Бібліотека №115

02.09.2019

«До країни знань мандруємо з книжками»
Книжковий потяг

       Вітаємо усіх із Днем знань! Це особливе свято, завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою.
         Цей день бібліотека святкувала разом з дітьми, які завітали до нас.
       Читачі мали змогу ознайомитися з яскравими книжковими виставками: «Свої знання ми черпаємо з книги», «Перший раз у перший клас», «Поїзд осені гуде і букварики везе…».
 
 
 

       Бібліотекарі провели цікаву пізнавальну вікторину та розповіли дітям про роль книги у формуванні кожної людини. Під час огляду-реклами «Парад наук» читачі мали змогу розширити коло читання та ознайомитись з новинками-бестселерами.
     Читання книг збагачує життя, робить його більш цікавим і наповненим та допомагає пізнавати світ.
        Нехай цей навчальний рік буде щасливим для кожного з вас.
 
 

16.07.2019

«Сонце, літо і я…»
Бібліотека Open-air

Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи.
Сьогодні бібліотекарі дружньо вийшли на майданчик у парк Деснянський. Для малечі було підготовлено добірку найцікавішої популярної літератури, казкові вікторини, розвиваючі настільні ігри, кольорову крейду для малювання та солодощі. Багатьох відвідувачів парку зацікавила книжкова виставка «Прочитайте, не пошкодуєте!», на якій були представлені яскраві сучасні дитячі твори. Діти активно спілкувалися, грали у веселі ігри, відповідали на запитання вікторини «У світі казки».  За допомогою кольорової крейди хлопчики та дівчатка створили на асфальті різноманітні яскраві малюнки: сонце, квіти, метеликів,  річку, море тощо.
Усім дуже сподобалося відпочивати на бібліотечному майданчику.
 
Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для читання, відпочинку та інтелектуального розвитку.
 

15.07.2019

«Секрети української мови»
Мовні цікавинки

Сьогодні у бібліотеці відбувся літературно-мовознавчий захід за проектом «За українську мову!».

Не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру, яка несе в собі практичну зацікавленість, дає зримий результат і спонукає до творчості. Тому юні мовознавці із задоволенням брали участь у всіх запропонованих конкурсах та мовних іграх: «Відповіді в словах», «Анаграми», «Сло-во-ви-кру-та-си». Відповідаючи на питання вікторини «Весела наша мова», читачі показали свої знання з українського усного мовлення та граматики. Діти розгадували загадки, ребуси і кросворди та змагалися на краще читання скоромовок. А допомагали їм у цьому книжки з викладки «Секрети української мови».
Ігри з буквами та словами відчиняють перед дітьми двері у цікавий світ рідної мови.

Пишайтеся, любіть та вивчайте українську мову!
 

10.07.2019

«Книжкова райдуга новинок»
Бібліомаячок

Бібліотека запрошує усіх шанувальників книги долучитися до дегустації літературних новинок для дітей та їх батьків, які надійшли у ІІ кварталі 2019 року!

Вас очікує сучасна література українських і зарубіжних письменників, науково-популярна література, бестселери, класика.
Ви маєте чудову нагоду вгамувати свою спрагу до літератури, познайомитися з новими авторами, по-справжньому насолодитися спілкуванням та підібрати для себе найцікавіші новинки.

Запрошуємо всіх охочих до захоплюючого читання!
 

05.07.2019

«Срібна купальська роса»
Бібліомайданчик

Бібліотека відзначила одне з найколоритніших, найцікавіших та найзагадковіших традиційних свят Івана Купала у парку Деснянський.

Для маленьких жителів району бібліотекарі провели народознавчу бесіду про символіку рослин та вікторину про Свято Купала. А дізнатися про одне з чотирьох головних свят сонячного календаря можна було з книжкової виставки «Срібна купальська роса».
Завершилось свято майстер класом «Чарівність купальського вінка», який розкрив всі секрети плетіння вінків, адже купальський віночок - це не просто окраса, а й оберіг, бо в ньому є чаклунська сила!

У купальські віночки учасники свята вплітали багато різних польових квітів.
 
З прекрасним святом Івана Купала!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter