Бібліографічна продукція

 

Іван Андрусяк - сучасний український письменник і перекладач


До вашої уваги пропонується пам’ятка, присвячена сучасному українському письменнику, літературному критику, перекладачу Івану Андрусяку, яка складена в рамках патріотично-культурологічного проекту Деснянської ЦБС «Українці в контексті розвитку світової цивілізації».
 
 
 

Вивчаємо мову - граючись


Шановні батьки, пропонуємо вам книги:
 
- які допоможуть вам дати дітям перші навички англійської усної мови: навчити слухати і розуміти мову та вести  бесіду на найпростіші теми;
 
- призначенні для інтенсивно-прискореного вивчення англійської мови дітьми молодшого віку;
 
- навчальні посібники, які містять конкретні матеріали для навчання читання й письма в 1 класі середньої школи;
 
- граматичні довідники, а також додаткові тренувальні вправи до уроків з ігровими моментами та живими діалогами;
 
- книги, в яких широко використовуються живі діалоги та ігри, цікавий дидактичний матеріал, ілюстрації.
 
 
 

Часодії. Знайомтесь: Нова книга!


Вітаємо у нашій бібліотеці!
 
Презентуємо нового сучасного українського автора Наталю Щ́ербу, яка пише в жанрі підліткової фантастики та фентезі.
 
Пропонуємо всі частини роману автора із циклу «Часодії».
 
Звичайна дівчинка-підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів.
 
 
 

Скліфосовський Микола Васильович (видатний український хірург)


Шановні Деснянці!
 
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену видатному українському та російському хірургу, анатому, вченому, який один із перших запровадив  асептику та антисептику  у хірургічній практиці, сприяв жіночій медичній освіті, організації медичного факультету при університеті  в Одесі – Миколі Васильовичу Скліфосовському, згідно  проекту «Україна в контексті світової цивілізації».
 
 
 

Сучасна українська дитяча проза


Шановні друзі!
 
Анотований список літератури «Сучасна українська дитяча проза» складений у рамках проекту бібліотеки № 119 для дітей «Маленькі кроки у світ великої літератури».
 
 
 

Світ пам`ятає про Чорнобиль

 
Час плине невпинно. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається великим горем для нас – українців.
 

Представляємо вашій увазі інформаційну довідку присвячену Чорнобильській катастрофі.

 
 

Юрій Кодратюк – геній з Полтави (2016)

 

Шановні читачі!

 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку, присвячену видатному українському вченому, інженеру, одному зі світових геніїв космонавтики – Юрію Кондратюку (справжнє прізвище - Олександр Шаргей).
 
Зокрема, саме за його схемою відбувся політ американських астронавтів на Місяць.
 
 

Ми приходим у світ для любові (2015)

 
Ім'я Ганни Чубач відоме дорослим і дітям всієї України. Авторка більше двадцяти  поетичних збірок і  майже 200  пісень  полонила читачів своєю простотою і чарівністю, при-родністю і справжністю почуттів. Її вірші вражають тонким, лагідним ліризмом. Особливо їй вдаються твори про кохання, материнство, рідну землю.
 
 
 

У дитячих віршах відкриваю себе (2015)

 
Вірші Ганни Чубач вже понад 15 років використовуються як навчальний матеріал у підручниках шкіл України. Вона автор близько 60 книжок для дорослих і дітей, понад 300 ліричних пісень, музичної абетки «Алфавітні усмішки», композитором якої є Олександр Білаш, музичної казки «Пані Киця» та багатьох ілюстрованих оригінальних абеток.

 
 
 

Світ у краплині води (2015)

 
Дорогі шанувальники природи!

Ви, мабуть, здогадуєтеся, що краще всіх про чарівні явища води знає Капітошка, герой мультиплікаційних фільмів. Вода – найпростіша і звична речовина на планеті. Але в той же час вона таїть в собі безліч загадок.   

У цій листівочці Капітошка (по секрету) не тільки розкриє вам деякі цікаві факти про воду, але й порадить, які книги допоможуть відповісти на усі ваші «Чому».

Сподіваємось, що це видання, у рамках проекту «З природою живи в дружбі – буде вона тобі в службі»,  стане в нагоді учням молодшого шкільного віку та їх батькам для самоосвіти і дозвілля.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter