Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

Пам'ятки історії та культури Черкащини

Пам'ятки історії та культури Черкащини

 

alt

Мета вебліографічної довідки– зібрання інформації про архітектурні памятникиЧеркащини.

Збір матеріалу проведено за сайтами Інтернету.

Довідка складається з трьох розділів:

1 розділ – зразки сакральної архітектури

2 розділ – замки Черкащини

3 розділ – „На батьківщину Т.Г. Шевченка”

4 розділ - пам'ятки історії та культури Черкащини

4 розділ - адреси web- сайтів   

        Про неабиякий туристичний потенціал Черкащини свідчить кількість її природних та архітектурних пам'яток. Однак вони поки що мало відомі широкому загалу. Адже лише одиниці знають, що в області є справжній скелястий каньйон, стародавні замки, монастирі, та навіть діючий Буддійський храм.  Дехто, навіть живучи по-сусідству зі "святими" місцями Шевченка, Хмельницького, Пушкіна, жодного разу там не був. Пропонуємо Вам провести невеличку екскурсію найцікавішими туристичними маршрутамиЧеркащини.

          Сподіваємось, що вебліографічна довідка стане в нагоді учням та батькам для самоосвіти і дозвілля, бібліотекарям та вчителям - на допомогу у підготовці  до проведення масових заходів.

 

Діти в образотворчому мистецтві

Діти в образотворчому мистецтві

Діти, з властивою їм безпосередністю, душевною чистотою і особливою мудрістю, - справжній скарб для живописця. Зворушливе прагнення дитини до пізнання навколишнього світу, щедра дитяча уява і допитливість, життєва енергія, тонка і мінлива психологія дитини – все це приваблює майстрів пензля.  

У цьому списку зібрано деякі найцікавіші, на наш погляд, видання 1976 -2010 рр., що є у фонді бібліотеки. Більш за все це – альбоми з творами живопису і графікит (починаючи з епохи Відродження до 20–го сторіччя )  про дітей.

Переглянути

 

Відео та електронні носії інформації (2010 р.)

alt  Мета цього списку – допомогти користувачам різного віку у виборі відео та електронних носіїв інформації, які знаходяться у фонді бібліотеки для дітей ім. Ю. Гагаріна.                    

 

Казки Старого Лева (2010 р.)

altДорогі друзі!

         Ви вважаєте, що Старий Лев – персонаж казки ? Ні! Це – „Видавництво Старого Лева”. Воно знаходиться у місті Львів і випускає дуже яскраві та цікаві книжки для дітей. А допомогти вибрати книги цього видавництва вам допоможе наш список.

 

Історія Західної України

 
   ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ У ЦІКАВУ МАНДРІВКУ ДО ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ.
 
 

 ЛІТЕРАТУРА, НАРОДНА ТВОРЧІСТЬ, МИСТЕЦТВО – ОСЬ НАШІ ПРОВІДНИКИ У ЦІЄЇ ПОДОРОЖІ.

Історія Західної України: словом, звуком, пензлем.

 
 

Художники України (2009 р.)

    clip_image002.jpg Мета цього інформаційного списка – зібрання інформації про життя та творчість українських художників.

   Збір інформації проведено на основі книжкових фондів бібліотеки для дітей ім. Ю. Гагаріна та статей з періодичних видань, що надійшли у бібліотеку  у 2008 р. та 1-3 кв. 2009 р.

    Сподіваємось, що інформаційний список стане в нагоді бібліотекарям, вчителям шкіл, учням старших класів, а також всім, хто хоче знати більше про творчість українських художників.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter