Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

25.10.2019

«Таємні таємниці Андрія Кокотюхи»
Творча зустріч
 
     Зустріч, в літературній вітальні «Автограф», з письменником, журналістом, сценаристом, блогером, володарем багатьох премій та почесних нагород Андрієм Кокотюхою, зібрав багато прихильників сучасної української книги.
    Пан Андрій розповів про свій перший літературний досвід, про детективні таємниці письменницької роботи, адже хто, як не «Золотий письменник України» знає про створення надзвичайно цікавих книг.
 
 

   Читачів цікавило багато питань: про джерела ідей та натхнення на їх створення, про улюблених героїв, про дитячі захоплення…
 
 

    А щоб краще зрозуміти творчий процес, діти разом з письменником, склали сценарій для пригодницької книжки. Звичайно, з героями та драконами, відьмою та чарівною принцесою.
 
 

    Фото на згадку, автограф на пам'ять, безліч позитиву та велике бажання до читання нових книг Андрія Кокотюхи.
Дякуємо пану Андрію за надзвичайно цікаву зустріч!
 
 

09.10.2019

«Рідкісні, зникаючі: волохаті, лускаті, пернаті. І не тільки»
Інтерактивний урок
 
«Тварини мають свої права, тому що вони розумні»
Жан-Жак Руссо

Юні любителі природи завжди цікавляться датами «Екологічного календаря». Тому жовтнева зустріч учасників гуртка «Лісовичок», за проектом «Я-за природу!», вже традиційно пройшла під знаком «захисту тварин».

Переглянувши відео про історію дружби людини і тварини, учні розповіли про своїх домашніх улюбленців. Згадали й тих тварин, яких бачили у природі, але не уявляли собі, що вони знаходяться під загрозою зникнення. Це і барвистий метелик, і жук-олень, і маленький гризун з велетенськими очима – жолудниця.
А гра «Кіт чи собака» та літературно-мистецька вікторина допомогли учасникам не тільки продемонструвати знання, спостережливість, начитаність, але й створили чудовий настрій.
 
 

01.10.2019

«Ти чуєш співочі дівчат голоси? -
Пісенна моя Україна!»

Арт - зустріч

У Міжнародний день музики відвідувачів бібліотеки чекав приємний сюрприз. Це – зустріч з вихованцями музичної школи №24.

Учні продемонстрували не тільки віртуозну гру на різних музичних інструментах, але й вокальні здібності. Глядачі з задоволенням підтримували юних артистів, бо хто ж не любить співати пісні?
Дуже доречним виявилося декламування українських байок, які надали заходу чудовий емоційний настрій.
Творчі зустрічі - це завжди відкриття та поштовх до розширення власних захоплень: до музики, до співу, до віршів… А загалом – до книг, де є відповіді на всі ваші запитання.

Тож – бібліотека чекає на вас!
 

27.09.2019

«Ліс - це диво, ліс - це казка. 
То ж заходьте в ліс, будь ласка!»
Лісова школа   
       Багато дивовижних фактів про ліс дізнались юні любителі природи. Бо на чергове заняття гуртка «Лісовичок», за проєктом «Я - за природу!», до них завітала їх улюблений еколог, викладач кафедри методики і психології ІППО Київського університету ім. Б. Грінченко, Санковська Ірина Мечиславівна.
 
 
 

       Розмовляли про сам ліс та його мешканців, як зберегти, як себе поводити в лісі, що потрібно робити, а що категорично заборонено. Довідалися про людей, чиї професії пов’язані з лісом. Діти активно ділилися враженнями від своїх лісових прогулянок та від книг про різні пори року у лісі.
 
 
 

       А щоб надовго запам’ятався урок, учні отримали книжкові закладки –нагадування: «Є ліс – збережи! Мало лісу – захисти! Немає лісу – посади!»
                                                                                                         
 
 

24.09.2019

«Казкотерапія Тетяни Щербаченко»
 Творча зустріч
«Малюю словами»,
будую ними точнісінько те,
що нафантазувала…» 
  Т. Стус (Щербаченко)
 
      Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, в літературній вітальні «Автограф», за проєктом «За українську мову!», відбулася зустріч із відомою письменницею, експертом та співзасновницею рейтингу видань для дітей та підлітків, авторкою програм-інтенсивів з літературної освіти, керівницею проєкту промоції дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги» Тетяною Стус (Щербаченко).
 
 
 

      Читання разом із автором, та ще таке емоційне, веселе, так сподобалося юним книголюбчикам, що  нікого не залишило байдужим. Та й як не захопитися дивовижними історіями та «колективним нявканням» великою «котячою сімейкою».  
 
 
 
                                                                                   
      На згадку: книжки улюбленого письменника, автограф, селфі і, як каже пані Тетяна, «щоб життя було різнобарвним».
 
 

20.09.2019

«Осінні пригоди, підслухані в природи»   
Дитяча розвага
«Красива осінь вишиває клени
Червоним, жовтим, срібним, золотим.
А листя просить: – Виший нас зеленим!
Ми ще побудем, ще не облетим»
Л. Костенко


      Ось і дочекалися ми осені! З вересневим дощиком, першим золотом листя та глянцем каштанів… І, звичайно, - з великим кошиком дарунків, які пані Осінь приготувала для справжніх любителів природи. 
 
 
 
    Але отримати їх змогли тільки ті «лісовичата», які відгадали загадки про осінні явища та розповіли вірші про цю чудову пору року. Дехто поділився своїми враженнями від осінніх перетворень та згадав приказки. Не забули й про улюблені книжки.
 
 

    Приємною несподіванкою стала гра в «Лованки» з Лиходієм «Видимо-Не-Видимо», від якого довелося захищати дари осені. Але, за допомогою Осені, юні «природолюбчики» змогли подолати усі труднощі. Навіть подружитися з Лиходієм. А тому усі місяці осені (головне - не сумнівайтеся!) будуть яскравими, смачними та запашними!

 
 

18.09.2019

«Збережемо озоновий шар – захистимо себе»  
Зустріч з екологом 
 
     З нагоди Міжнародного дня охорони озонового шару, до юних любителів природи завітав еколог Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Катерина Полянська у рамках проєкту «Я - за природу». 

   Незважаючи на юний вік аудиторії, були розглянуті дуже серйозні питання про роль озонового шару для життя кожного живого організму, про речовини, що його руйнують та чому це небезпечно. Більш за все здивувало присутніх здатність озону руйнувати віруси та бактерії та його вплив на зміну клімату.
  Цікава лекція, перегляд відеоряду та книг підштовхнули учнів до створення власної «Конвенції про захист озонового шару».
 

05.09.2019

«Бібліотечне царство – країна Читалія»
Книжковий калейдоскоп
 
«Читаючи авторів, які добре пишуть,
звикають добре говорити»
Ф. Вольтер
 
І знову вересень зібрав до бібліотеки любителів гарних книжок. Екскурсії залами та книгосховищами відкрили багато цікавих новинок-несподіванок.

Літературні вікторини – продемонстрували ерудицію учнів, а імпровізована лялькова вистава (за творами народних казок) – акторські здібності учасників.
А ось конкурс «Упізнай героя» дав можливість побачити, хто кращий оповідач, кому бракує емоцій, а кому – не вистачає слів. Тож пам’ятайте,  хто багато читає, той завжди знайде, що сказати!
Книжки чекають на вас! А найбільше їх – у бібліотеці!
 

22.08.2019

«Україна – це Я!»
 
     З Днем прапора та Днем Незалежності України жителів Лісового масиву вітали бібліотекарі. У святковому вбранні, з книгами та подарунками.  Вікторини, спілкування, фото на згадку…
 
 
 

    Відвідувачів бібліотеки чекали яскраві виставки, оздоблені символами України, оновлений етно-куточок, «Кімната казок», ігровий майданчик.
   А бажаючи зробити подарунки своїм друзям власноруч завітали на майстер клас. З величезним захопленням і дорослі і малі творили символ вільної країни – «Журавлика».
     Свято – це щирі посмішки, добрий настрій для дітей і дорослих, та заряд натхнення для бібліотекарів.
З Днем народження, Україно! Зі святом, кияни!

 
 

24.07.2019

« Книжковий сад для малят»
Бібліотечний десант
 
       З величезним позитивом зустріли бібліотекарку в дитячому садочку!
Малюки, справжнісінькі непосиди, запросили нас до свого «Світу Фантазій» де мешкають чарівні істоти – Котофеї, Собканавти, Воронозаври та багато інших…
 
 

      Після веселих рухливих ігор на майданчику, перегляду цікавих книжок та журналів
домовились про зустріч в бібліотеці де все «дуже -пре-пре-дуже цікаво» (за словами нашої юної читачки)!
 
 

   Адже серед книжок, на кожній полиці живуть ті самі чарівні істоти! Прийдіть та переконайтесь!


               
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter