Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

12.03.2020

«Mad Head Show»
(«Шалені голови»)
Інтелектуальна гра

    Переймаючи досвід Європи, юні інтелектуали з задоволенням взяли участь у загальновідомій грі. А це дало їм можливість продемонструвати не тільки свою начитаність, але й здібності у пошуку інформації, вміння швидко орієнтуватися, зорову пам'ять. Учасники виявилися хорошими знавцями літератури, голлівудських акторів, сучасної музики та багато іншого.  
 
 
 

      Команди дивували різнобічними знаннями та шаленіли від душі.
 
 
 

А вам цікаво?  Приєднуйтесь!
 
 

06.03.2020

«Магія зірок»
Астрокурс

    До дня народження Юрія Гагаріна прихильники сучасних космічних пригод вирішили відправитися у подорож сонячною системою. Незважаючи на дуже юний вік, учасники виявилися дуже освіченими і допитливими. Особливо відносно планет, їх характеристик та міст розташування.
 
 

    А ось перегляд відео ряду про перший політ людини в космос дуже зацікавив і підштовхнув до книг.  Бо з книжками навіть далекий космос стає ближчим та зрозумілішим!
 
 
 
 
 
 

05.03.2020

«Весняні новини для матусь»
Родинне свято

Ось і весна завітала до нас! З сонечком, теплом, першими квітами та святом матусь, бабусь та, звичайно, дівчаток.

Вихованці підліткового клубу «Космос» та їхні батьки – активні відвідувачі бібліотеки. Тому спільні посиденьки, в освітньо-культурному центрі «Дивосвіт», зібрали численну аудиторію.
Свято вийшло на славу – веселим та яскравим. Співи, танці, декламування віршів, подарунки… А скільки емоцій викликала осучаснена казка «Ріпка»!
Будьте з нами і позитиву вистачить не тільки на весну, а й на цілий рік!
 

02.03.2020

«Ми захистимо!»  
Шпаргалка пішохода

До свята працівників патрульно-постової служби, до Лабораторії Смаку «Space hall», завітав інспектор Управління патрульної поліції. Перше питання до аудиторії: «Як відрізнити справжнього поліцейського?» було невипадковим. Бо діти дуже здивувалися, побачивши гарну молоду жінку у формі. Але старший лейтенант, пані Олександра, швидко розвіяла їх сумніви. А ще розповіла про правила поведінки на дорозі, їзди на велосипеді, поведінки з незнайомцями та як захиститись від крадіїв.
Ігри, спілкування, фото на згадку… І, звичайно, - квіти до професійного свята. Хай усі будуть обізнані та законослухняні! А така поліція нас захистить – ми впевнені!
 

27.02.2020

«Карнавал – феєрверк емоцій!»
Свято

     Частинка популярного європейського карнавалу, що проходить наразі в хорватському місті Рієка, дісталась і до бібліотеки.   Гарний настрій, яскраві костюми, веселі гості та господині. Емоційний виступ танцівниць підштовхнув усіх учасників до розучування запальних румби та ламбади. Не забули й про ігри, які згадали, завдяки книжкам: «Відгадай хто», «Не зіб’юсь» та інші.
 
 
 

     А вихованці підліткового клубу «Космос», освітньо-культурного центру «Дивосвіт», активно демонстрували свої здібності читців, гімнастів і, звичайно, танцюристів.
 
 
 

     Безкінечний хоровод веселощів, а наприкінці - символічні подарунки.




 
 

26.02.2020

«Білка Квасоля, Опівнічний Пожирака та інші» 
Сторісек
 
«Книжки - це чудовий спосіб взаєморозуміння, 
але ще кращий спосіб - спілкування»
Галина Ткачук
 
   А в бібліотеці - знову свято! До Лабораторії Смаку «Space hall» нарешті завітала письменниця, заводійка книгоподій у Просторі української дитячої книги БараБука, весела та позитивна Галина Ткачук.
 
 
 

    І юні читачі знов поринули у світ фантазій. Згадували чудернацьких персонажів пані Галини, уявляли себе чарівниками та вигадували інгредієнти для чарівного зілля, з захопленням розповідали про своє візуальне уявлення героїв книжок та продовження незвичайних історій.
 
 
 

     Спільне читання з автором, фото на згадку, автографи від письменниці…
Як гарно у бібліотеці книгодрузячились!


 

25.02.2020

«Проліски білі зустрінуть весну?»
Зустіч з екологом

В рамках Всеукраїнської акції з охорони ранньоквітучих рослин «Первоцвіт», до юних екологів, в Лабораторію смаку «Space hall», завітав еколог, голова ГО «Української природоохоронної групи» (UNCG) Олексій Василюк.

Пан Олексій зумів зацікавити учнів не тільки питанням важливості первоцвітів для екосистеми, збереженням заповідних куточків, заходами по їх захисту, але й екологічно просвітницькою діяльністю громадської організації. Дуже вразило дітей те, що членами групи UNCG є як вчені, студенти, так і школярі. Ось вже для них не стоїть питання вибору професії!
Приємною несподіванкою, як для учасників зустрічі, так і бібліотекарів, став незвичайний подарунок від гостя: копія книги Сетона-Томпсона, виданої ще у 1918 році (!), в перекладі українською М. Баєра. Дякуємо!
 

21.02.2020

      «Мова – втiлення думки»
Квест
 
     Захоплюючий квест до Дня рідної мови відкрив юним мовознавцям безліч цікавинок про нашу «солов’їну».
 
 

    Книги – підказали вихід з «тлумачного лабіринту». А QR коди - допомогли вирушити у віртуальну мандрівку, де на учнів чекали  і суворі правила, і цікаві визначення, і несподівана інформація.
 
 

   Але відомо: «хто багато читає, той багато знає»! Тому з усіма завданнями учасники квесту справились та ще й доповнили  його  поясненнями  про  маловживані українські слова.

 
 

19.02.2020

«Нам без книг ніяк не можна!» 
Бібліоподорож
 
    У першокласників - справжнє свято. Лялькові «екскурсоводи» допомогли відкрити багато цікавих куточків бібліотеки. Літературна вікторина – продемонструвала спостережливість і допитливість юних «читайликів». А  перегляд мультфільмів, за сторінками казок,  став чудовою нагодою згадати улюблені книжки. І, звичайно - читання в голос, бо «ми тепер не просто діти, ми тепер і читачі»!
 
 
 
 
 
 
 



 
 

14.02.2020

«Паперові фантазії»
Майстер клас

Безліч свят надають нам можливість порадувати своїх друзів незвичайними подарунками, зробленими своїми руками. Виготовлення сувенірів — не тільки захоплююче заняття, але й чудовий спосіб створити святковий настрій і можливість проявити свої творчі здібності. У цьому ще раз переконалися юні відвідувачі бібліотеки та вихованці підліткового клубу «Космос» освітньо - культурного центру «Дивосвіт». Гарний настрій, трохи фантазії – ось вам й валентинка «Равлик»! Подобається?
 
Завітайте до бібліотеки – будемо майструвати разом! 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter