Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

20.03.2019

«Подорож «Чаклунським лісом» разом з Іваном Андрусяком»
День письменника

«Все одно Абетка з мене починається»
І. Андрусяк
 
До літературної вітальні «Автограф» завітав відомий український письменник, улюбленець дітлахів Іван Андрусяк. Позитивний, веселий, щирий. Жарти, пустощі і кумедні пригоди героїв його книг відомі усім, тому учні з задоволенням декламували автору вірші, розповідали про своє шкільне життя, ставили багато запитань. А пан Іван виразно читав уривки з творів та розповідав, чому його Чакалки, Бабаяти та інші персонажі, незважаючи ні на що, «м’які і пухнасті».

Творча зустріч, на радість читачів бібліотеки, перетворилася у справжній «літературний марафон», бо тривала протягом декількох годин. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з письменником «зі шкільного підручника», отримати книги з автографом та зробити «фото на згадку».
 

19.03.2019

«Стежками Лісовичка»
Свято
 
Напередодні Міжнародного дня лісу багато кого цікавлять питання: як поводяться навесні тварини та птахи, чи достатньо первоцвітів для комах, як поводитися людині у лісі.

Тому чергову зустріч, у рамках гуртка «Лісовичок», за проектом «Я – за природу!», любителі природи, присвятили Лісу. А відкрити та прочитати «Лісові таємниці» допомогли книги, ігри, вікторини. Кожне повідомлення викликало ланцюгову реакцію допитливості. Діти залюбки відгадували загадки, гралися у «Крокодила», «В лісі» навіть танцювали.
Чудовий емоційний настрій вдалося створити завдяки фантазії бібліотекарів, які перетворилися у чарівних Фей, які нагадували і закликали:
«Не шуми: ліс злякається, притихне і ти не довідаєшся жодної таємниці»,
«Ліс – це диво, ліс – це казка.
Тож заходьте в ліс, будь ласка,
Але завжди пам’ятайте:
Диво-ліс охороняйте!»
 

18.03.2019

«Іван Мазепа: зрадник чи герой?»  
Відео - досьє   
«Герої, подібні до творів мистецтва, 
видаються величнішими через простір віків»     
П’єр Буаст
 
              Однією з найяскравіших і найсуперечливіших постатей української історії є Іван Мазепа. Його життя та вчинки і сьогодні викликають гарячі суперечки та неоднозначні оцінки.
            За проектом «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!», з нагоди «Мазепинських річниць» наші читачі вирішили з’ясувати, ким насправді була ця людина: «зрадником» чи «героєм». Відео - досьє, створене бібліотекарями за допомогою Медіа – студії «Boness Production», допомогло не тільки відповісти на багато питань, але й зацікавити юнацтво книгами про відомого гетьмана. А ще – відкрити для себе український кінематограф, який допомагає дуже виразно створювати образи відомих історичних постатей.
 

13.03.2019

«Гагарін. Шлях до зірок»
Зустріч

       З нагоди 85-річчя з дня народження першого космонавта Юрія Гагаріна, в бібліотеці відбулася зустріч з ветераном космодромів Болтенко Олександром Сергійовичем.
 
 

     «Заслужений випробувач Байконуру», командир «Комплексу передстартової підготовки космонавтів», завідувач відділу історії авіації і космонавтики Державного політехнічного музею (ДПМ) при НТУУ "КПІ"…
 
 

       Олександр Сергійович цікаво і доступно розповідав про підготовку космонавтів, про перші польоти, демонстрував документальну кінострічку про політ Юрія Гагаріна. 
       На згадку про зустріч, подарував бібліотеці, зі своєї особистої колекції, ракету, яка зайняла почесне місце на виставці «Магія зірок», ставши ще одним виразним «Айс-стопером».
Бажаєте побачити? Бібліотека чекає вас!
 
 

27.02.2019

«Не бійся заглядати у словник!»
Квест
 
Мовознавчий квест, за проектом «За українську мову!», продемонстрував прихильність юних знавців української мови і літератури до незвичайних пошуків та відкриттів. Отримавши конверти із завданнями, юні ерудити розв'язували ребуси, цікаві та різноманітні загадки, шукали відповіді у книгах…
 
Активна, злагоджена, організована робота учнів показала не тільки знання рідної мови, але й вміння працювати в команді та відповідальність. А ще – допомогла учасникам отримати знання про довідкові друковані видання, які завжди були і є першими помічниками у пошуку будь якої інформації.

Тож – запрошуємо до бібліотеки!
 

20.02.2019

«Яка різниця, скільки років твоїм кедам, 
 якщо ти гуляєш у них Парижем?»

Тренінг - клас
    Зустрічі користувачів бібліотеки з соціальними педагогами «Центру у справах сім’ї та жінок» завжди цікаві і корисні.
 
 

    Черговий тренінг-клас про вплив оточення на людину та міжособистісні стосунки допоміг дати відповіді на дуже важливі питання. Як форма поведінки, наприклад, допомагає розкрити свої можливості. І від чого залежить культура спілкування? А малювання за темою «Я і оточення» та гра «Вмій сказати  «ні» дали можливість учням самостійно зробити несподівані висновки. Головне: треба вміти відмовлятися від того, з чим не погоджуєшся, створювати свій власний «Простір Щастя».
 
 
 

 
 

15.02.2019

«Музична казко-терапія»
Творча зустріч
 
Чергова зустріч, у рамках літературно-мистецької вітальні «Автограф», виявилася дуже цікавою та незвичайною. На гостини до учнів завітав письменник, музикант, директор видавництва «Classica» Стефан Недериця.
Пан Стефан не тільки продемонстрував яскраві книжки різних письменників, але й дав можливість послухати фрагменти з творів Моцарта, Вівальді, Скорика,Чайковського, розповів про вплив музики на людину. Діти з задоволенням слухали вірші та маленькі оповідання, малювали, танцювали, відгадували «музичні» загадки. А де - хто, навіть, отримав подарунки: книги, диски, цукерки.
 

07.02.2019

«Птахи й квіти, як вишиванки - для радості.     
                     А звірі — щоб їх боялися»          
             
Творча зустріч
                                                                                                       
«...всім заповідаю любов»  
 М. Приймаченко

    Чи бачили ви колись зеленого слона в капелюсі або смугасту корову? А рожеву мавпу з шістьма пальцями? Ні? А ось гості літературно-мистецької вітальні «Автограф», що в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, нарешті стали свідками такого незвичайного явища.
Завдяки заочній екскурсії до національного музею українського народного декоративного мистецтва, учні відкрили для себе багато цікавих сторінок народного мистецтва. Особливо вразили химерні тварини та казкові істоти відомої художниці Марії Приймаченко, чарівний та неповторний дивосвіт якої допомогла відкрити дітям науковий співробітник музею.
 

05.02.2019

«З Новим роком!»
新年快乐
Свято
 
Ви не здивовані такому вітанню на початку лютого? Але …

Сьогодні одна з найрозвиненіших країн світу – Китай, святкує Новий рік! А оскільки 2019-ий в Україні оголошено роком цієї незвичайної країни, учасники творчої студії «Дивограй», вирішили відсвяткувати цю подію з урахуванням китайських традицій.

Барвисто прибрана зала, яскрава книжкова виставка, колоритні бібліотекарі у китайському одязі, багато червоного кольору, презентація про цікавинки країни… А який «Драконіще» - головний китайський символ зустрічав усіх відвідувачів бібліотеки!
Усе це надихнуло учнів на колективне створення паперових Дракончиків, бо у цей день прийнято дарувати друзям і близьким щось, зроблене своїми руками. Ось вони здивуються! І, напевно, зацікавляться «Піднебесною країною – Китай».
Завітайте! Вас чекають книжки, майстер-класи, Великий Дракон, бо китайський Новий рік триває до 20 лютого.
 

24.01.2019

«Прилітай, синичко, до годівнички»
Природоохоронна акція
 
Чи знаєте ви, що «зимове пташине життя» дуже турбує дітей різного віку? У тому числі - й дошкільнят. Чим годувати пернатих друзів? Рис, пшоно, гречка? - Ні, не можна!Насіння? - Тільки не підсмажене і не солоне!… А з чого робити кормушки та де їх розташовувати? Хто, як не бібліотекарі допоможуть відповісти на ці питання?!

Щоб не втрачати часу, вирішили: у таку чудову пору, провести «виїзне» заняття гуртка «Лісовичок» у дитячому садку.

Подивіться, як старанно малюки, озброївшись лопатками, пробираються до дерев, щоб повісити «пташині їдальні».
А ось обережно, дотягнувшись до гілочок, розвішують їх, не забувши, звичайно, наповнити «делікатесами».
 
Не залишили без уваги і книжки про пернатих. А тим, хто не вміє читати - допоможуть яскраві малюнки.

Птахи – нагодовані, діти – задоволені. Зимова акція вдалася!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter