Бібліотека №119

19.03.2019

«В гостях у бібліотеки – дитячий письменник»
Літературне рандеву

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеці № 119 для дітей вже розпочато!

19 березня до бібліотеки завітали юні читачі на зустріч із непересічною та дуже цікавою людиною – дитячим письменником, викладачем Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, капітаном першого рангу, мужнім підводником Анатолієм Грищуком.

З інтересом діти знайомилися із чудовими, добрими книжками Анатолія Грищука. На їх сторінках ніби оживають і сміливі козаки, і ліричні, милі та зворушливі герої. Особливо школярам сподобалася патріотична дилогія «Пригоди козака Сивого», а третю книжку «Морські пригоди козака Сивого» автор наразі пише на замовлення своїх читачів.
Безліч запитань, що виникли до письменника, підкреслили неабияку зацікавленість учнів та велике значення живого спілкування читачів з авторами книг. А на питання: «Ваша найбільша мрія?» Анатолій Володимирович відповів: «Щоб у нашій країні настав мир. Щоб ви, діти, коли станете дорослими, не залишили Україну та зберегли її».
Автограф-сесія, спільні світлини на згадку, величезне задоволення від зустрічі та бажання читати нові книжки – так завершилося літературне рандеву.
 

13.03.2019

«Починаймо рідне слово зі сторінки «Кобзаря»
Поетичний турнір

         З нагоди вшанування 205-річниці від дня народження  генія українського народу, видатного поета, письменника та митця Тараса Григоровича Шевченка читачі бібліотеки залюбки взяли участь у поетичному турнірі за творами Великого Кобзаря. А проводили конкурс майбутні бібліотекарі - студенти Університетського коледжу Київського університету ім. Бориса Грінченка.
 
 

       Разом із школярами студенти обговорили нелегке дитинство обдарованого Тарасика, ознайомили учнів із його непростим життєвим шляхом. А коли торкнулися творчості відомого поета, діти охоче продемонстрували свої знання. Вони по черзі та навіть хором декламували улюблені вірші Шевченка.
 
 

       Жодної хвилини школярам не довелося нудьгувати, адже на них чекали ще захопливі вікторини, ребуси, кросворди, квести. Бойовий дух учасників підігрівало ще й те, що вони розділилися на команди «Кобзарики» та «Юні українці». Капітан кожної команди над усе прагнув принести своїм друзям перемогу і отримати подарунки. За допомогою учні зверталися до книжок з виставки «Крізь мужню музу Кобзаря ростуть співці сучасні і майбутні», які пізніше обрали для читання вдома.
 
 

      Цікавий, пізнавальний захід приніс дітям величезне задоволення. А схвильовані студенти також були задоволені знайомством із азами своєї майбутньої професії та першим  безцінним досвідом спілкування зі своїми майбутніми читачами.

 
 

06.03.2019

«Весняний настрій для мами»
Голосні читання
 
«Матінко моя єдина!
Ти для мене цілий світ!»

І. Савицька
 
Весна вже поволі починає тішити першим теплом та сонячними промінчиками, а на порозі - чудове тепле свято 8 Березня. Тож в очікуванні передсвяткових цікавинок малюки з групи із вадами мовлення  ДНЗ № 176 радо зустрічали бібліотекарів, які відкривають для маленьких читачів світ художнього слова та заохочують їх до читання з раннього віку.
З інтересом дітки слухали твори, присвячені найдорожчій людині на світі – мамі. Дошкільнята гортали сторінки книжечок і журналів та навіть робили перші спроби читати самостійно.
Віршики-привітання, які малята вивчили напам’ять, та поцілунки стануть для мами яскравим подарунком. А бібліотекарі отримали у подарунок – щирі дитячі посмішки, сяючі очі та запрошення до нових зустрічей!
 

26.02.2019

«Мовні перлини для кожної дитини»
Мовознавчий урок
 
«Край, в якому зростає людина,
Це, любий друже, - твоя Батьківщина.
Знай, що нічого рідніше немає
Мови, якою вона розмовляє.»

Валентина Зорік
 
Вчити українську мову за підручниками школярі мають можливість у школі та вдома. А от щоб зустрітися та поспілкуватися із авторами, які створюють підручники, треба завітати до бібліотеки!

Тому з інтересом учні 3-го класу ЗЗСО № 207 відвідали мовознавчий урок за проектом «За українську мову!», який проводила Антоніна Іванівна Мовчун - знана мовознавець, письменниця, заслужений вчитель України, викладач Київського університету імені Бориса Грінченка.
Бібліотекар наголосила, що Антоніна Іванівна є автором дванадцяти підручників і посібників для учнів та студентів. Тож школярам було надзвичайно цікаво побачити, а головне – почути людину, яка докладає багато зусиль і вкладає свою душу, щоб діти могли із задоволенням відкривати для себе українську мову, гортаючи сторінки шкільних підручників.
Учнів дуже захопив незвичайний пізнавальний урок, присвячений багатству і красі нашої рідної солов’їної мови. Безліч цікавинок знайшли школярі на сторінках нового підручника з української мови, який нещодавно презентувала Антоніна Мовчун.

Залюбки відвідувачі прослухали декілька повчальних оповідань Лесі Мовчун - дитячої письменниці та педагога, дочки Антоніни Іванівни. Діти зрозуміли, що у родині у спадок передається талант і професія, виховується любов до рідної землі та мови.

Час сплинув дуже швидко і непомітно. А на згадку юним читачам залишаться чудові враження від зустрічі, світлини із письменницею та ще більше бажання вивчати українську мову.
 

21.02.2019

«Подорож до Країни Мовляндії»
Мовознавча година

«Тож вивчайте рідну мову
Вже тепер, з маленьких літ.
Українське наше слово
Хай звучить на цілий світ!»

Надія Красоткіна

            У Міжнародний день рідної мови бібліотека перетворилася на Країну Мовляндію, якою мандрували вихованці старших груп ДНЗ № 12.
 
 

          Разом із дітками бібліотекарі обговорили значення мови у житті людини. На питання: «Для чого нам потрібна мова?» дошкільнята наввипередки вигукували: «Щоб розмовляти!», «Щоб читати!», «Щоб писати!». А бібліотекарі додали: «Щоб спілкуватися між собою, розуміти один одного, складати казки, творити поезію».
 
 

         На підтвердження цих слів малята схвильовано і старанно читали напам’ять віршики про українську мову, про нашу рідну Україну. Оплесками дітлахи підтримували друзів. А чудові вишиванки, одягнені маленькими читцями, підкреслили урочистість свята.
     Потішив майбутніх першокласників мультфільм «Зоологічний український алфавіт» із циклу «Мультіпедія тітоньки Сови». Малюки пригадали усі літери української абетки та дізналися назви тварин, що починаються з цих букв. А продовжити вивчати рідну мову їм допоможуть книжки з виставки «О мово вкраїнська, хто любить її, той любить мою Україну!».
 


 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter