Бібліографічна продукція

 

Світ у краплині води (2015)

 
Дорогі шанувальники природи!

Ви, мабуть, здогадуєтеся, що краще всіх про чарівні явища води знає Капітошка, герой мультиплікаційних фільмів. Вода – найпростіша і звична речовина на планеті. Але в той же час вона таїть в собі безліч загадок.   

У цій листівочці Капітошка (по секрету) не тільки розкриє вам деякі цікаві факти про воду, але й порадить, які книги допоможуть відповісти на усі ваші «Чому».

Сподіваємось, що це видання, у рамках проекту «З природою живи в дружбі – буде вона тобі в службі»,  стане в нагоді учням молодшого шкільного віку та їх батькам для самоосвіти і дозвілля.
 
 
 

Свєшніков Ігор Кирилович (2015)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пилип Орлик - укладач першої Конституції України (2015)

 
Шановні читачі!

Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену Гетьману України (у вигнанні), автору першої української конституції, борцю за свободу і незалежність України, політичному діячу, дипломату,  мужньому і справедливому Пилипу Орлику.

Минуло вже 343 роки від дня його народження і 305 років від створення Конституції, а його подвиг буде жити вічно у наших душах і у нашій пам'яті.

 
 
 

Чарівний світ Катерини Білокур (2016)

 
Шановні читачі!

Пропонуємо Вам пам’ятку, присвячену Катерині Білокур - народній художниці України, геніальній особистості, незвичайній жінці, не од світу цього селянці-художниці, яка все життя присвятила квітам, увічнюючи їх на полотнах, вважаючи їх очима Землі, вінцем краси, своїми дітьми.
 
Її творчість належить до найкращих надбань української культури ХХ століття. Картини Катерини Білокур зігрівають душу, випромінюють добро, радість і щастя. В них присутня якась казковість і чарівність...

 
 
 

Загадковий світ фентезі Марини та Сергія Дяченків (2015)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Соня Делоне – українська Коко Шанель (2016)

 
Бібліографічний нарис «Соня Делоне - українська Коко Шанель» підготовлений за загальносистемним проектом «Українці в контексті розвитку європейської цивілізації» та до 130-річчя з дня народження відомої в світі французької художниці-графіка українського походження.

Мета видання – висвітлення матеріалів про життєвий та творчий шлях представниці напрямку арт-деко (футуризм, орфізм, симультанізм), дизайнера, модельєра, яка увійшла в історію як ключова фігура паризького авангарду XX століття і зовсім не відома в себе на батьківщині.

 
 
 

Данькевич Костянтин Федорович (2015)

 
Шановні Деснянці!
   
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену українському композитору, піаністу, педагогу, крупному музично-громадському діячу - Костянтину Федоровичу Данькевичу, ім’ям якого у 1987 році названо вулицю нашого району.


 
 
 

Київське Богоявленське братство (2015)

 
Київське Богоявленське братство
(до 400-річчя з дня заснування)
(за проектом Деснянської ЦБС „Україна в контексті світової цивілізації”)


 
 
 

Анна Ярославна – королева Франції (2015)

 
Шановні читачі!

Вашій увазі пропонується пам’ятка, присвячена Анні Ярославні – дочці великого князя київського Ярослава Мудрого і дружині французького короля Генріха І, яка залишила своє ім’я на скрижалях європейської історії.

 
 
 

Реформатор українського сценічного танцю (2015)

 
Шановні Деснянці!

Пропонуємо вашій увазі пам`ятку, присвячену українському танцівнику і хореографу, народному артисту СРСР, двічі лауреату Державної премії СРСР, Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка Павлу Павловичу Вірському, ім’ям  якого у 2011році названо вулицю нашого району.

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter