Пам`ятки

Іван Андрусяк - сучасний український письменник і перекладач


До вашої уваги пропонується пам’ятка, присвячена сучасному українському письменнику, літературному критику, перекладачу Івану Андрусяку, яка складена в рамках патріотично-культурологічного проекту Деснянської ЦБС «Українці в контексті розвитку світової цивілізації».
 
 
 

Вивчаємо мову - граючись


Шановні батьки, пропонуємо вам книги:
 
- які допоможуть вам дати дітям перші навички англійської усної мови: навчити слухати і розуміти мову та вести  бесіду на найпростіші теми;
 
- призначенні для інтенсивно-прискореного вивчення англійської мови дітьми молодшого віку;
 
- навчальні посібники, які містять конкретні матеріали для навчання читання й письма в 1 класі середньої школи;
 
- граматичні довідники, а також додаткові тренувальні вправи до уроків з ігровими моментами та живими діалогами;
 
- книги, в яких широко використовуються живі діалоги та ігри, цікавий дидактичний матеріал, ілюстрації.
 
 
 

Скліфосовський Микола Васильович (видатний український хірург)


Шановні Деснянці!
 
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену видатному українському та російському хірургу, анатому, вченому, який один із перших запровадив  асептику та антисептику  у хірургічній практиці, сприяв жіночій медичній освіті, організації медичного факультету при університеті  в Одесі – Миколі Васильовичу Скліфосовському, згідно  проекту «Україна в контексті світової цивілізації».
 
 
 

Світ пам`ятає про Чорнобиль

 
Час плине невпинно. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається великим горем для нас – українців.
 

Представляємо вашій увазі інформаційну довідку присвячену Чорнобильській катастрофі.

 
 

Юрій Кодратюк – геній з Полтави (2016)

 

Шановні читачі!

 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку, присвячену видатному українському вченому, інженеру, одному зі світових геніїв космонавтики – Юрію Кондратюку (справжнє прізвище - Олександр Шаргей).
 
Зокрема, саме за його схемою відбувся політ американських астронавтів на Місяць.
 
 

Свєшніков Ігор Кирилович (2015)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пилип Орлик - укладач першої Конституції України (2015)

 
Шановні читачі!

Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену Гетьману України (у вигнанні), автору першої української конституції, борцю за свободу і незалежність України, політичному діячу, дипломату,  мужньому і справедливому Пилипу Орлику.

Минуло вже 343 роки від дня його народження і 305 років від створення Конституції, а його подвиг буде жити вічно у наших душах і у нашій пам'яті.

 
 
 

Чарівний світ Катерини Білокур (2016)

 
Шановні читачі!

Пропонуємо Вам пам’ятку, присвячену Катерині Білокур - народній художниці України, геніальній особистості, незвичайній жінці, не од світу цього селянці-художниці, яка все життя присвятила квітам, увічнюючи їх на полотнах, вважаючи їх очима Землі, вінцем краси, своїми дітьми.
 
Її творчість належить до найкращих надбань української культури ХХ століття. Картини Катерини Білокур зігрівають душу, випромінюють добро, радість і щастя. В них присутня якась казковість і чарівність...

 
 
 

Загадковий світ фентезі Марини та Сергія Дяченків (2015)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Данькевич Костянтин Федорович (2015)

 
Шановні Деснянці!
   
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену українському композитору, піаністу, педагогу, крупному музично-громадському діячу - Костянтину Федоровичу Данькевичу, ім’ям якого у 1987 році названо вулицю нашого району.


 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter