ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Зіркова доля селянського сина

Зіркова доля селянського сина

Мета виставки: ознайомити з життєвим та творчим шляхом Михайла Кузьмича Янгеля, показати величезний внесок талановитого конструктора в розвиток вітчизняного ракетобудування.

Переглянути
 

 
 

Воробкевич

altЦентралізована бібліотечна система   Деснянського району м. Києва

Центральна районна бібліотека № 141

   Бібліографічний список «Жайвір національного Відродження», присвячений 175-річчю від дня народження українського письменника та композитора з Буковини.

  Мета бібліографічного списку – розкрити життєвий та творчий шлях відомого письменника Буковини.

 Пропонований список складено на основі літератури, яка є в фондах бібліотек Деснянської ЦБС та інтернет-ресурсів.

 

Василь Стефаник – Бетховен українського слова

Централізована бібліотечна система Деснянського району м. Києва

Центральна районна бібліотек № 141

 

alt

  «Василь Стефаник Бетховен українського слова – видання спрямоване на висвітлення матеріалів про життєвий та творчий шлях талановитого українського письменника-реаліста, який увійшов в історію світової новелістики як автор правдивих соціально-психологічних новел з життя галицького селянства. Його ім'я можна поставити поряд із іменами видатних новелістів світу: Гі де Мопасана, Е. Хемінгуея,  А. Чехова.

    Постать Василя Семеновича Стефаника урочисто відзначається на державному рівні, згідно постанови Верховної Ради України від 05. 04. 2011  року № 3196-VI.

 

Shevchenkivska_premia

Централізована бібліотечна система Деснянського району м. Києва

Центральна районна бібліотека № 141

відділ ДБІР

Національна премія України ім. Тараса Шевченка (Шевченківська премія) державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва.

       Національна премія встановлена для нагородження за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершинним духовним надбанням Українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Завантажити буклет

 

 
 

Лесь Мартович

alt

 
Лесь Мартович - талант могутній, невмирущий

(1871 – 1916)

  Бібліографічний список

(до 140-річчя від дня народження)

 

 

Алчевська

 

Шановні користувачі!

altВашій увазі пропонується біобібліографічний нарис

Життя заради світла і добра

     (до 170–річчя від дня народження       Христини Данилівни  Алчевської)

(1841-1920)

    Біобібліографічний нарис «Життя заради світла і добра» — видання, спрямоване на висвітлення матеріалів про життя та діяльність видатного педагога й просвітителя Христини Данилівни Алчевської та приурочене до проголошення 2011 року роком освіти й інформаційного суспільства,  згідно указу Президента України від 30.09.2010 року.

 Завантажити нарис 
 

Письменники Центральної України

alt

Шановні користувачі!

Вашій увазі пропонується бібліографічний покажчик Письменники Центральної України”, підготовлений  відділом ДБІР ЦРБ № 141 Деснянської ЦБС за проектом  „Відкриваємо Україну” 2010-2012,   ч. 2 - „Мандруємо Центром та Північчю України".

Мета видання – всебічне висвітлення матеріалів про життя та творчість митців літературного слова Центральної України 19-21 століття.

         Матеріали  про життя та творчість письменників в покажчику подані за місцем їх народження та згруповані за п`ятьма місцевостями: Вінниччина, Дніпропетровщина, Кіровоградщина, Полтавщина, Черкащина.

                    Завантажити покажчик

 

 
 

Письменники Західної України

Бібліографічний покажчик «Письменники Західної України», підготовлений ЦРБ № 141 Деснянської ЦБС за проектом 2010 року  «Відкриваємо Україну».

   Матеріали про життя та творчість письменників  в покажчику  згруповані за чотирма місцевостями: Буковина, Волинь, Галичина, Закарпаття.

  Посібник складено на основі матеріалів, відображених на web-сайтах Інтернету та літератури, яка є у фондах бібліотек Деснянської ЦБС .

                 Покажчик розрахований на широке коло читачів, які хочуть ближче познайомитися з літературними здобутками  письменників Західної України.

Письменники Західної України

(згідно проекту "Відкриваємо Україну")

  
 

Олійник

Він належить до покоління поетів, яких називають шістдесятниками.

Борис Ілліч Олійник, мистецька й політична діяльність якого, безперечно, має міжнародне звучання, став одним із духовних лідерів України другої половини ХХ століття, втіливши у собі — своїй свідомості, літературній творчості, публіцистиці — драматизм її морально-філософських і культурно-політичних змін.

Біобібліографічний нарис складено на основі літератури, яка є у фондах бібліотек Деснянської ЦБС та матеріалів, відображених на web-сайтах Інтернету. Джерела подано за період з 1989 по 2010 рік.

Біобібліографічний нарис буде цікавим не тільки тим, хто захоплюється творчістю поета, а й тим, хто вперше знайомиться з видатною особистістю сучасності.

„Коли вже народився ти поетом,—
    за все відповідай у цім житті”

(до 75-річчя від дня народження)


 
 

Руденко

alt

        Микола Руденко – поет з покоління шістдесятників.

        Він був членом і засновником Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод,   першим  її  головою.

         Микола Данилович не був народжений для того, щоб виступати з трибун і запалювати серця патріотів закликами. Його призначенням було писати книжки і бути моральним авторитетом, арбітром.

          І тому він один з письменників України має найвище звання держави – Герой України.

        Сподіваємось, що   бібліографічний покажчик буде цікавим не тільки тим, хто захоплюється творчістю письменника, але й тим, хто вперше відкриває цю постать.

Людина з посмішкою сонця

(до 90-річчя від дня народження)


 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter