Бібліотека ім. В. Кучера

25.05.2018

 «Мій Київ, древній і молодий»
                                                                          Краєзнавча година
 
 
     25 травня до бібліотеки ім. В. Кучера завітали учні 3 класу ЗОШ № 147 на краєзнавчу годину «Мій Київ, древній і молодий», яка була присвячена святкуванню Дня Києва.
 
 
 

     Діти залюбки ознайомилися з виданнями, представленими на літературно - ілюстративній виставці «Вічне місто на схилах Дніпра». Переглядаючи мультимедійний матеріал «Древній Київ», школярі поринули в атмосферу сивої давнини часів заснування та становлення нашого величного міста, дізналися про його значення в українській та європейській історії та культурі.      
    Заключним акордом заходу була вікторина «Я люблю і знаю Київ».
 

20.05.2018

«Відлуння тих далеких днів сльозами на очах бринить»
Виїзне засідання
                                                                    «Історії ж бо пишуть на столі.
                                                                     Ми ж пишем кров`ю на своїй землі.
                                                                     Ми пишем плугом, шаблею, мечем,
                                                                     піснями і невільницьким плачем».

                                                                               Ліна Костенко
 
     Щорічно День пам'яті жертв політичних репресій припадає на третю неділю травня.У цей сумний день працівники бібліотеки ім. В. Кучера організували виїзне засідання клубу «Золотий вік» в Національний заповідник «Биківнянські могили», щоб вшанувати пам’ять жертв політичних репресій.
 
 
 
         
   Биківня є найбільшою братською могилою в Україні, де покоїться цвіт нації. Досі ніхто не знає, скільки десятків тисяч наших співвітчизників лежать у Биківнянському лісі.
      Пам’ять про невинно убієнних має стати запорукою, аби не повторювати подібних злочинів у майбутньому! Вшануємо тих, хто не промовчав і пішов у небуття. Тих, хто хотів щось змінити. Вічна їм пам’ять!


 
 

18.05.2018

«Про біль, про муки, пам'ятайте, люди!»
 Патріотична хвилина
    
    18 травня Україна вшановує День скорботи й пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу. З цієї нагоди у бібліотеці ім. В. Кучера відбулася патріотична хвилина «Про біль, про муки, пам'ятайте, люди!» для любителів клубу гри у шахи «Королівський гамбіт».
 
 

Історичні факти про ті події викликали біль за приниження цілого корінного народу, співчуття всім, хто знайшов у собі сили пережити розлуку з Батьківщиною, гордість за нескорений народ, який і сьогодні продовжує боротьбу за свій рідний дім і свою землю.
    На закінчення заходу присутні прослухали тематичний огляд літератури «Без вини винні…».
    Пам’ятаймо сліди історії, шануймо пам’ять постраждалих людей та не забуваймо, що довкола нас є співгромадяни, які теж потребують допомоги, захисту й розуміння.
 
 

11.05.2018

«Нехай в віках живе крилате, благословенне слово – Мати!»
Літературно-музичне свято

11 травня працівники бібліотеки ім. В. Кучера, бібліотеки № 119 для дітей, бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей, взяли участь у яскравому літературно-музичному районному святі під назвою «Нехай в віках живе крилате, благословенне слово – Мати!» для мешканців Деснянського району, з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї.
Cтворити чудовий настрій допомогли не тільки пісні та танці, але й літературні вікторини, конкурси, яскраві книжкові виставки, майстер-класи тощо.
Бібліотекарями була організована тематична розкладка «День Матері – свято вічності та краси», проведена літературна вікторина «Ми матір називаємо святою», конкурс «Які ви знаєте вірші про маму?» та лунали  пісні учасників гурту «Гомін».
 
 
 
Бібліотекарі запропонували дітям приготувати мамам справжній сюрприз. На майстер-класі «Квіти для мами – радість» дівчатка та хлопчики із кольорового паперу з натхненням і любов’ю старанно створювали букетики квітів. Цими чудовими букетиками дітлахи порадують своїх мам.
 
 
Особливо зацікавило як дітей, так і дорослих, майстер-клас по розпису каміння «Квіти, метелики, пташки… І навіть визнання: «Я тебе люблю!». Мабуть, для матусь?! А з яким захопленням вивчали та демонстрували різноманітне плетіння кіс! Бібліотекарі-майстрині не тільки книги про все це знайдуть, але й самі покажуть, як все робиться. 
В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.
 

10.05.2018

Віртуальна подорож
                                              за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»

     10 травня в бібліотеці ім. В. Кучера школярі ЗОШ №218 «віртуально подорожували» й захоплювалися яскравими зразками палацового будівництва та паркового мистецтва садиби меценатів Тарновських у Качанівці, парковим ансамблем «Олександрія» в Білій Церкві, які гармонійно доповнюють скульптури.
 
 
 
   Особливо учнів вразило знайомство з  Національним дендрологічним парком  «Софіївка». Відео-матеріали, присвячені Національному парку розповіли учасникам заходу про безліч статуй давньогрецьких богів, мислителів та героїв. Цей парк справді неймовірне видовище!
        Всі місця, які до яких учні «віртуально подорожували » варті того, щоб хоча б раз у житті їх відвідати.
Тематична розкладка література «Паркова скульптура України» доповнила цікавими матеріалами розповідь бібліотекаря.


 
 

07.05.2018

«Живуть вони з нами в легендах й піснях»
Вечір пам’яті
за проектом «Я гордий тим, що з України родом»
 
До Дня пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни в  бібліотеці ім. В. Кучера відбувся вечір пам’яті «Живуть вони з нами в легендах й піснях» для учнів 9 класу ЗОШ №218.

Бібліотекарем було презентовано: тематичну виставку «Шляхами мужності і слави» та мультимедійний матеріал «Друга світова війна», «Пісні Великого Подвигу».
Учасники заходу слухали, проникливу та душевну розповідь Кулинич Галини Михайлівни, присвячену пам'яті понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув та віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.
 

06.05.2018

«Незгасне вогнище родинне в людських  
 запалених серцях»

                                                                    Літературна вечірка 

                                                               
                                                           «Де сонце засинає вечорами
                                                               Під тихі колискові давніх літ,
                                                                    У спогадах живе разом з піснями
                                                                            Родинного тепла безмежний світ».

                                                                                                                  Погребняк Н.
 
    До дня Матері та Міжнародного дня сім’ї до бібліотеки ім. В. Кучера на літературну вечірку «Незгасне вогнище родинне в людських запалених серцях» зібралися члени клубу «Золотий вік».
 
 
   Бібліотекар розповіла присутнім багато цікавого  про історію святкування дня Матері та Міжнародного дня сім’ї.
    Гості заходу з захопленням переглянули мультимедійний матеріал «15 травня – Міжнародний день сім’ї», а також прослухали огляд  літератури  книжкової виставки «Там де в пошані рідні батько й мати, там мир і злагода».
 
 
     Під час заходу лунали вірші та пісні, присвячені матері та сім’ї, а на завершення всі присутні отримали в подарунок віночок авторських пісень Ігоря Турського.
 
Бажаємо всім любові від батьків, поваги від дітей,
а щастя і здоров’я від Бога!

 
 
                                                                                                                       
 
 

24.04.2018

«Київський міський медичний  коледж.
Знайомство зблизька»

Профорієнтаційне заняття
 
24 квітня до бібліотеки ім. В. Кучера завітала викладач Київського міського медичного коледжу Давиденко Валентина Петрівна.

Учні  ЗОШ №152 багато цікавого дізналися про те, як  коледж здійснює підготовку спеціалістів для лікувальних, санаторно-профілактичних закладів України.
Школярі жваво обговорювали  правила вступу, форми навчання та спеціальності, які готує  учбовий  заклад.

Допомагати людям – надзвичайно благородна справа. А професія медика – найгуманніша, адже вона покликана стояти на сторожі людського життя.
 

22.04.2018

«Живої природи душа промовляє»
Поетично – музичний зорепад
 
«Скільки років землі – і мільярд, і мільйон,
а  яка вона й досі ще гарна!»

Ліна Костенко
 
До Міжнародного дня Землі члени клубу «Золотий вік» завітали  до бібліотеки  ім. В. Кучера на поетично - музичний зорепад «Живої природи душа промовляє…».

Учасники  заходу дізналися, що сама цей день став загально - людським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти та відповідальності.
Присутні пригадали страшну і трагічну екологічну катастрофу для України і всієї людської спільноти – аварію на Чорнобильській АЕС, поділилися думками про те як зробити питну воду чистішою, а вулиці Лісового масиву більш охайними.
Учасники заходу із зацікавленістю ознайомились з виставкою «Природа - джерело краси і натхнення», переглянули мультимедійні матеріали «День Землі», послухали уривки  віршів відомих поетів та пісні у виконанні гурту «Молоді серця», присвячені природі рідної землі.

Бережімо нашу землю! Всюди, на кожному кроці, всі разом і кожний окремо.
 

17.04.2018

«Живе світло української ікони»
Історико – культорологічна подорож
за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»
 
17 квітня в бібліотеці ім. В. Кучера відбулась історико – культорологічна подорож до галереї «Живе світло української ікони». Юнацтво Лісового масиву дізналося багато цікавого під час розповіді священика Храму св. мучеників Адріана та Наталії отця Ігоря про перші ікони в Україні, які збереглися до нашого часу та датуються 11-12 століттями.
Читачі бібліотеки із захопленням переглянули мультимедійні матеріали: «Києво-Печерська лавра», «Українська ікона», «Вісім чудотворних ікон з різних куточків України» та ознайомилися з тематичною розкладкою літератури «Живе світло української ікони».

Наприкінці заходу діти отримали подарунки від священика.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter