ЦРБ ім. П.А. Загребельного

15.12.2017

«PR»-діяльність в публічних бібліотеках»
Семінар-тренінг

Сьогодні жодна сучасна  організація  не може обійтися без PR-діяльності. Не є винятком і бібліотеки.

В ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся семінар-тренінг «PR»-діяльність в публічних бібліотеках» для керівників публічних бібліотек району.

Тренінг провів журналіст, шеф-редактор «UA : Перший в новинах», доцент факультету кіно і телебачення КНУКіМ - Петренко Сергій Іванович.


Ведучий розглянув сучасні уявлення про Public relations та проаналізував термінологічне розмежування ключових понять PR-діяльності.

В результаті інтерактивного спілкування виявилось, що сучасні бібліотеки є важливими комунікативними центрами для громади району і займають чільне місце в інформаційному просторі сучасного суспільства, використовуючи іміджеві PR-технології.

Запрошуємо всіх охочих активніше відвідувати веб-сайт ЦБС Деснянського району та ставати реальними й потенційними користувачами бібліотек.
 

13.12.2017

«Романтизм, поетичний стиль та світосприйняття
Генріха Гейне»

Методичне заняття

13 грудня у ЦРБ ім. П. А. Загребельного для працівників публічних бібліотек району відбулось методичне заняття з метою підвищення кваліфікації «Романтизм, поетичний стиль та світосприйняття Генріха Гейне» до 220 - річчя від дня народження німецького поета.
Учасники заходу ознайомились з правилами написання сценаріїв,  структурою  використання мультимедійних матеріалів , як додаткових джерел інформації  в проведенні літературно-мистецьких вечорів  в бібліотеках.
Художнє читання творів Гейне працівниками бібліотек,  наповнило  поетичний ранок романтичними переживаннями та гарною мелодикою українських перекладів віршів талановитого німецького поета.
 

08.12.2017

«Подорож у країну Права»
Правовий тиждень

Ти мусиш вивчати сумлінно
Права і обовя`зки всі …
І. Жиленко

У рамках Всеукраїнського тижня права публічні бібліотеки району провели правовий тиждень для учнів початкових і середніх класів шкіл № 213, 259, 270, 277 та 238.

Школярі гарно орієнтувалися у темі дитячих прав і з цікавістю обговорювали дитячі обв’язки, переглядали мультфільм про ставлення до дітей з інвалідністю.

Розгадування ребусів спонукало школярів до узагальнення почутого матеріалу про право на любов і піклування з боку батьків. Питання вікторини про дотримання прав казкових героїв були для учнів певною мірою несподіваними, проте слухачі правильно оцінювали вчинки дійових осіб. Орієнтувалися діти також і в поняттях «злочин» та «провина».

Бібліотекарі підготували виставки літератури з правознавчої тематики: «Я і мої права», «Мої права – моя фортеця» та інші. Кожна зустріч завершувалася тим, що діти брали для читання з собою книжки про невідомих їм до цієї зустрічі героїв.

Пам’ятайте, правова обізнаність – найкраща зброя на захисті ваших інтересів!
 

 

07.12.2017

«Профілактика гендерного насильства»
Семінар-тренінг
за проектом : «Пізнай, прийми та руку простягни»
 
7  грудня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся семінар-тренінг за темою питань гендерного насильства та практичного індивідуального підходу до проблеми для категорії читачів-біженців, які навчаються українській мові в бібліотеці та інших іноземців-біженців.

Захід був ініційований та проведений, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», за участю партнерів – працівників Благодійної організації «Благодійного фонду Рокада», який є виконавчим партнером Управління Верховного комісару ООН по справам біженців та працює за напрямками соціальної допомоги біженцям в місті Києві.
 

07.12.2017

«Григорій Сковорода: мандруємо за щастям…»
Літературно - просвітницький  вечір

«Благословенні ви, сліди,
Не змиті вічності дощами,
Мандрівника Сковороди…»
М. Рильський

Григорій Савич Сковорода - людина унікальна, засновник української філософії, поет, педагог, просвітитель, перший український байкар, музикант, композитор, а передусім – народний мудрець.

7 грудня в бібліотеці ім. П. Загребельного, з нагоди 295-річчя від дня народження письменника і народного вчителя, пройшов літературно - просвітницький  вечір «Григорій Сковорода: мандруємо за щастям…».

Завітали на захід студенти університету ІІІ-го віку, які навчаються при територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району.


Увазі читачів були представлені: тематична виставка-роздум, науково-популярні відео-матеріали про сторінки життєвого та творчого шляху просвітителя.

Користувачі бібліотеки із зацікавленістю прослухали музичні фрагменти авторської духовної музики та подивились уривки з художньої кінострічки «Григорій Сковорода».
 

05.12.2017

«Своїм словом Вас зігрію…»
Літературно - поетичний ранок

5 грудня в  ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася творча зустріч мешканки нашого району Ніни Анатоліївни Трофимової зі студентами університету ІІІ віку, які навчаються при територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району.

Виступаюча - поетеса, вчитель за покликанням, поділилася з присутніми своїм світосприйняттям через поезії, які вона стала писати ще з дитинства. Автор розповіла про свій творчий та життєвий шлях, поділилася спогадами  про різні періоди свого нелегкого життя. Теми її творів – це патріотична поезія, пейзажна та любовна лірика, український фольклор, дитячі вірші тощо.

Зі слів поетеси  її  творчість - це «..щирі думки, життєві висновки, роздуми, спомини, …дивосвіт, кольоровий, як веселка…».
Відвідувачі бібліотеки із захопленням прослухали натхненні вірші із нової збірки "Калинові грона" та висловили побажання про майбутні зустрічі. 
 

30.11.2017

«Пізнаємо світ води…»
Екскурсія

«ВОДА – це саме життя …»
А. Д. Сент-Екзюпері

30 листопада працівники ЦРБ ім. П. Загребельного відвідали Водно-інформаційний центр (Музей води), з метою поглибити свої знання про світ води на землі.

Екскурсія захопила слухачів з перших хвилин і справила неабияке враження.

Інформація про водні об’єкти нашої країни вразила своєю яскравістю на унаочненням. Несподіваним стало спілкування з імператорськими карпами в акваріумі Центру та мандрівка підземними трубопроводами міста. З цікавістю спостерігали відвідувачі за експериментами з водою та рідинами, видували мильні бульбашки та перевіряли свою обізнаність про насиченість водою різноманітних природних об’єктів.
Приємні враження від екскурсії доповнилися спілкуванням із заступником директора ВІЦ Береговим О.Л., який розповів про відкриття нового залу Музею води і запросив на оглядовий майданчик Центру.
 

28.11.2017

«Вирушаємо до Франції!»
Туристична мозаїка
за проектом:«Читаючи, подорожуй світом!»

28 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась туристична мозаїка «Вирушаємо до Франції!».
 
До уваги користувачів була представлена тематична виставка, яка ознайомила з географічним положенням країни,історією, культурним світом та видатними особистостями Франції.

Бібліотекарем було презентовано мультимедійний матеріaл «Франція- елегантна і неповторна…», за допомогою якого присутні змогли здійснити віртуальну подорож до самої вишуканої країни Європи, де поряд з сучасними високотехнологічними спорудами розташовані історичні  пам`ятки культури, країни – де неперевершені старовинні палаци та парки прикрашають безліч фонтанів та скульптур.
Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитися відео-матеріали :«Замки Луари», «Лувр», «Візит у Версальський палац».Учасники заходу надали інформаційні довідки про видатних особистостей Франції, які увійшли в історію світової науки та культури.
 
Мандруйте до Франції, милуйтеся пейзажами та архітектурою цієї країни, дізнавайтесь глибше про її історію, талановитих письменників, вчених та винахідників!
 

27.11.2017

«Стовпо-творіння»
Розмова про книгу
за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

27 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась розмова про книгу «Стовпо-творіння» для користувачів різних вікових категорій.

Цей твір-соціальна фантастика, в якій письменник відтворює видуману державу, дуже схожу на Україну. Це іронічна історія , «політична карикатура» на історичні події 90-х років минулого століття. Головний герой твору - видуманий президент, персонажі – політики, які діяли в фантастичній країні.
Незвичайне словотворення, мовотворення, політичні слогани складають окрему нішу цього роману.

Шановні читачі, якщо вас цікавлять нюанси, деталі та витівки «політкухні» часу, про який йдеться в творі, - запрошуємо до читання роману!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter