Бібліотека №119

Історія Кримських земель у творах українських та зарубіжних письменників (2012)

 

Інформаційний список «Історія Кримських земель у творах українських та зарубіжних письменників» складений бібліотекою № 119 у рамках проекту Деснянської ЦБС «Відкриваємо Україну», ч. 3 «Мандруємо Сходом та Південними областями України».

Мета списку – ознайомити читачів з історією Криму у творах українських письменників, що користуються попитом, а також у творах зарубіжних, зокрема російських, письменників, які незаслужено забуті.

 
 

Галина Миколаївна Малик (2012)

 

До вашої уваги пропонується пам’ятка, складена в рамках проекту Деснянської ЦБС „Відкриваємо Україну” і присвячена уродженці Південної України – відомій українській письменниці Галині  Малик.

 
 
 

Запоріжжя – край козацької звитяги (2012)

 
Мета виставки:
  • ознайомити читачів із літературою з фонду бібліотеки про історію Запорізької землі, багату на видатні для України події, про героїчні сторінки життя Запорозької Січі – колиски незалежної держави, про культурні надбання та природні чудеса Запоріжжя;
  • представити читачам імена найбільш відомих літературних діячів – уродженців Запорізького краю, зацікавити їх життям і творчістю.

 
 
 

ЗДОРОВ’Я ДИТИНИ – ВІД РОДИНИ (2012)

alt

 

Зростаймо громадянами

Зростаймо громадянами

Сучасний світ оцінює рівень цивілізованості держави залежно від того, наскільки її громадяни знають права, усвідомлюють свої обов’язки та поважають права інших людей. Тому в умовах розбудови демократичної, правової Української держави в центрі уваги має бути правова грамотність підростаючого покоління. 

Мета списку – виховання справжніх громадян України, формування їх правової культури, підготовка до активної участі у житті держави.

Пропонований інформаційний список знайомить із основними правовими документами нашого суспільства: Конституцією України, Конвенцією ООН про права дитини, Загальнодержавною програмою “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини”, державними символами нашої Батьківщини, відкриває “правовий світ” для юних читачів.

Переглянути 
 

Олександр Вікторович Зима (2012)

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter