Бібліографічна продукція

 

Битва за Україну в художніх творах (2014)

  Події Великої Вітчизняної війни відображені в українській літературі ХХ століття глибоко й різнобічно, в усіх своїх проявах: армія й тил, партизанський рух та підпілля, героїзм та зрада, велич та драматизм Перемоги.
  Автори військової прози, як правило фронтовики, в своїх творах спираються на реальні події, на власний фронтовий досвід. Головною лінією їх творів проходить солдатська дружба, фронтове братство, труднощі похідного життя, героїзм та дезертирство.
  З нагоди 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників, в рамках проекту „Треба жити й пам’ятати” укладено рекомендаційний список „Битва за Україну в художніх творах”
 

Марина Павленко - сучасна українська письменниця (2014)

 
До вашої уваги пропонується пам’ятка, складена в рамках проекту бібліотеки № 119 для дітей Деснянської ЦБС „Маленькі кроки у світ великої літератури” і присвячена українській письменниці, художниці, педагогу Марині Павленко.
 
 
 

МІСТА-ГЕРОЇ УКРАЇНИ (2014)

 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку, присвячену містам-героям України, які проявили особливу мужність і героїзм у Великій Вітчизняній війні, за що і відзначе-ні особливою найвищою відзнакою «Місто-герой».
 
8 травня 1965 року було затверджено  Положення про звання «Місто-герой».
 
Почесне звання було надано 12 містам і одній фортеці. Чотири з них знаходяться в Україні: Одеса (1965), Київ (1965), Севастополь (1965), Керч (1973).
 
У кожного міста, як і у кожної людини, своя доля: час народження (будування), розвитку, час зльотів і падінь, час героїчних справ...
 
 
 

Кожедуб Іван Микитович (2014)

 
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену тричі Герою Радянського Союзу, Маршалу авіації  І.М.Кожедубу. 
 
 

Василь Биков - майстер воєнної прози ХХ століття (2014)

 
Бібліографічний покажчик «Василь Биков - майстер воєнної прози ХХ століття» - видання, спрямоване на висвітлення матеріалів про життя та творчість білоруського письменника з нагоди його 90-річчя від дня народження (19.06.1924) та року білоруської культури в Україні.

Книжки Василя Бикова – це безстрашна правда, пристрасна проповідь істинних людських цінностей і нетерпимість до зла - якими б благовидними масками воно не прикривалося.

Мета видання – розкрити постать письменника, який показав в своїх творах, що витоки перемоги в моральній силі народу. 
 
 
 

Цікаві факти про бібліотеку та книгу (2014)

Шановні друзі!

 Пропонуємо Вам ознайомитися з цікавими фактами із бібліотечної історії та зі світу книг з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який відмічається в Україні з 1998 року 30 вересня.
 

Ніна Воскресенська (2014)

 
Шановні читачі!

До вашої уваги пропонується пам’ятка, складена в рамках проекту бібліотеки № 119 для дітей „Маленькі кроки у світ великої літератури”, яка  присвячена українській дитячій письменниці Ніні  Воскресенській.
 
 
 

Марія Боровиченко (2014)

 
Шановні читачі!
 
До вашої уваги пропонується пам’ятка, складена в рамках проекту Деснянської ЦБС „Треба жити і пам’ятати” до 70-х роковин визволення України від фашистських загарбників і присвячена уродженці Київщини, Герою Радянського Союзу, мужній розвідниці й санінструктору Марії Боровиченко.
 
 
 

Вільям Шекспір (2014)

Шановні читачі!
 
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену видатному англійському драматургу і поету Єлизаветинської епохи, автору 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу з 154 сонетів - Вільяму Шекспіру.
 

 

Битва під Оршею 1514 року (2014)

Шановні читачі!

В нинішніх умовах, коли Україна, як і 500 років тому, зі зброєю в руках відстоює свій європейський цивілізаційний вибір, пам’ять про Оршівську битву набуває особливої актуальності.
 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку присвячену 500-річчю перемоги союзного литовсько-русинсько-польського війська над армією Московського князівства у битві під Оршею (1514). Ця битва є найславетнішою в історії українського, білоруського, литовського та польського народів.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter