Пам`ятки

Київське Богоявленське братство (2015)

 
Київське Богоявленське братство
(до 400-річчя з дня заснування)
(за проектом Деснянської ЦБС „Україна в контексті світової цивілізації”)


 
 
 

Анна Ярославна – королева Франції (2015)

 
Шановні читачі!

Вашій увазі пропонується пам’ятка, присвячена Анні Ярославні – дочці великого князя київського Ярослава Мудрого і дружині французького короля Генріха І, яка залишила своє ім’я на скрижалях європейської історії.

 
 
 

Реформатор українського сценічного танцю (2015)

 
Шановні Деснянці!

Пропонуємо вашій увазі пам`ятку, присвячену українському танцівнику і хореографу, народному артисту СРСР, двічі лауреату Державної премії СРСР, Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка Павлу Павловичу Вірському, ім’ям  якого у 2011році названо вулицю нашого району.

 
 
 

Першокласні труднощі (2015)

 
Шановні батьки!

Початок навчання Вашої дитини в першому класі – складний і відповідальний етап у її житті, адже відбувається дуже багато змін. Це не тільки нові умови життя та діяльності, а й нові контакти, нові стосунки, нові обов'язки. Переживаються разом і перші шкільні труднощі – адаптація дитини до навчання в школі. Як допомогти їх подолати? Як знайти спільну мову з учителем і однокласниками? Що зробити для того, щоб першокласник не втратив інтерес до навчання? На ці та інші питання ми спробуємо відповісти, подавши певну літературу для батьків першокласників.

 
 
 

Пирогов Микола Іванович (2015)

 
Шановні Деснянці!

Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену видатному українському та російському хірургу, анатому, науковцю та педагогу, засновнику атласа топографічної анатомії людини, засновнику військово-польової хірургії, людині, яка започаткувала використання анестезії при оперативних втручаннях - Миколі Пирогову, згідно проекту нашої бібліотеки „Здоров’я людини – здоров’я нації”.

 
 
 

Верьовка Григорій Гурійович (2015)

 
Шановні Деснянці!

Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену українському компози-тору і хоровому диригенту – Григорію Верьовці.
 
Його ім’ям у 2011 році названо вулицю в котеджному селищі «Деснянське» Деснянського району міста Києва.
 
Григорій Гурійович Верьовка – талановитий український компози-тор, хоровий диригент і педагог.         
 
 
 

Леся Мовчун (2015)

 
Шановні читачі!
 
До вашої уваги пропонується пам’ятка, складена в рамках проекту бібліотеки № 119 для дітей Деснянської ЦБС „Маленькі кроки у світ великої літератури” і присвячена сучасній українській дитячій письменниці, відомому мовознавцю Лесі Мовчун.
 
 
 

Олександр Білаш (2015)

 
Шановні Деснянці!

Пропонуємо Вам переглянути нашу пам`ятку, присвячену видатному українському композитору Олександру Білашу, на честь якого названа одна з вулиць нашого району (2011).

 
 
 

Василь Сухомлинський (2015)

 
Шановні читачі!

До вашої уваги пропонується краєзнавча пам’ятка із серії „Їх імена в назвах вулиць нашого району”, присвячена видатному українському педагогу і письменнику  Василю Сухомлинському, ім’ям якого названо вулицю Деснянського району.

 
 
 

«Пізнай, прийми та руку простягни» (2015)

 
Дорогі друзі!
 
Щорічно сотні тисяч людей вимушені залишити свої країни постійного проживання задля того, щоб врятувати себе і свої сім'ї від проблем, пов'язаних з озброєними конфліктами, релігійними гоніннями, а також різними проявами дискримінації.
 
Європейські країни та Україна в тому числі приділяє велику  увагу проблемам біженців і щорічно надає притулок кільком десяткам тисяч шукачам притулку.

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter