Покажчики

Письменники Києва та Київщини (2008)

          Відділ довідково-бібліографічної та інформаційної роботи Центральної бібліотеки №141 Деснянського району м.Києва склав інформаційний список «Письменники м.Києва та Київщини», взявши за основу «Довідник» Національної спілки письменників України (Київ: Український письменник, 2006.- 208 с.).   
  Матеріал  в інформаційному списку подано за алфавітом  прізвищ письменників.

Письменники Києва та Київщини

 

МОЛОДІ ПИСЬМЕННИКИ ТА ПОЕТИ УКРАЇНИ (2009)

Бібліографічний показчик «МОЛОДІ ПИСЬМЕННИКИ ТА ПОЕТИ УКРАЇНИ» (випуск № 5  ) складено згідно проекту «Коронація українського слова». 

 Пропонований документ створено на основі матеріалів,  наданих Національною Спілкою письменників України  та інформації  біобібліографічного довідника «Письменники України» (К. :
Український письменник, 2006. -  514 с.). При складанні покажчику використано книжковий  фонд  бібліотек Деснянського району.

  Мета даного видання - донестидо читачів твори молодих письменників та поетів України,  відомості про їх  життя, належність до Національної Спілки письменників. В покажчику також   відображені  лауреати щорічного  Міжнародного конкурсу кращих творів молодих українських літераторів «Гранослов»*.

 МОЛОДІ ПИСЬМЕННИКИ ТА ПОЕТИ УКРАЇНИ

 

Оксана Стефанівна Забужко (2007)

   Оксана Забужко – єдина з українських письменників, чиє ім’я відоме принаймні кожній освіченій людині. Письменниця Забужко існує всупереч нашій парадоксальній реальності. Її видають чималими тиражами, перевидають, перекладають за кордоном. Її поважають і захоплено читають. І з великим нетерпінням чекають нових публікацій.  
 

  Відкривши наш бібліографічний покажчик, Ви можете познайомитися як з самою Забужко, так із її творчістю, а також перекладацькою діяльністю.

Оксана Стефанівна Забужко

 

Українська діаспора (Європа – Америка) (2007)

  Шановні користувачі!
  Центральна районна бібліотека № 141 Деснянського району м. Києва склала і пропонує вашій увазі третій випуск бібліографічного покажчика «Нашого цвіту – по всьому світу», підготовлений за проектом «Коронація українського слова».
 
 Його мета – ознайомити Вас з творчістю жінок – письменниць української діаспори, які живучи за кордоном, не забували писати про свій народ, про свою рідну Батьківщину, зберігали свої національні традиції.
 
Пропонований покажчик складено на основі літератури, яка є в фондах бібліотек Деснянської ЦБС.   
 

Сучасна українська жіноча література ХХ – початок ХХІ століття

    Запропоноване вашій увазі видання «Прекрасні імена жіночі…» - це черговий бібліографічний покажчик, підготовлений за проектом ЦБС Деснянського району «Коронація українського слова» -випуск другий: «Українська література: жіночий аспект».  

  Жіноче письменство найтонше аналізує всю гамму почуттів, які притаманні людині. Слід відзначити, що в українській літературі письменники жіночої статі, в порівнянні з іншими країнами світу, містять значну, найкращу частину.

  Серед сучасних творів українських прозаїків–жінок ми намагалися вибрати найбільш цікаві не тільки за змістом, але й  за майстерністю написання.

В покажчику відображені твори українських письменниць XX-XXI ст., які знаходяться в фондах бібліотек Деснянської ЦБС, а також матеріали про їх життя та творчість. Сподіваємося, що це видання допоможе в пошуку гідної для читання літератури школярам, викладачам, студентам та всім, хто не байдужий до книги.

 Сучасна українська жіноча література ХХ – початок ХХІ століття

 

Українські жінки – письменниці ХІХ – початку ХХ століття


   Про українську жінку сказано і написано немало. Муза, Кохана, Мати, велика Трудівниця. Завжди оберігала свій рід український. І не раз їй доводилося ставати войовницею за гідність українського імені, за майбутнє України. Соціальні контрасти, закріпачення села, чужинецький гніт тяжко відбилися на жіночій долі. З великим уболіванням розповіла про це українська класична література. Ніякий інший народ не мав стільки жінок-письменниць, ияк Україна. Це і Г.Барвінок, М.Вовчок, О.Кобилянська, О.Пчілка, Л.Українка та  інші письменниці славної України.

  Наш бібліографічний покажчик складено на основі періодичних, довідкових видань та літератури, яка знаходиться в фондах центральної бібліотеки №141 Деснянського району м. Києва.


Українські жінки – письменниці ХІХ – початку ХХ століття

 

Казки Старого Лева

altДорогі друзі!

         Ви вважаєте, що Старий Лев – персонаж казки ? Ні! Це – „Видавництво Старого Лева”. Воно знаходиться у місті Львів і випускає дуже яскраві та цікаві книжки для дітей. А допомогти вибрати книги цього видавництва вам допоможе наш список.

Казки Старого Лева

 

Історія Західної України

 

 ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ У ЦІКАВУ МАНДРІВКУ ДО ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ.
 ЛІТЕРАТУРА, НАРОДНА ТВОРЧІСТЬ, МИСТЕЦТВО – ОСЬ НАШІ ПРОВІДНИКИ У ЦІЄЇ ПОДОРОЖІ.

Історія Західної України: словом, звуком, пензлем.

 

Сім чудес України - сім народних скарбів

  Україно! Доки жити  буду,

    Доти відкриватиму тебе!

                                         В. Симоненко

Сім чудес України - сім народних скарбів

 

Ліна Костенко

                alt До 80-річчя від дня народження  Ліни Василівни Костенко

 Життя іде і все без коректур  (Л. Костенко) 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter