ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Сабуров Олександр Миколайович (1908-1974)

 
 
Шановні Деснянці!
  Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену радянському військовому діячу, Герою Радянського Союзу, генерал-майору Сабурову Олександру Миколайовичу, ім’ям якого у 1983 році названо вулицю нашого району.
 

Моя маленька Батьківщина - Биківня

 
 
 
Бібліографічний нарис «Моя маленька Батьківщина – Биківня» створений до 155-річчя з часу виникнення хутору Биківня (1858).
 
 

Мой Серебряный век (2013 р.)

Каталог виставки
 
Мета виставки: ознайомити читачів з важливим, складним та  суперечливим  культурним явищем в російській та світовій літературі - поезією срібного віку
 

Храми Деснянського району

Інформаційна довідка

Київ – місто, звідки християнство пішло на всі землі Київської Русі. На сьогодні місто нараховує величезну кількість храмів, церков, монастирів, які створюють унікальний вигляд столиці.

Вашій увазі пропонуємо інформаційну довідку, присвячену храмам, які знаходяться у нашому районі. 

 

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА: ЯК ЦЕ МАЄ БУТИ?

Інформаційна довідка
Пріоритетними напрямами державної політики на сучасному етапі є виховання правової культури та формування правосвідомості громадян, розвиток правової освіти населення.
Для втілення цього в життя необхідно, аби не лише фахівці-юристи, але й кожна людина була освічена в праві, щоб кожний не лише знав, але й умів застосовувати правові знання.
 

Брондуков Борислав Миколайович

До 75-річчя від дня народження народного артиста України

Шановні Деснянці !

            Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену чудовому радянському та українському актору, народному артисту Української РСР, який жив в с. Биківня, що територіально відноситься до Деснянського району -  Бориславу Миколайовичу Брондукову.
                                                                  ПЕРЕГЛЯНУТИ
 
 

Рідні голоси з далекого континенту

Українська літературна діаспора Австралії, 19-21 ст.

 
Бібліографічний покажчик „Рідні голоси з далекого континенту. Українська літературна діаспора Австралії, 19-21 ст., підготовлений за загальносистемним проектом "Щаслива Австралія – прекрасний край вічної весни" та знагоди 65-річчя поселення українців в Австралії.
 
 

Мистецтво української діаспори Австралії


Бібліографічний нарис „Мистецтво української діаспори Австралії”, підготовлений за загальносистемним проектом "Щаслива Австралія – прекрасний край вічної весни" та знагоди 65-річчя поселення українців в Австралії.

Мета видання – висвітлення матеріалів про  культурно-мистецькі осередки, які утворювали митці української діаспори для збереження і продовження форм українського національного мистецтва та репрезентації української культури в світовому просторі за допомогою театру, пісенної творчості, музики, танцю, живопису.

 
 

Письменники Південної України та АР Крим (2012)

 
Бібліографічний покажчик „Письменники Південної України та АР Крим”, підготовлений за проектом „Відкриваємо Україну” (2010-2012), ч. 3: „Подорожуємо Кримом та Східними областями України”.
 
Мета видання – висвітлення матеріалів про життя та творчість майстрів художнього слова Південної України та Ар Крим 19-21 століття - уродженців даного регіону в його сучасних адміністративно-територіальних межах.
 
Матеріали згруповані за п’ятьма місцевостями: Запоріжжя, Миколаївщина, Одещина, Херсонщина, АР Крим.
 
 
 

«Іван Шишкін – художник народний». 2012 р.

 
Мета виставки: ознайомити з життєвим та творчим шляхом  одного із найяскравіших художників-пейзажистів XIX ст., засновником пересувних художніх виставок.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter