Бібліотека ім. С. Олійника

Жіночий клуб „Іванна”

Для залучення до бібліотеки жінок, зокрема середнього віку при бібліотеці імені С. Олійника у 2011 році був заснований жіночий клуб „Іванна”.

 

Амвросій Максиміліанович Бучма (1891-1957)

Шановні  користувачі!

Пропонуємо вашій увазі пам’ятку, присвячену Амвросієві Максиміліановичу Бучмі, українському акторові театру і кіно, режисеру. Пам’ятка розроблена до 125-річчя від дня народження митця.



 

Запорозький батько

 
Дмитро Іванович Яворницький
(1885 - 1940)
Каталог виставки

 
 
 

Битва за Україну в художніх творах

  Події Великої Вітчизняної війни відображені в українській літературі ХХ століття глибоко й різнобічно, в усіх своїх проявах: армія й тил, партизанський рух та підпілля, героїзм та зрада, велич та драматизм Перемоги.
  Автори військової прози, як правило фронтовики, в своїх творах спираються на реальні події, на власний фронтовий досвід. Головною лінією їх творів проходить солдатська дружба, фронтове братство, труднощі похідного життя, героїзм та дезертирство.
  З нагоди 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників, в рамках проекту „Треба жити й пам’ятати” укладено рекомендаційний список „Битва за Україну в художніх творах”
 

Гендерна рівність – запорука розвинутого суспільства

Шановні користувачі!
 

 
 
  Вашій увазі пропонується пам’ятка „Гендерна рівність – запорука розвинутого суспільства”.
 

 
 

Вона творила людям на радість

Шановні користувачі!
 
 
  Вашій увазі пропонується пам’ятка „Вона творила людям на радість”, присвячена 105-й річниці від дня народження народної художниці України, лауреата Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка Марії Оксентівни Примаченко.
 
 

“Смішного слова чарівник”(2013)


 
 
Бібліографічний нарис “Смішного слова чарівник” присвячений 105-й річниці від дня народження українського письменника – гумориста Степана Івановича Олійника, ім’ям якого названа наша бібліотека.
 

Дмитро Омелянович Мілютенко (2013)

 
Шановні Деснянці!
Пропонуємо вашій увазі пам’ятку, присвячену Дмитрові Омеляновичу Мілютенку, українському  радянському акторові театру і кіно, педагогу, народному артисту Узбекистану, УРСР, СРСР.
 

Біла дача Антона Павловича Чехова (2012)

 
Читацьке призначення: для всіх категорій користувачів.

Мета виставки: висвітлити ялтинський період життя та творчості А.П. Чехова.. Розповісти про один з важливих міжнародних культурних центрів ХХ століття – будинок Чехова в Ялті, його мешканців та гостей. 

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter