08.09.2023

ЦРБ ім. П.А. Загребельного
      Червоний, зелений і навіть білий! Яким тільки не буває смачнючий український борщ! До Дня борщу маленькі любителі попоїсти зібралися у ЦРБ ім. П. А. Загребельного аби віддати шану традиційній українській страві.
 
 
 

      Юним відвідувачам відкрилися усі тонкощі приготування класичного борщу, вони обговорили українські традиції й переглянули відео-легенду «Як українці борщ винайшли». Дітлахи пригадали історію виникнення цієї української страви та довідалися багато цікавих фактів про неї. Особливо дітям запам’яталося, що Тарас Шевченко любив борщ з карасями. Також дітвора дізналася про локальні спеціалітети борщу: він може бути з грибами, з вушками, з галушками, з імбирем, з пшоном, з вудженими грушками і навіть з вишнями!
 
 

    А ще діти спробували самостійно «приготувати» борщ за допомогою майстер-класу «Чарівний баняк»!