Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

23.01.2013

Майстер – клас з валяння вовни «Подарунки від Баранчика Шона»

Майстер – клас з валяння вовни, спільно з Підлітковим клубом „Космос” освітньо - культурного центру „Дивосвіт”, у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, зібрав багато прихильників цього виду рукоділля. Уважно слухали діти і дорослі про техніку  валяння, про матеріали та інструменти… З задоволенням «саморобники» різного віку валяли свої перші іграшки (синицю та снігура ) з різнокольорової вовни. Усі учасники переконалися, що для цієї праці потрібна не тільки фантазія, але й старанність. А майстер – клас  дав поштовх до виникнення зацікавленості до книг цієї тематики, тому яскрава книжкова виставка «Талановиті пальчики» опинилась у центрі уваги. В заході з задоволенням прийняли участь і вихованці районного «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями».
 
 
 
 
 
 

 

23.08.2012

23 серпня працівники бібліотеки ім. Ю. Гагаріна у рамках проекту Деснянської ЦБС «Відкриваємо Україну» запрошували юних поціновувачів фентезі долучитися до творчості сучасного українського письменника – Білого Дмитра Дмитровича.

Діти, не тільки, здійснили захоплюючу подорож книжкою «Шлях срібного яструба», написану автором в історично-авантюрно-містичному стилі, а й взяли участь у вікторині, розгадуванні кросвордів та ребусів на загальну тематику з історії України. Також, бібліотекарями було представлено бібліографічний огляд тематичної виставки, де присутніх знайомили з іншими відомими українськими «майстрами прозового слова», що творять у подібних, до Білого Дмитра Дмитровича, жанрі та стилі.

Новим відвідувачам, що вперше завітали до стін бібліотеки було проведено маленьку ознайомчу екскурсію.
 
На завершення заходу читачам організували «солодкий стіл» з цукерками та печивом, під час якого діти мали змогу в невимушеній атмосфері задати питання доповідачам, обговорити улюблені книжки і просто цікаво поспілкуватися між собою.
 
 
 
 
 
 

26.06.2012

Подарунки для бібліотеки
 Народознавчий куточок  бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей поповнився новими експонатами. Їх люб’язно надала давній користувач бібліотеки Зданевич Лідія Миколаївна. Вона вже багато років проживає на Лісовому, але родом - з села Войково Згуровського району Київської області. Ось звідки і дійшли до бібліотеки  подарунки, які через Лідію Миколаївну передали жителі села Даниленко Галина та Тетеря Катерина. 
 

 
 

02.06.2012

"Поделись улыбкою своей"
  Ми всі прагнемо, щоб наші діти росли розумними, здоровими і щасливими. І ось на День захисту дітей до бібліотеки ім. Ю. Гагарина для дітей завітали наші читачі 1-4 класів, що відпочивають у літньому таборі "Козачок" при школі № 218.
  Бібліотекарі підготували для них вікторини, ігри, різні розваги. Особливо дітям сподобалось співати і танцювати. Адже їм акомпонували і допо могали вивчити нових пісень викладачі музичної школи № 24.
  А далі дійство продовжилось на вулиці. Діти взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті "Я і мої друзі".Завершилось свято врученням всім солодких дарунків від імені голови правління соціального центру "Перспектива" Геннадія Виходцева.

alt
alt
alt

 alt
alt
 alt
 
 

 
 

25.05.2012

За підтримки  Голови правління Соціального центру „Перспектива” Генадія Виходцева,  у рамках гуманітарної акції газети „Комсомольская правда  в Укрине” користувачі бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей Деснянської ЦБС, яка має мистецьку спрямованість у роботі, отримали чудовий подарунок - книжкову колекцію „Великие музеи мира” (30 томів).
 Менеджер проектів соціального центру „Перспектива” Мартиненко Анастасія та журналіст газети „Комсомольская правда  в Укрине” Ольга Голинська вручили сертифікати від соціального центру „Перспектива” і від газети „Комсомольская правда  в Укрине”  та 10 томів колекції.

Бібліотекарі і користувачі бібліотеки дякують за такий щедрий дарунок!

 
 
 
 

3.05.2012

Зустріч з ветеранами „Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишем кров”ю на своій землі”

Щороку, у квітневі дні травня, користувачі бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей зустрічаються з ветеранами Великої Вітчизняної війни. У цьому році до нас теж завітали гості: ветеран війни Бондаренко Анна Іванівна, вихованці музичної школи № 24, учні 6-х класів 152 середньої школи та їх батьки.

Чимало картин війни береже пам’ять Анни Іванівни: як потрапила на фронт, як працювала хірургічною медсестрою, як зустрічали перемогу...Це – її молодість. На фронті Анна Іванівна знайшла своє кохання, свого чоловіка, з яким прожила все життя. Спогади про „сороковые, роковые»  перепліталися з піснями тих років, які з задоволенням співали усі присутні (у супроводі викладача музичної школи № 24 Феджори Зенона Володимировича). А вихованці цієї школи продемонстрували свої здібності у виконанні і Глюка, і Шумана та інших композиторів, що дуже порадувало нашу почесну гостю. З захопленням дивилися діти альбоми з фотографіями та репродукціями картин воєнної тематики, книги про життя Києва тих років, представлених на виставці „Історія України словом, звуком, пензлем”. Завершилася зустріч фотографуванням на згадку. Ці фото ми пропонуємо вам переглянути.
 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

 

 
 

27.04.2012

"Вивчаємо мову - граючись": майстер-клас

Пам’ятаєте вірш з дитинства „Как хорошо уметь читать...”? А як гарно, коли вмієш і читати, і спілкуватися англійською! 
Продемонструвати ці знання, і отримати нову інформацію допомогла зустріч дітей молодшого шкільного віку в майстер – класі  „Вивчаємо мову – граючись”. Він пройшов у пізнавальній і, разом з тим, веселій та ігровій формі, цікаво і насичено. Діти співали пісні, грались у слова за допомогою паперових „Жабок”, імпровізували театралізовану виставу „Ріпка”. А книжки англійською, особливо ці, в яких широко використовуються живі діалоги та ігри, цікавий дидактичний матеріал, ілюстрації, зацікавили не тільки дітей, але й батьків, які ще раз переконались, що вивчати будь - яку мову краще у колективі.

title 

title 

title 

 title

 

 


 

22.03.2012

„Вишивки, що світяться у темряві”

Сьогодні в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей багато гостей, бо сюди завітала народна майстриня, чудова жінка та цікава людина Тетяна Протчева. Вона продемонструвала вишиті ікони, що світяться у темряві, картини, що вводять в оману зір, вишитий одяг, краватки, метелики та чоловічі хустинки для фраків. Пані Тетяна розповіла про техніку вишивання спеціальними світляними нитками, яка занесена  в „Книгу рекордів України”, запросила усіх бажаючих до „Музею вишивки” (на вулиці Академіка Курчатова, 23-А в Києві ). Не тільки учні 4 – 6 класів 218 середньої школи, але й усі присутні (батьки, вчителі, бібліотекарі) були дуже здивовані вишитими картинами-ілюзіями – зображенням з певним оптичним ефектом. Так, вишитий прапор України, вони побачили з закритими очима. А розповідь бібліотекаря про книги з історії та сучасності української вишивки, розгорнута книжково-ілюстративна виставка „Подаруй собі красу” з експонатами  з „Музею вишивки” зацікавила не тільки дітей, але й дорослих. 

title

title

title

 title

 

 


 

13.03.2012

До дня пам'яті  Т.Г.Шевченка у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей пройшли Шевченківські читання „Сію слово...”, перегляди навчально – художньо –просвітницького кіносеріалу  „Тарас Шевченко. Заповіт” та книжково-ілюстративної виставки „Себе, як в дзеркало, бачу”, музична година „Зацвіла в долині червона калина”, вікторина „Шевченко у Києві”.

 

А 13 березня відбулась заочна подорож до Київського літературно-меморіального будинку-музею  Т.Г.Шевченка. Науковий співробітник музею Карпенко Ольга Васільївна розповіла учням 8-х класів 218 середньої школи не тільки про експозицію музею, але й про київські краєвиди, яки Шевченко малював, сподіваючись видати альбом, присвячений Києву, і про участь його у діяльності Кирило-Мефодіївського братства... А бібліотекарі, за допомогою книжкової виставки, допомогли усім присутнім згадати, скільки разів Шевченко бував у Києві і у яких творах він про це згадує. Окрім віршів Кобзаря у виконанні учнів , були переглянути фрагменти фільму „Тарас Шевченко. Заповіт”, прозвучали записи пісень «Думи мої», „Зоре моя вечірня”, «Реве та стогне Дніпр широкий». Чудовий емоційний настрій цьому заходу створила пісня „Шлях до Тараса” (сл. Ю.Рибчинського, муз. О. Осадчого).

В дні перемог і в дні поразок,
Щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.

Коли в душі моїй тривога,

Коли в душі пекельний щем,
Іду до нього, до живого
У всесвіт віршів і поем.

 

alt 

alt 

 
 

24.02.2011

Погостини "Масляна, Масляна, яка  ти мала"
(обряди Південної України)

Масляна - одне з найвеселіших і найяскравіших свят в річному календарі. Щороку в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, її зустрічають весело та смачно, роблячи акцент на особливостях святкування в якомусь окремому регіоні України. У цьому році усіх бажаючих запросили до Півдня України. Не обійшлося, як годиться, без святкового дійства з іграми, піснями, загадками.  І з „Колодкою”, прикрашеною стрічками та квітами, яку  дівчата в'язали і хлопцям до лівої руки. А парубки, з задоволенням, платили їм викуп подарунками. Багато було і рум'яних млинців з дірочками, і вареників. З’їли стільки, як говорили в народі, "скільки разів собака хвостом махне". Учасниками дійства були і бібліотекарі, і учні шостих класів 218 середньої школи, і вихованці музичної школи № 24, які своїм виступом, створили веселий і чудовий настрій.

 

alt 

alt 

alt 


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter