Бібліотека №119

22.03.2018

«Слово наше рідне – слово українське»
Мовознавча подорож

«І кажуть мудрі:
«Мова – це людина».
У мови є і серце, і вуста,
І є ім’я красиве – Україна.»
Микола Сом

22 березня у бібліотеці № 119 для дітей знову звучало чарівне літературне слово. На зустріч із учнями третього класу СШ № 213 завітала Антоніна Мовчун – відома мовознавець, письменниця, викладач Національного університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук.
Антоніна Іванівна розповіла дітям про значення мови і слова у житті людини. Школярі пригадали, що образливе слово може нанести непоправну душевну рану, а приємне – навпаки, окрилити. Тому, зауважила письменниця, дуже важливо слідкувати за своїми словами, ретельно їх обмірковувати, перш ніж сказати, та бути толерантними і стриманими.


Дітям було дуже цікаво спілкуватися із  Заслуженим вчителем України,  дізнаватися нові цікаві факти про рідну мову, походження слів. Школярі наввипередки відгадували загадки та залюбки брали участь у конкурсі виразного читання поетичних творів Антоніни Мовчун. Вони дуже емоційно та із захопленням сприймали інформацію, хотіли дізнатися все більше і більше.
Особливо зворушливою виявилася зустріч Антоніни Іванівни з її ученицею, а нині – класним керівником юних відвідувачів, Оксаною Миколаївною. Вчитель та учениця були неймовірно раді бачити одна одну. Антоніна Мовчун зауважила, що пишається тим, що вивчила таку відповідальну людину, яка зараз вже сама передає свій досвід та знання новому поколінню.
 
А юні представники цього покоління, сподіваємося, завжди будуть шанувати рідну мову та людей, які долучають до краси українського літературного слова своїх читачів.
 

20.03.2018

«Письменник читає дітям»
Літературне рандеву
до Всеукраїнського тижня дитячого читання

Що може бути цікавішим для юних читачів, ніж зустріч із сучасним письменником? Таку можливість 20 березня, напередодні Всеукраїнського тижня дитячого читання, надала бібліотека № 119 своїм відвідувачам – учням 3-х класів СШ № 152 та № 190.  А особливим гостем став відважний моряк-підводник, героїчний офіцер, викладач Київського військового ліцею імені Івана Богуна та… неперевершений дитячий письменник Анатолій Грищук.

Анатолій Володимирович розповів школярам про свою творчість, зачитав їм уривки зі своїх книжок, відповів на чисельні питання юних книголюбів.

Особливо дітей цікавило, чому ж мужній капітан вирішив поринути у казковий світ дитячої літератури. «Я отримую величезне задоволення від зустрічей із такими небайдужими та допитливими читачами, від радощів, які дарую дітям, коли бачу їх сяючі, щасливі очі», - відповів письменник.

Із задоволенням він презентував свій новий твір «Пригоди козака Сивого», який щойно вийшов з друку. Учні залюбки долучилися до захопливих пригод юних українців-патріотів, які борються зі злом та перемагають.
Для кожного Анатолій Володимирович підписав книжечку, залишивши зворушливі, теплі слова.

Діти щиро подякували письменникові та побажали щастя, нагадавши, що 20 березня - Міжнародний день щастя.
 

15.03.2018

«Розпис гіпсових фігурок»
Заняття гуртка декоративно-прикладного мистецтва
«Творчість юних»

15 березня у бібліотеці №119 для дітей панувала атмосфера цілковитої  творчості та старань. Юні відвідувачі разом із викладачем дитячого клубу «Гармонія» на майстер-класі опановували техніку розмальовки гіпсових фігурок - одного з найбільш цікавих видів декоративно-прикладної творчості.
Діти із задоволенням поринули у світ яскравих кольорів та незабутніх емоцій, які отримали в процесі створення власних шедеврів. Вони ретельно промальовували кожну деталь, тим самим створюючи власний неповторний персонаж та відчуваючи себе справжніми художниками. Майстер-клас поєднав у собі цікаве і захопливе заняття та своєрідний сеанс арт-терапії, який допоміг зосередитись на чомусь приємному.

Наприкінці юні творці не могли натішитися чудовими яскравими персонажами, яких вони створили власноруч! Адже як приємно спостерігати, як звичайна гіпсова фігурка перетворюється у твоїх руках на яскравого метелика, що ніби от-от розправить крильця та полетить?
 
 
А головне – дітям таке заняття не набридає, тому що усі фігурки – різні, фарби – кольорові, а кожен новий витвір – не схожий на попередній.


І бібліотека завжди намагається підтримувати таку цікавість та допомогти дитині знайти шляхи втілення її творчого задуму.
 

13.03.2018

«Віршів віночок від Тараса Шевченка»
Поетична година

13 березня учні 2 класу СЗШ № 207 у бібліотеці № 119 для дітей згадували та вшановували великого сина українського народу, видатного поета, мислителя, художника Тараса Григоровича Шевченка.

Юні відвідувачі уважно слухали розповіді бібліотекаря про нелегкий  життєвий шлях великого поета, гортали збірки його поезій для дітей з книжкової виставки «Тарасе! Ти окрилював серця, ти Україну й світ заполонив». Захопили школярів і неперевершені картини майстра пензля Тараса Григоровича.
 
Із натхненням діти зачитували та декламували напам’ять улюблені вірші великого поета, відчуваючи, які емоції він вкладав у кожен рядок, у кожне слово своїх творів. За виразне та чуттєве читання віршів Тараса Шевченка школярі отримали заохочувальні призи від бібліотеки – цікаві книжечки.


Мультфільм про творчу спадщину Великого Кобзаря не залишив байдужим нікого. Учні із задоволенням ділилися враженнями після його перегляду.

Дуже зацікавила дітей добірка робіт юних художників - читачів бібліотеки - за мотивами творчості Тараса Шевченка та їх бачення його поезії.

Тож читаймо, друзі, Шевченка! Шевченко невичерпний довіку!
 

06.03.2018

«Добрий світ дитячої поетеси»
Голосні читання
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Від малої дитячої книжки інколи в
свідомості дитини залягає слід на все життя»
Наталя Забіла

До 115-річчя від дня народження відомої української письменниці Наталі Забіли бібліотекою №119 для дітей було проведено голосні читання для вихованців спецгрупи ДНЗ № 176. Діти познайомилися з творчістю  відомої  української дитячої письменниці, яка 60 років служила дитячій музі та видала понад 200 книжок для дітей.

Залюбки малята слухали віршики зі збірок «Веселий корабель», «Олівець-малювець», «Про малят і про звірят», що весело і цікаво розповідають про світ рідної природи, світ дитячих мрій, вчать правил поведінки, виховують повагу до старших. Також, напередодні жіночого свята, бібліотекарі допомогли діткам вивчити віршики-привітання, які стануть сюрпризом для мам. Поезії Наталі Забіли легко запам’ятовуються, діти охоче сприймають мудрі поради письменниці.

У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його отримує дитина з різних джерел, твори поетеси з честю витримують випробування на подальше життя. Їх і донині читають, знають та люблять!
 

15.02.2018

«Вишивка бісером»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

15 лютого відвідувачі бібліотеки № 119 опановували непросте мистецтво вишивки бісером, взявши участь у майстер-класі «Biser-Art».

Як не дивно, зацікавилися таким рукоділлям більше хлопчики, ніж дівчатка. За допомогою майстрині Лідії Окушко діти отримували початкові навички у цій кропіткій справі: вчилися вишивати сердечко, використовуючи різнокольорові, блискучі намистинки, сріблясті та золотисті ниточки.
Ті ж, кому було складно, нанизували з бісеру красиві браслетики. Юні майстри переконалися, що необхідно володіти величезним терпінням, працьовитістю, наполегливістю, щоб навчитися працювати з бісером.
А ставши справжніми умільцями, вони зможуть створювати прекрасні шедеври, наприклад, чудові вишиті картини, і дарувати їх своїм матусям.

Тож усіх, хто цінує мистецтво hand-made,
запрошуємо до нашої бібліотеки!


 

25.01.2018

«До школи з букварем крокує хлопчик дерев'яний»
Гра «Поле чудес»
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»

«Дитяча книга повинна бути доброю книгою,
 вчити шляхетності та чесності»
Олексій Толстой

Під звуки веселої пісеньки з художнього фільму «Пригоди Буратіно» 25 січня для учнів 3-х класів СШ № 213 в бібліотеці № 119 розпочалася гра «Поле чудес» за казкою «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» відомого російського письменника Олексія Толстого до 135-річчя від дня народження.
Перед початком гри бібліотекарі розповіли юним читачам історію написання книги. Діти із задоволенням перегорнули сторінки веселої та мудрої казки, а мультфільм «Пригоди Буратіно» долучив школярів до світу пригод і пустощів дерев’яного бешкетника. Книжкова добірка «Скарбниця чарівних казок» ознайомила з найкращими творами видатних письменників світу.
Літературна гра, яку підготували бібліотекарі, виявила, наскільки уважно учні читають книжки, як запам’ятовують зміст, які висновки роблять з прочитаного. Охоче діти відповідали на цікаві запитання, допомагали один одному. Переможцями були визнані усі учасники, вони отримали призи-закладки. А головне – юні читачі запам’ятали, що найважливіше у цьому світі, за словами Буратіно, «це рятувати товаришів, от і все!»
 

24.01.2018

«Чарівне королівство Шарля Перро»
Казкова подорож
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»
 
24 січня до бібліотеки № 119 завітали вихованці ДНЗ № 176 на зустріч із чудовими казками славетного французького письменника Шарля Перро, до 390-річчя від дня його народження.

Спілкуючись із бібліотекарями, дошкільнята з радістю пригадували улюблених героїв чарівного світу відомого казкаря, а також знайомилися із новими персонажами. У цьому їм допомогло розмаїття казок Шарля Перро, представлених на книжковій викладці-інсталяції. Дітки, які вже опановують читання, намагалися його удосконалити. А малята, які ще вчать абетку, залюбки милувалися прегарними ілюстраціями.

Не оминули маленькі читачки своєю увагою і лялькових принцес, що прикрашали книжкову добірку. І навіть трохи посперечалися, хто ж буде найгарнішою з них.

Перегляд мультфільму «Кіт у чоботях» долучив дітлахів до пригод винахідливого та кмітливого героя казки. А закладки, присвячені Шарлю Перро, які отримали малята, сподіваємось, спонукають відвідати бібліотеку вже разом із батьками, щоб читати, читати, читати…
 

12.01.2018

«Hand-made: готуємо ароматне мило»
Заняття гуртка «Творчість юних»
 
Усі дітки добре знають, що чистота – запорука здоров’я. А дбати про особисту гігієну та підтримувати добре здоров’я допомагає, зокрема, і мило.  Якщо ж це оригінальне, запашне, натуральне, корисне мило створено власноруч – що може бути кращим?

Так користувачі бібліотеки № 119 залюбки відвідали майстер-клас із приготування мила, який для них провела викладач Лідія Окушко.

Для творчого процесу юним майстрам знадобилися гаряча мильна основа (її у термосі заздалегідь приготувала пані Лідія), натуральні барвники, ароматичні ефірні олії. А отримати мило різних видів допомогла гумова форма для випічки. Як справжні чарівники, діти чаклували над створенням авторського продукту. І незабаром різнокольорові унікальні метелики із мила вже тішили своїх дизайнерів.

Погодьтеся, дуже приємно користуватися милом, приготовленим своїми руками за власним рецептом. А дарувати його приємніше удвічі!

 
Тож не гайте часу, долучайтеся до цікавинок,
які пропонує наша бібліотека!
 

26.12.2017

«Новорічна ялинка зі стрічок»
Заняття гуртка декоративно-прикладного
мистецтва «Творчість юних»

Чудовий передноворічний настрій панує у бібліотеці № 119 для дітей!

А створюють його привітні бібліотекарі, святково вбрана ялинка і, звісно, читачі, котрі із задоволенням приходять до бібліотеки не тільки за книжками, а і поділитися своїми творчими здобутками.

26 грудня майстерня новорічних прикрас запросила до бібліотеки усіх охочих відчути наближення казкового зимового свята. Використовуючи атласні стрічки, блискучі намистинки, а головне, із великим бажанням і натхненням, за порадами майстрині Наталії Дунаєвої відвідувачі створювали чарівні ялинки-іграшки. Із найкращими побажаннями діти подарували частину прикрас бібліотеці, які ж одразу засяяли на ялинці.


Тож вітаємо із прийдешніми Новорічно-різдвяними святами!
Нехай здійсняться всі ваші мрії! І у наступному році бібліотека завжди буде найкращим другом і порадником!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter