Бібліотека №119

21.09.2023

 
У Міжнародний день миру та Всесвітній день подяки у бібліотеці № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» відбувся майстер клас «Голуб миру». Юні відвідувачі дізналися про історію виникнення цих свят, чому саме білий голуб є символом миру і злагоди. З найщирішими мріями про мирне і щасливе життя діти натхненно створювали голубів в техніці оригамі зі словами подяки нашим сміливим воїнам, що мужньо та героїчно здобувають перемогу України у війні з російським агресором.
 
 

15.09.2023

   До бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + книжка» завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
 
 
 
 
   Юні читачі не тільки залюбки занурилися в казково-книжкову країну, а й мали нагоду поділитися своїми читацькими захопленнями та обговорити прочитане за літо. Позитивного настрою додали книжкова вікторина «Книга запитує - книга відповідає» та гра «Знайди літературну пару». А свою творчу креативність діти виявили у створенні малюнків з улюбленими героями книжок.
 

07.09.2023

 
Заняття ігрової студії «Мовні витребеньки», що вібулося у  дитячій бібліотеці № 119, було присвячене Міжнародному дню грамотності (International Literacy Day).
Експрес-гра «Шалені наголоси», мовознавчий квест «Слова зі слів», головоломка «Я почну, а ти продовж» - юні читачі корисно, з позитивними емоціями провели час, дізналися, що грамотність – це життєва необхідність, основа для навчання протягом всього життя, основа мовної культури людини. А читання книжок збагачує рідну мову, допомагає стати більш грамотними та освіченими.
 

06.09.2023

 
У День читання книг бібліотека № 119 гостинно зустріла вихованців з вадами мовлення ДНЗ № 176.
Голосні читання цікавих книжок, ознайомлення з новими дитячими журналами «Колобочок», «Малятко», «Смайлик», «Розумашки», що надійшли до бібліотеки, гра «Кмітливі читайлики» - разом з бібліотекарями малята залюбки опанували перші навички читання. «Малюнкове читання», коли в тексті деякі слова замінені на картинки, дуже сподобалося дітям та сприяло розвитку мовлення, мислення та уяви. А перегляд мультфільмів за українськими казками також заохотив маленьких читачів обрати у бібліотеці книжки, які вони вдома будуть читати разом з батьками.
 

30.08.2023

 
З нагоди Дня знань бібліотека № 119 влаштувала для дітей ігротеку «Готуємось до школи» на занятті  ігрової студії «Мовні витребеньки».
Настільна гра «Розмовні пазли», філворд «Шкільна плутанина», ребуси «Словесні сходинки», пізнавальні книжки «Мовограй», «Словограй» І. Січовика,  «Хто це?», «Що це?» М. Морозенко з мовними загадками - юні відвідувачі залюбки вдосконалювали знання з української мови та навички читання.
 

29.08.2023

 
У День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, у бібліотеці № 119 відбулась година вшанування «Висока ціна свободи».
Література про загарбницьку війну росії з Україною, презентація «Заради вільної України», відеосюжет «Герої-кияни» - розмова з дітьми була зворушливою, щирою, з відтінком смутку, але і надії на нашу перемогу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників і захисниць рідної землі. А «Соняшник свободи», виготовлений на майстер класі, став символом вдячності, незламності, любові до Батьківщини.
 
 

18.08.2023

 
З нагоди Всесвітнього дня фотографії Дитяча бібліотека № 119 запрошує на віртуальну фотоекспозицію «Селфі в бібліотеці», на якій представлено добірку світлин читачів з популярними книжками в уподобаних ними локаціях бібліотеки.
 
 
 

17.08.2023

 
В дитячій бібліотеці № 119, при партнерстві з Forest Art Camp, відбувся воркшоп «Звуки, запахи, ритуали» від відомої художниці, дослідниці, засновниці міжнародної мистецької платформи для дітей та підлітків «Жива Шафа» та засновниці спільноти «Chernigiv Monumentalism», присвяченої збереженню монументального мистецтва – Олени Загребіної.
 
Діти з задоволенням взяли участь в інтерактивному діалозі з мисткинею про чудові та важливі речі в нашому житті. Що нас підтримує та надихає? Що дарує нам затишок і спокій? Які запахи ми асоціюємо з домом, чи притримуємось ритуалів, які рятують нас у важкі часи, чи знаємо ми «чарівні» слова, що заспокоюють нас або можуть заспокоїти інших?
На основі розмови хлопці та дівчата створили свої унікальні тексти та малюнки для нової книги з однойменною назвою «Звуки, запахи, ритуали», яка включатиме малюнки та тексти дітлахів з усієї України та дітей – вимушених переселенців, які тимчасово перебувають в різних куточках світу.
 

09.08.2023

 
До Всесвітнього дня книголюбів дитяча бібліотека № 119 запросила юних читачів на коло спілкування «Book-cимпатія».
 
Інтерактивна розмова про значення книги і читання, огляд дитячих бестселерів, розповіді дітей про  улюблені твори українських та зарубіжних письменників, творча гра  «Додатковий персонаж» - юні поціновувачі книги залюбки долучилися до свята у бібліотеці.
 

07.08.2023

     У Міжнародний день світлофора дитяча бібліотека № 119 підготувала дорожню грамоту «Будь уважним на дорозі!» для вихованців ДНЗ № 176.
 
 
 

    Книжки «Правила дорожнього руху для дітей», «Обережним будь завжди!», «Уроки інспектора ДАІ», «Лейтенант Доброта», рухливі ігри «Сигнали світлофора» та «Увага, автомобіль!», майстер клас з виготовлення книжкових закладок «Світлофор-Моргайко» нагадали дітям про суворе дотримання правил дорожнього руху та обачну поведінку на вулицях.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter