Бібліотека №115

10.10.2018

«Геніальний клас»
Інтелектуальна година
 
    З  початком нового навчального року свої двері знову відкрив науково-пізнавальний клуб «Територія Н», створений за сприяння Малої академії наук України та проекту «Наукова Світлиця».
 
 
   У Галереї мистецтв ЦРБ ім. П.Загребельного розпочато змагання команд сьомих класів ЗНЗ № 249 та ЗНЗ № 251 за звання «Геніальний клас». Творчі конкурси триватимуть протягом навчального року.
 
 
   Вражаючі досліди, експерименти, інтелектуальні ігри та творчі змагання під керівництвом автора проекту «Наукова світлиця» Олексія Смірнова запалили учасників заходу та зарядили всіх жагою до перемоги.
 
 
   Знайомство відбулось! Учасники клубу із нетерпінням чекають на наступну зустріч.
  Тож вітаємо всіх із початком нової, повної дивовиж, сюрпризів та вражаючих відкриттів подорожі загадковою територією науки!
Вчитися – це цікаво!
 
 

29.09.2018

«Бібліотек@: територія читання»
до Всеукраїнського дня бібліотек
 
Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати. А працівники бібліотеки докладають багато зусиль, уміння, винахідливості, щоб для маленьких читачів бібліотека стала казковою домівкою.
 
Тож протягом тижня бібліотечні заходи були спрямовані на популяризацію книги, бібліотеки, професіі бібліотекаря. Бібліотекарі та читачі бібліотеки спільно створювали чудову атмосферу свята, дарували один одному піднесений настрій та позитивні думки.
 
Тиждень відкрився знайомством з виставкою нової літератури «Книжковий дощ», яку подарували бібліотеці читачі.
Напередодні свята привітати свою бібліотеку завітали учні 2-х класів школи № 249. Бібліотекарі запропонували їм низку ігор, вікторин, розваг. Також діти з захопленням прийняли участь у відгадуванні кросворду.
 
На абонементі старшого шкільного віку читачі взяли участь у грі «Заглянь у тлумачний словник», де змогли показати своє вміння швидко і точно знаходити потрібну інформацію. Абонемент молодшого відділу обслуговування запропонував своїм відвідувачам прийняти участь у ситуаційній грі «Ти – бібліотекар», де вони на декілька хвилин стали бібліотекарями.
 
Протягом тижня тривала акція «Привітай свою бібліотеку», під час якої читачі змогли висловити свої враження та побажання бібліотеці та бібліотекарям.
 
У Всеукраїнський День бібліотек  ми так само поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх бібліотечних працівників. Бажаємо Вам усіх благ, уваги ваших читачів і ваших справжніх шанувальників! Зі святом бібліотек!
 

21.09.2018

«Все починається з добра, все починається з любові…»
Урок доброти
за проектом «Діти особливого піклування»
 
21 вересня бібліотека № 115 для дітей завітала до навчально-виховного комплексу «Мрія» на годину спілкування, присвячену 100-річчю від дня народження великого українця, педагога, дитячого письменника Василя Сухомлинського.
З великою зацікавленістю вихованці слухали бібліотекаря та з радістю долучилися до читання і обговорювання оповідань та казок зі збірок творів письменника «Всі добрі люди – одна сім’я» та «Квітка сонця». На простих, зрозумілих і цікавих прикладах діти вчилися відчувати різницю між гарними і недобрими вчинками та їх наслідками. Василь Сухомлинський стверджував, що діти розуміють ідею казки лише тоді, коли вона втілена в яскравих образах. Читання у ролях дуже сподобалося дітям. На їх очах казка ніби ожила.

Привернула велику увагу дітей і викладка літератури «Генії українського пера», на якій були представлені твори письменника.

Спадщина великого педагога безсмертна. Багато поколінь по його казках та оповіданнях виховують своїх дітей бути людяними і мудрими. Читайте, слухайте його казки та оповідання і пам’ятайте про людину, яка все своє життя присвятила дітям.
 

13.06.2018

«Літо без нудьги»
Калейдоскоп розваг
 
Літо набирає обертів, а разом з ним і шкільні канікули. Для організації дозвілля дітей нашого району, широкого залучення їх до читання, бібліотека тісно співпрацює з шкільними літніми таборами. Для корисного і веселого літнього відпочинку читачів у бібліотеці проводиться багато цікавих заходів: екскурсії бібліотекою, вікторини, конкурси, настільні ігри, бібліотечний кінозал.
Літо цікавіше, коли проводиш його творчо. Бібліотека  протягом цього тижня провела цикл майстер-класів, на яких діти творили прекрасне. Усі учасники майстер-класів старанно різали, клеїли і вирізали. Кропітка робота дала свої результати – діти створили чудові квіткові композиції, вітальні листівки. Всі вони також стали учасниками  майстер-класу з аквагриму, який проводила волонтерка Київської міської організації Товариства Червоного Хреста Остапенко Катерина.
Запрошуємо на літні канікули до бібліотеки – це цікаво, весело та корисно!
 

12.06.2018

«Бережи себе»
Уроки безпеки
 
Незвичайні уроки, які вийшли за рамки шкільної буденності, відбулися в бібліотеці 8 та 12 червня.

Про те, як попередити небезпечні випадки, як заздалегідь озброїтися проти них та, що робити у разі небезпеки, нашим читачам – вихованцям літніх пришкільних таборів ЗОШ № 119, ЗОШ № 250, ЗОШ № 270 розповів інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції міста Києва старший лейтенант Лободзінський Максим Вікторович.
Зустріч з патрульним відбувалась у формі діалогу. Кожен мав можливість поставити поліцейському різноманітні питання. Старший лейтенант разом з дітьми аналізував ситуації, які можуть статися в реальному життя, та пояснював алгоритм їх вирішення.
Час пролетів непомітно. Зустрічі були теплі та дружні і завершилися пам'ятними фотосесіями та селфі з поліцейським.

До уваги всіх присутніх бібліотекарі підготували виставку-пораду «Щоб не сталося біди».

В подальшому у бібліотеці відбудуться ще декілька заходів за участі поліцейських.
 

02.06.2018

«Хай щастя посміхається дитині
під чистим небом в рідній Україні»

Бібліомайданс
 
2 червня 2018 року до Міжнародного дня захисту дітей у парку «Деснянський» відбулося сімейне дитяче свято «Діти надихають» за підтримки Деснянської райдержадміністрації у місті Києві.

Бібліотека №115 для дітей, як неодмінна учасниця кожного районного свята, влаштувалася зі своїми підготовленими для дітей району цікавинками на бібліомайданчику.
Бібліотекарі запропонували дітлахам та їхнім батькам казкову вікторину «Якщо казку знаєш то відгадаєш», ерудит-лото «Кленовий листочок і мідні гроші», настільні ігри. Малеча із задоволенням брала в них участь, а призи та сувеніри викликали море радощів. До уваги читайликів була представлена книжкова виставка «Сяйте, усмішки, сонцем зігріті, миру і щастя всім дітям на світі», яка пропонувала найкращі твори українських і зарубіжних авторів. Тут діти залюбки змогли мандрувати сторінками улюблених книг та журналів, які сподобалися їм.
Під керівництвом бібліотекарів на майстер-класі діти створювали  веселкову гусінь з паперу та малювали літо на асфальті.
 
Приємно, що діти отримали від свята море задоволення і незабутніх відчуттів.
 
Свято завершилося, а БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО тільки розпочинається!
Приєднуйтеся!
 

01.06.2018

«День без заборон»
Бібліоакція
 
Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Цікаву та насичену програму до першого дня літа підготувала для своїх читачів бібліотека: бібліоекскурсії, вікторини, ігри, солодощі.
У стінах бібліотеки була проведена акція «День без заборон». Протягом однієї години кожен, хто виявив бажання, мав можливість стати за кафедру і обслуговувати читачів. Діти рекомендували книги  та записували їх у читацький формуляр, виконували довідки на запити своїх однолітків.
Всі учасники акції отримали багаж знань та позитивні емоції. Попереду найулюбленіша пора усіх школярів – літні канікули. Проте, книга влітку не відпочиває, так само, як і бібліотека. Отож, чекаємо на вас щодня, окрім неділі. Проводьте з користю свій вільний час! Слідкуйте за анонсами та беріть участь у різноманітних творчих акціях!
 

19.05.2018

«Всеукраїнський Велодень у Києві»
Акція

       Бібліотека № 115 для дітей взяла участь у найбільшій велоподії року, яка об’єднала усіх, хто любить велоспорт.
 
 
 

    Бібліотекарі зустрічали учасників велопробігу на його фініші, у парку «Муромець» Деснянського району, де пропонували всім охочим взяти участь у веселій вікторині «Чи знаєш ти Київ?». Найменших велосипедистів   залучили до майстер-класу «Кукла-мотанка», а усіх охочих -  знайомили з книжковою виставкою «Читай-місто» та пропонували цікаві книг з буккросінгу.
 
 

   Тож  запрошуємо всіх до нас у бібліотеку, де кожен може знайти собі книжку для душі та цікаво провести свій вільний час!
   
 
 

18.05.2018

«Київські казки»
Голосні читання
 
18 травня бібліотека № 115 для дітей завітала до навчально-виховного комплексу"Мрія" Деснянського району міста Києва. Бібліотекарі влаштували діткам віртуальну прогулянку найкрасивішими та найцікавішими місцями старовинного Києва та познайомили з творчістю української дитячої письменниці, казкарки, Зірки Мензатюк.
Вихованці НВК «Мрія» із цікавістю поринули у  подорож містом, де жив Кирило Кожум’яка, де тече річка Либідь і височіють гори Хоревиця і Щекавиця, на яких збудували місто легендарні князі і довкола яких здіймаються загадкові двотисячолітні Змієві вали.
 
«Київські казки» Зірки Мензатюк зачарували всіх присутніх, нікого не залишивши байдужими. А найбільш активні учасники голосних читань отримали від бібліотекарів чудові  подарунки.
 

17.05.2018

«Сорочку мати вишила мені…»
за проектом  «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»
 
«Дух народу в колір заплете,
Проросте і піснею, і цвітом.
А над світом, гляньте, а над світом –
Українська вишивка цвіте!»

Ганна Костів-Гуска


Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки - свято, яке покликане  зберегти споконвічні народні традиції.
Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
17 травня працівники бібліотеки одягнули вишиванки. Тож бібліотека розквітла всіма барвами традиційних та сучасних українських вишитих сорочок. Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з виставкою робіт майстрині-аматорки Василишеної Юлії, помилуватися її барвистими експонатами та дізнатись про деякі маловідомі факти, пов’язані з вишиванням.
Література, яка була представлена на книжково-ілюстративній виставці "У завитку, у візерунку руки творять творчу думку", допомогла відвідувачам познайомитись з історією цього свята та з символами і традиціями української вишивки.
А ще -  у цей день в бібліотеці відбулась яскрава святкова фото сесія. Усі фотографії наших читачів у вишиванках будуть розміщенні на сторінці у фейсбуці. За результатами кількості лайків – переможці отримують призи.
Тож, поспішайте завітати на нашу сторінку https://www.facebook.com/lybra115 ,
та відзначити вподобане фото до 25.05. 2018 р.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter