Бібліографічна продукція

 

"Київ у полум`ї війни" (2014)

 
  Друга світова війна обернулася для Києва низкою трагічних подій, незліченими людськими втратами та матеріальними збитками.
  Пропонуємо вам відтворити події цього періоду за допомогою не тільки книг, але й кадрів фотоплівок.
  Видання підготовлене за матеріалами фондів бібліотеки за період  1970-2004 років та  інтернет - ресурсів. Використані книги та альбоми подані за алфавітом  авторів чи назв документів.    
  Сподіваємось, що інформаційна довідка стане в нагоді учням 7-11 класів, бібліотекарям та вчителям – на допомогу у підготовці  до уроків та проведенні масових заходів.
 
 

Хоробрий партизан Валя Котик (2014)

Шановні читачі!
 
 
 
  Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену юному партизану-розвіднику партизанського загону ім. Кармелюка, наймолодшому Герою Радянського Союзу Валентину Олександровичу Котику.

 

Роман «Титан» Теодора Драйзера (2014)

Шановні Деснянці!
 
 
 
  Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку присвячену 100-літніму ювілею публікації роману «Титан» американського письменника, художника соціального життя, Теодора Драйзера (1871-1945), виданого у травні 1914 року.

 

"Мова – духовне багатство народу" (2014)


 
 
 
 Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену Міжнародному дню рідної мови.
 Цей день був установлений, щоб сприяти визнанню й використанню саме рідної мови, особливо це стосується мов національних меншин.
 
 

"Схиляємо голову низько, щоб шану героям віддать" (2014)

КАТАЛОГ КНИЖКОВОЇ ВИСТАВКИ
 
Мета виставки:
- ознайомити читачів із літературою з фонду бібліотеки про суворі та героїчні роки Великої Вітчизняної війни, про мужність і відвагу нашого народу у боротьбі з німецько-фашистськими окупантами, про нелегке дитинство воєнних часів;
 
- представити читачам імена письменників, які словом і зброєю хоробро воювали на фронтах війни та в партизанських загонах і котрі присвятили свою творчість оспівуванню великого народного подвигу;
 
- виховувати у дітей та учнівської молоді почуття патріотизму і любові до Вітчизни, почуття вдячності до тих, хто виборов довгоочікуваний мир на українській землі, надати приклади, гідні наслідування і поваги.
 
 

"Я не одинокий,є з ким в світі жить…" (2014)

 
 
 
  Мета бібліографічної довідки – надання інформації про людей, яких Тарас Григорович Шевченко цінував і любив, які допомогли йому звільнитися з неволі, ділили з ним його приватне і громадське життя, розуміли, підтримували у важку хвилину. Друзів у нього було багато, але у цієї довідки представлені лише деякі постаті.
 
 

Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам’яті людській (2014)

 
Путівник «Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам’яті людській» підготовлений до 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
 
Мета видання – висвітлення матеріалів, названих на честь відомого поета, зафіксованих в спорудах (пам’ятники, меморіальні дошки), музеях, адміністративно-територіальних одиницях (населених пунктів, вулиць, площ), науково-громадських та культурно-мистецьких організаціях, грошових знаках, нумізматиці (марки), а також художньо-мистецькими засобами.
 
Матеріал розташований за рубриками. В межах рубрик за алфавітом місцевостей, авторів та назв творів.
 
Путівник має вступ, зміст та довідковий апарат. До довідкового апарату входить: покажчик авторів та назв творів, географічний покажчик країн та місцевостей.

Путівник складено на основі літератури, яка є у фондах бібліотек Деснянської ЦБС, та матеріалів, відображених на web-сайтах Інтернету.
 
Путівник розрахований на бібліотечних фахівців, вчителів,студентів, учнів шкіл та широке коло читачів, які хочуть ближче познайомитися з творчістю людства по вшануванню пам’яті великого Кобзаря.
 
 

"Кроки до довголіття (зціли себе сам)" (2013)

 
У поточному бібліографічному списку «Кроки до довголіття» користувачі знайдуть відповіді на хвилюючі їх питання стосовно здоров’я, методів його закріплення та профілактики захворювань організму.
 

Зростаймо розумними, кмітливими, допитливими! (2013)

 
Рекомендаційний список „Зростаймо розумними, кмітливими, допитливими!” складений у рамках проекту бібліотеки № 119 для дітей «Маленькі кроки у світ великої літератури».

 

"Великий українець – Микола Амосов" (2013)

 
Біобібліографічний нарис  «Великий українець – Микола Амосов» - присвячено 100-річчю від дня народження найвідомішого у світі кардіохірурга, талановитого вченого, основоположника біокібернетики в Україні, письменника Миколи Михайловича Амосова.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter