Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

20.06.2019

«Сучасні скульптури та інсталяції Києва»
Відео подорож

Для жителів та гостей нашої столиці існують стандартні екскурсійні маршрути по історичних місцях, проте, вони зазвичай оминають увагою дуже цікаві, сучасні пам’ятники та інсталяції.

Віртуальний екскурс по місту дав можливість відвідувачам бібліотеки побачити «Літаючу корову», «Гривню всемогутню», дівчину із бронзи, балансуючу на висоті трьох метрів та багато інших цікавинок. А ще - безліч маленьких скульптур проекту «Шукай» (київські символи).
Обмін враженнями, історіями, що траплялись біля таких скульптур, підштовхнув дітей до складання маршрутів майбутніх екскурсій. Як тут не обійтися без книг, особливо довідників та путівників? Приєднуйтесь і ви!
 

13.06.2019

«Дитячі забавлянки для Гриця та Світланки»
 Майданчик розваг
 
        Літні канікули мають звичку пролітати занадто швидко. Ось і червень майже «відчервонів». Незважаючи на ду-у-уже незвичайну спеку, діти встигли не тільки купатися та загорати. А ще - зустрітися з друзями, погратися, разом подивитися мультики, почитати у тихому куточку улюблену книжку… І все це – у бібліотеці.
 
 
 

             На одну з зустрічей з любителями казок завітав Ельф Валіме. За допомогою своєї чарівної торбинки, він дізнався, чи вірно, що «хто багато читає – той багато знає» …казок? Щоб довести свої «читацько - акторські» здібності, книголюбчики навіть показали йому «Ріпку». Не дивно, бо театралізовані читання – звичайна річ для справжніх читачів.
 
 
 

           Юні «саморобники» з задоволенням відвідали майстер-класи студії «Дивограй». Приємно подарувати друзям вироби, зроблені власноруч. Можливо, Сонечками, що посміхаються, вдасться «задобрити» Головне Світило?
 

13.06.2019

«Великі права маленької людини»
Правова година
    Незважаючи на більш розважальний, під час літніх канікул, формат заходів, бібліотекарі завжди знаходять можливість торкнутися серйозних тем. Навіть для дітей молодшого шкільного віку.
 
 

    Так, за допомогою юриста Центру у справах сім'ї та жінок, діти намагалися зрозуміти, навіщо потрібні закони, для чого їх знати, чому найголовнішим документом є Конституція.
    «Озброївшись» такими знаннями, дехто навіть запропонував створити власний парламент, який буде більш ретельно захищати права дітей!




 
 

06.06.2019

Екологічний бумеранг
Ігровий майданчик

         Всесвітній день охорони довкілля – чудовий привід зібрати малечу біля бібліотеки! Час екологічних ігор, змагань та вікторин, коли діти самі із задоволенням розповідали як потрібно піклуватись про природу, чому не можна смітити на відпочинку, кричати в лісі та залишати без нагляду багаття!


        Разом з бібліотекарями, в ігровій формі, розмірковували про важливість всього живого навколо нас – від комашки до величезних тварин, адже природа це своєрідний бумеранг – що сьогодні зробиш, те вона завтра поверне!



 

03.06.2019

«Знаєш, скільки справ у літа?
Їх усі - не полічити!»

Мистецька година

Ура! Канікули! Час зустрічей, відкриттів, подорожей. І все це можливо в бібліотеці! Подивиться, як цікаво можна провести час на літньому творчому майданчику «Дивограй»!
Майстер-клас, міні театр зі зроблених власноруч казкових героїв, ігри, конкурси… Незважаючи на «розважальну хвилю», діти отримали багато корисної інформації: як поводитись біля води, під час грози або пожежі, чи можна спілкуватись з незнайомцями… І, звичайно ж, - про книжки, які з нетерпінням чекають своїх читачів.
Веселе музичне обрамлення, «літній дрес - код» бібліотекарів та червневе сонечко допомогли створити чудовий настрій.

Вдалий старт на все літо!
 

24.05.2019

«Довкола багато-багато магії»
Творча зустріч

«Я хочу бути щасливою від усього…»
Н. Матолінець

Чергова зустріч, в літературній вітальні «Автограф», виявилася особливо яскравою, позитивною, емоційно – насиченою і, на диво, веселою. Бо до бібліотеки завітала, молода, талановита львівська письменниця Наталія Матолінець.
Пані Наталія презентувала тільки що надруковану книгу «Варта у Грі. Артефакти Праги», розповіла про свої попередні твори «Гессі», «Варта у Грі». І зробила це так талановито, переконливо, красиво, що усім присутнім захотілося негайно поринути у цей чарівний та неповторний світ. Як не прочитати про героїв, ніби змальованих з підлітків, які ходять вулицями наших з вами міст?!
Присутні, здивовані віком, ерудицію, працездатністю письменниці, зачаровані її почуттям гумору, з задоволенням влаштували міні «прес-конференцію» та селфі на згадку.

І ще раз переконалися: сучасна українська книга – це цікаво, модно, круто!
 

23.05.2019

«Мій Шевченко. Спроба наближення»
   Творча зустріч

         З нагоди дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі, в літературній вітальні «Автограф», відбулася зустріч читачів з відомою письменницею Наталею Осипчук.
 
 

        Пані Наталія нагадала учням біографію Кобзаря, розповіла деякі історії, пов’язані із його життям у Києві, Відні, Петербурзі. Зробивши свої наголоси та коментарі, вона дала можливість присутнім по-новому побачити Шевченка, як людину, письменника, художника.
 
 

       А «інтелектуальний штурм» з аудиторією спровокував надзвичайний інтерес до книг про Шевченка. Бо літературно-мистецька виставка «Між пензлем та словом» продемонструвала не тільки автопортрети Кобзаря, але й великий арсенал його творів.
      І, звичайно, у читачів було багато питань до пані Наталії про її особисті книжки, улюблених героїв, захоплення у дитинстві.
        Як приємно зустрітися з улюбленою письменницею, особливо в її ювілейний рік!
Фото на згадку, нові книжки, нові враження.

 
 

16.05.2019

«Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ!»

Погостини
 
          До Всесвітнього дня вишиванки бібліотека, завдяки старанням учасників творчої студії «Дивограй», перетворилася у справжню українську світлицю. З вишиванками, рушниками, витворами народного мистецтва… Але головне – з гостями, які із задоволенням демонстрували свої яскраві вбрання, розповідали вірші та легенди про вишиванку, співали.
 
 
 

          Уважно дивилися діти відеоряд про кольори та символи візерунків української вишивки, про використання її у сучасному одязі.
 
 

              Великою несподіванкою для присутніх стали ігри та танці з вишитими рушниками. А ви про таке чули? Запрошуємо! У бібліотеці відкривається багато таємниць.


 
 

14.05.2019

«Чудові Чудовиська Сашка Дерманського»
Творча зустріч

«…Щоб кожному стало
Безжурно й потішно,
Щоб стало прикольно,
Кумедно і смішно»

С. Дерманський

Зустріч в літературній вітальні «Автограф» з відомим письменником Сашком Дерманським  нарешті відбулася! І це – не тільки завдяки великому бажанню читачів та можливості письменника. Прихильники веселих історій і захоплюючих пригод ризикнули відправити автору навіть відео-запрошення. Як тут встояти?!
Улюбленець дітвори розкрив багато таємниць не тільки «Смарагдової Книги», але й деякі секрети своїх особливих персонажів. Чудовисько Чу, бабай Гарбузяник, дракониця Джульєтта, мудрий Шмигун…
А як уважно слухали діти і дорослі вірші та невеличкі оповідання у авторському виконанні, поринувши в світ яскравих і колоритних персонажів, карколомних пригод і небанальних сюжетів!
Спілкування, запитання та цікаві відповіді, легкий гумор та книжки з автографом. Що може бути краще для прихильників читання! А ще – фото на згадку!
 

10.05.2019

«Подарунки для матусі»
Майстер-клас
 
Напередодні Дня матері юні учасники творчої студії «Дивограй» вирішили здивувати своїх матусь незвичайними подарунками – квітами з …надувних кульок. Подивіться, як гарно вийшло!
До речі, нагадуємо: першого червня - Всесвітній день батьків. Книги та «біб-майстрині» допоможуть вам реалізувати будь-які задумки щодо подарунків вашим батькам.
 
Запрошуємо!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter