ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Віталій Кличко – мер Києва

 
Шановні читачі!
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену всесвітньовідомому боксеру, політику, бізнесмену, письменнику, меру Києва – Віталію Кличку. 
 
 

Деснянський район на сторінках преси ( І півріччя 2015 р.)

 
Поточний бібліографічний список  «Деснянський район на сторінках преси» повідомляє про найважливіші статті з періодичних видань, що надійшли в Центральну районну бібліотеку № 141 Деснянської ЦБС протягом  І півріччя 2015 року.
 
 
 

Серж Лифар – неокласик балетного мистецтва

 
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену всесвітньо відомому українському балетному танцівнику та хореографу, який згодом отримав французьке громадянство, засновнику і директору Міжнародного інституту хореографії, нагородженого балетним Оскаром - золотим балетним черевичком - Сержу Лифарю.
 
 
 

Самчук Улас Олексійович

 
 
 
 «Гомер української  літератури ХХ століття»

Самчук Улас Олексійович

 (20.2.1905 – 9.7.1987)

(до 110-річчя від дня народження)

Пам’ятка
 
 

Деснянський район на сторінках преси

 
Поточний бібліографічний список  «Деснянський район на сторінках преси» повідомляє про найважливіші статті з періодичних видань, що надійшли в Центральну районну бібліотеку № 141 Деснянської ЦБС протягом  ІI півріччя 2014 року.
 
 

МІСТА-ГЕРОЇ УКРАЇНИ

 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку, присвячену містам-героям України, які проявили особливу мужність і героїзм у Великій Вітчизняній війні, за що і відзначе-ні особливою найвищою відзнакою «Місто-герой».
 
8 травня 1965 року було затверджено  Положення про звання «Місто-герой».
 
Почесне звання було надано 12 містам і одній фортеці. Чотири з них знаходяться в Україні: Одеса (1965), Київ (1965), Севастополь (1965), Керч (1973).
 
У кожного міста, як і у кожної людини, своя доля: час народження (будування), розвитку, час зльотів і падінь, час героїчних справ...
 
 
 

Василь Биков - майстер воєнної прози ХХ століття

 
Бібліографічний покажчик «Василь Биков - майстер воєнної прози ХХ століття» - видання, спрямоване на висвітлення матеріалів про життя та творчість білоруського письменника з нагоди його 90-річчя від дня народження (19.06.1924) та року білоруської культури в Україні.

Книжки Василя Бикова – це безстрашна правда, пристрасна проповідь істинних людських цінностей і нетерпимість до зла - якими б благовидними масками воно не прикривалося.

Мета видання – розкрити постать письменника, який показав в своїх творах, що витоки перемоги в моральній силі народу. 
 
 
 

22.10.2014

Шановні друзі!

           

                                               Пропонуємо Вам ознайомитися з цікавими фактами із бібліотечної історії та зі світу книг з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який відмічається в Україні з 1998 року 30 вересня.
 

Вільям Шекспір

Шановні читачі!
 
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену видатному англійському драматургу і поету Єлизаветинської епохи, автору 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу з 154 сонетів - Вільяму Шекспіру.
 

 

Битва під Оршею 1514 року

Шановні читачі!

В нинішніх умовах, коли Україна, як і 500 років тому, зі зброєю в руках відстоює свій європейський цивілізаційний вибір, пам’ять про Оршівську битву набуває особливої актуальності.
 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку присвячену 500-річчю перемоги союзного литовсько-русинсько-польського війська над армією Московського князівства у битві під Оршею (1514). Ця битва є найславетнішою в історії українського, білоруського, литовського та польського народів.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter