських військ з Афганістану у бібліотеці відбулася патріотична хвилина «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя…» для членів клубу «Королівський гамбіт».
За час війни, яка забрала життя понад три тисячі наших співвітчизників, ще стільки ж стали інвалідами, а більше сотні тисяч у зовсім молоді роки посивіли і отримали звання ветеранів. Кожен 4-й учасник десятилітньої військово-політичної спецоперації в Афганістані – українець.

Всі бажаючі ознайомилися з тематичною розкладкою та обрали літературу для читання.
 

10.02.2019

«Мистецтво декупажу - чари своїми руками»
                                                                          Майстер-клас

       У бібліотеці пройшов майстер-клас за проектом «Бібліотека як освітній простір» до року Китаю в Україні для дітей із багатодітних родин та дітей учасників ООС.
 
 

        Від співробітників благодійної організації «Шлях до майбутнього» школярі дізналися, що серед творчих хобі цей вид декоративно-прикладного мистецтва займає одне з найперших місць.
 
 

       Учасники до Дня Святого Валентина під керівництвом майстрині створювали сердечка, які прикрашали квітами, щоб привітати та подарувати своїм батькам та друзям.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter