ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Танцювальне мистецтво Андрія Шелудько


Шановні користувачі!

Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку, присвячену Шелудько Андрію Григоровичу - відомому хореографічному митцю, артисту балету, балетмейстеру-постановнику, художньому керівнику, члену Національної хореографічної спілки України, Заслуженому артисту України, мешканцю Деснянського району.
 
 
 
 

Інформаційний листок (для переселенців)

Дорогі друзі!

Ви опинились в складних умовах в своїх містах і селищах. В нашому місті ви оселились і  продовжуєте своє життя, але з нової сторінки. Ми хочемо, щоб ви  відчували, що кияни підтримають вас у всіх ваших починаннях.

Пропонуємо Вам завітати до центральної районної бібліотеки ім. П. А. Загребельного та приєднатись до  культурного життя столиці та району.

 
 
 

Письменники-ювіляри 2016 – лауреати премії ім. Т. Шевченка

Вшановуючи видатних класиків української літератури -  ювілярів 2016 року, лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, а також з нагоди 55-річчя заснування літературної премії на честь Кобзаря складений біобібліографічний покажчик «Письменники-ювіляри 2016 – лауреати премії ім. Т. Г. Шевченка».

 
 

«Білий ферзь»

Шановні читачі!

Для корисного і цікавого проведення дозвілля при відділі обслуговування користувачів працює  клуб  любителів гри у шахи «Білий ферзь».

 
 

Юрій Кодратюк – геній з Полтави

 

Шановні читачі!

 
Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку, присвячену видатному українському вченому, інженеру, одному зі світових геніїв космонавтики – Юрію Кондратюку (справжнє прізвище - Олександр Шаргей).
 
Зокрема, саме за його схемою відбувся політ американських астронавтів на Місяць.
 
 
 

Пилип Орлик - укладач першої Конституції України

 
Шановні читачі!

Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену Гетьману України (у вигнанні), автору першої української конституції, борцю за свободу і незалежність України, політичному діячу, дипломату,  мужньому і справедливому Пилипу Орлику.

Минуло вже 343 роки від дня його народження і 305 років від створення Конституції, а його подвиг буде жити вічно у наших душах і у нашій пам'яті.

 
 
 

Чарівний світ Катерини Білокур

 
Шановні читачі!

Пропонуємо Вам пам’ятку, присвячену Катерині Білокур - народній художниці України, геніальній особистості, незвичайній жінці, не од світу цього селянці-художниці, яка все життя присвятила квітам, увічнюючи їх на полотнах, вважаючи їх очима Землі, вінцем краси, своїми дітьми.
 
Її творчість належить до найкращих надбань української культури ХХ століття. Картини Катерини Білокур зігрівають душу, випромінюють добро, радість і щастя. В них присутня якась казковість і чарівність...

 
 
 

Соня Делоне – українська Коко Шанель

 
Бібліографічний нарис «Соня Делоне - українська Коко Шанель» підготовлений за загальносистемним проектом «Українці в контексті розвитку європейської цивілізації» та до 130-річчя з дня народження відомої в світі французької художниці-графіка українського походження.

Мета видання – висвітлення матеріалів про життєвий та творчий шлях представниці напрямку арт-деко (футуризм, орфізм, симультанізм), дизайнера, модельєра, яка увійшла в історію як ключова фігура паризького авангарду XX століття і зовсім не відома в себе на батьківщині.

 
 
 

Данькевич Костянтин Федорович

 
Шановні Деснянці!
   
Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену українському композитору, піаністу, педагогу, крупному музично-громадському діячу - Костянтину Федоровичу Данькевичу, ім’ям якого у 1987 році названо вулицю нашого району.


 
 
 

«Пізнай, прийми та руку простягни»

 
Дорогі друзі!
 
Щорічно сотні тисяч людей вимушені залишити свої країни постійного проживання задля того, щоб врятувати себе і свої сім'ї від проблем, пов'язаних з озброєними конфліктами, релігійними гоніннями, а також різними проявами дискримінації.
 
Європейські країни та Україна в тому числі приділяє велику  увагу проблемам біженців і щорічно надає притулок кільком десяткам тисяч шукачам притулку.

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter