Покажчики

Австралія – terra incognita (2013)

 
Каталог–енциклопедія книжкової виставки
для учнів 5-9 класів

 

Австралія – королева Південної півкулі (2013)

Каталог книжково-журнальної виставки

(за проектом «Щаслива Австралія – прекрасний край вічної весни»)
 

Письменники Південної України та АР Крим (2012)

 
Бібліографічний покажчик „Письменники Південної України та АР Крим”, підготовлений за проектом „Відкриваємо Україну” (2010-2012), ч. 3: „Подорожуємо Кримом та Східними областями України”.
 
Мета видання – висвітлення матеріалів про життя та творчість майстрів художнього слова Південної України та Ар Крим 19-21 століття - уродженців даного регіону в його сучасних адміністративно-територіальних межах.
 
Матеріали згруповані за п’ятьма місцевостями: Запоріжжя, Миколаївщина, Одещина, Херсонщина, АР Крим.
 
 
 

Українські жінки – письменниці ХІХ – початку ХХ століття


   Про українську жінку сказано і написано немало. Муза, Кохана, Мати, велика Трудівниця. Завжди оберігала свій рід український. І не раз їй доводилося ставати войовницею за гідність українського імені, за майбутнє України. Соціальні контрасти, закріпачення села, чужинецький гніт тяжко відбилися на жіночій долі. З великим уболіванням розповіла про це українська класична література. Ніякий інший народ не мав стільки жінок-письменниць, ияк Україна. Це і Г.Барвінок, М.Вовчок, О.Кобилянська, О.Пчілка, Л.Українка та  інші письменниці славної України.

  Наш бібліографічний покажчик складено на основі періодичних, довідкових видань та літератури, яка знаходиться в фондах центральної бібліотеки №141 Деснянського району м. Києва.


 

 

Письменники Східної України (2012)

Бібліографічний покажчик „Письменники Східної України”, підготовлений за проектом „Відкриваємо Україну”, 2010-2012. Ч. 3 „Подорожуємо Кримом  та Східними областями України”.
Мета видання – висвітлення матеріалів про життя та творчість майстрів художнього слова Східної України 19-21 століття.
Матеріали подані за місцем народження літераторів та згруповані за трьома місцевостями: Донеччина, Луганщина, Харківщина.
Матеріал подано за період з 1908 по 2011 рік.
Відбір матеріалу закінчено в лютому 2012 року.
Покажчик розрахований на бібліотечних фахівців, студентів, учнів та широке коло читачів, які хочуть ближче познайомитися з літературними здобутками письменників Східної України.

 
 
 

Азбука здоров’я (I півріччя 2011)

Азбука здоров’я (I півріччя 2011)

У поточному бібліографічному списку «Азбука здоров’я» користувачі знайдуть відповіді на хвилюючі їх питання стосовно здоров’я, методів його закріплення та профілактики захворювань організму.

Мета цього бібліографічного списку — донести до кожного користувача  важливість збереження свого здоров'я.

Пропонований список включає 49 назв статей з періодичних видань, що надійшли до фондів бібліотеки в першій половині 2011 року.

Матеріал в списку згруповано за рубриками, в середині рубрики за алфавітом прізвищ авторів.

Бібліографічний список розраховано на широке коло читачів.

Переглянути


  

 

Пам'ятки історії та культури Черкащини (2011)

Пам'ятки історії та культури Черкащини

 

Мета вебліографічної довідки– зібрання інформації про архітектурні памятникиЧеркащини.

Збір матеріалу проведено за сайтами Інтернету.

Довідка складається з трьох розділів:

1 розділ – зразки сакральної архітектури

2 розділ – замки Черкащини

3 розділ – „На батьківщину Т.Г. Шевченка”

4 розділ - пам'ятки історії та культури Черкащини

4 розділ - адреси web- сайтів   

        Про неабиякий туристичний потенціал Черкащини свідчить кількість її природних та архітектурних пам'яток. Однак вони поки що мало відомі широкому загалу. Адже лише одиниці знають, що в області є справжній скелястий каньйон, стародавні замки, монастирі, та навіть діючий Буддійський храм.  Дехто, навіть живучи по-сусідству зі "святими" місцями Шевченка, Хмельницького, Пушкіна, жодного разу там не був. Пропонуємо Вам провести невеличку екскурсію найцікавішими туристичними маршрутамиЧеркащини.

          Сподіваємось, що вебліографічна довідка стане в нагоді учням та батькам для самоосвіти і дозвілля, бібліотекарям та вчителям - на допомогу у підготовці  до проведення масових заходів.

Переглянути

 

Письменники Північної України (2011)

    altБібліографічний покажчик „Письменники Північної України”, підготовлений  за проектом  „Відкриваємо Україну”, 2010-2012. Ч.  2 „Мандруємо Центром та Північчю України”.

  Мета видання – всебічне висвітлення матеріалів про життя та творчість митців літературного слова  Північної України 19-21 століття.

 

Завантажити покажчик

 

 

Шашкевич Маркіян (2011)

 

alt«Маркіян Шашкевич  - символ національного відродження» - біобібліографічний нарис, присвячений200-річчю від дня народження українськогописьменника, поета-зачинателя нової української літератури в Галичині, священика, культурно-громадського діяча, речника відродження західноукраїнських земель.

 

Завантажити нарис


 

 

Андрій Олександрович Білецький (2011)

 

alt

Біобібліографічний нарис «Андрій Олександрович Білецький  поліглот, учений, педагог», присвячений 100-річчю від дня народження видатного українського мовознавця,  доктора філологічних наук, професора  Київського національного університету ім.  Т. Г. Шевченка.  

 

Мета нарису – розкрити життєвий та творчий шлях відомого українського мовознавця.

Завантажити нарис

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter