Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

Замки України

22.04.2010

Замки України

    Замки західної України — одна з найцікавіших пам'яток історії України.
  Замки західної України — одна з найцікавіших пам'яток історії України. Тому чергове заняття лекторію з мистецтва „Палітра” в бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна, (у рамках проекту Деснянської ЦБС „Відкриваємо Україну”), було присвячено цій темі. Учні 6-х класів 218 середньої школи  здійснили віртуальну екскурсію до найцінніших пам'яток Закарпаття: замку Паланок (Мукачівський), з його легендарними колодязями та підземними ходами, та романтичного Невицького замку зі зворушливими оповіданнями  про Погань-Дівку. І, звичайно ж, не утрималися від подорожі до Свіржу ( 40 км від Львова), де знімали художній фільм «Три  мушкетери».Використання  аудіо та відео матеріалів , Інтернет ресурсів та книг зробили цю подорож  яскравою та виразною.

 

 


                                            

 

 

 


 

 

Гурток „Струмочок”

19.04.2010
Гурток „Струмочок”

alt

 

 Прихильників цікавинок тваринного світу, в бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна, об’єднав гурток „Струмочок”.Чим тільки не цікавляться  діти молодшого шкільного віку! Це іграшки і саморобки, малювання і музика, книги і комп’ютери... Але всіх захоплює світ природи, починаючи від простого горобця до самих незвичайних явищ.
Прихильників цікавинок тваринного світу, в бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна,  згуртував гурток „Струмочок”. Особливою увагою, на черговій зустрічі допитливих,  користувалися „ненажерливі і довгоголодуючі” голкошкірі. Учні 2-х класів 218 школи здивувалися, дізнавшись, що „білий пухнастик”- це морський їжак.
Цікава розповідь бібліотекаря, вікторина, перегляд книг, слайдів та відеофільму „Підводний світ”відповіли дітям, де знаходиться рот у морської зірки, чим дихають голкошкірі та на інші питання.

 

 


 

 

Гурток любителів природи «Струмочок»

 

Гурток  любителів природи «Струмочок»

 
  Чи знаєте ви, що найбільшими озерами України є Світязь на Волині і Ялпуг в Одеській області? А найбільшим звіром - зубр, численні стада якого є на Волині в Карпатах. А найвища гора - Говерла в Українських Карпатах, висота 2061 м над рівнем моря... Про це та багато іншого дізналися учні молодших класів 218-ї середньої школи на черговому занятті гуртка любителів природи «Струмочок» в бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна.

  Якщо у тебе є бажання дізнатися більше про природу і тварин, які живуть на території України, завітай до нашої бібліотеки та візьми участь у роботі гуртка «Струмочок».

 

 

Подорож до Літературно-меморіального дому-музею Т. Г. Шевченка

 Подорож до Літературно-меморіального дому-музею Т. Г. Шевченка
 
  Вже склалася традиція, що головна подія березня, в бібліотеці  для дітей ім. Ю. Гагаріна, - це заочна подорож до Літературно-меморіального дому-музею Т.Г. Шевченка. Цікаві сторінки життя Кобзаря в Києві відкрила для учнів 9-х класів середньої школи № 218 науковий співробітник музею Карпенко Ольга Василівна. Захоплююча лекція перетворилася не тільки в заочну подорож  до музею, а й залучила учнів до дискусії про долю обдарованої людини,викликала багато питань.
  А розгорнута виставка з книг та репродукцій картин Т.Г. Шевченка додала цьому заходу яскравості та наочності.

 

 alt
 alt
 alt
 

       

 

Масляна, масляна

  Масляна, масляна

  Не зважаючи на  зимову негоду, у "Кімнаті казок" бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна, шанували Масляну. Працівники бібліотеки влаштували народознавче свято для учнів  середньої школи  № 218 та їх батьків.
  За традицією, бабусі в'язали "колодку", пригощали млинцями, варениками та узваром всіх присутніх. А учні та вчителі музичної школи №24 надали барвистий музичний супровід цьому яскравому святу. Це дійство так захопило дітей, що вони довго не хотіли розходитись, а продовжували танцювати, співати під бурхливі оплески присутніх.
 
Фотогалерея свята
 
 alt
 alt
 alt
 alt
 alt
 alt
 


                 

 

                





 
  

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter